Ароматизиране на царевица

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 386
Регистриран на: Сря Апр 10, 2013 12:03 pm
Местоположение: София - Разград

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от SBANKOV »

2/3 от бурканче със суха царевица се заливат със зехтин и балсамов оцет и се зарязват в хладилника, след две седмици е готова сръвта.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 768
Регистриран на: Вто Мар 24, 2009 9:32 pm
Местоположение: Кърджали

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от gotra »

За да стане по-обширна темата, (печелят всички) давайте идеи колеги на каква царевица(аромат) и въобще каква да е стръвта за Шарко малко преди и непосредствено след забраната.
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2163
Регистриран на: Чет Ное 11, 2010 9:51 pm
Местоположение: Кърджали

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от Антон Тонев »

gotra написа:За да стане по-обширна темата, (печелят всички) давайте идеи колеги на каква царевица(аромат) и въобще каква да е стръвта за Шарко малко преди и непосредствено след забраната.
Да си кажа и аз мнението.На Диво, и където няма Рак-сварена царевица без никакви аромати.На Диво, с много рак-пак само царевица, но суха.На платено-там вече могат да се ползват всякакви миризми.Но основно-ранна пролет-топчета богати на протеин, и сладки аромати.Късна есен-рибни аромати.
ПП Люти топчета и аромати - по всяко време :D
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 639
Регистриран на: Чет Мар 28, 2013 10:02 am

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от Димитър Чаушев »

Антон Тонев написа:
gotra написа:За да стане по-обширна темата, (печелят всички) давайте идеи колеги на каква царевица(аромат) и въобще каква да е стръвта за Шарко малко преди и непосредствено след забраната.
Да си кажа и аз мнението.На Диво, и където няма Рак-сварена царевица без никакви аромати.На Диво, с много рак-пак само царевица, но суха.На платено-там вече могат да се ползват всякакви миризми.Но основно-ранна пролет-топчета богати на протеин, и сладки аромати.Късна есен-рибни аромати.
ПП Люти топчета и аромати - по всяко време :D
Тони ! (сериозен съм ) Какво трябва да преобладава в микса ,за да е богат на протеини ?
пп.Може и на лични :wink:
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2163
Регистриран на: Чет Ное 11, 2010 9:51 pm
Местоположение: Кърджали

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от Антон Тонев »

Димитър Чаушев написа:
Антон Тонев написа:
gotra написа:За да стане по-обширна темата, (печелят всички) давайте идеи колеги на каква царевица(аромат) и въобще каква да е стръвта за Шарко малко преди и непосредствено след забраната.
Да си кажа и аз мнението.На Диво, и където няма Рак-сварена царевица без никакви аромати.На Диво, с много рак-пак само царевица, но суха.На платено-там вече могат да се ползват всякакви миризми.Но основно-ранна пролет-топчета богати на протеин, и сладки аромати.Късна есен-рибни аромати.
ПП Люти топчета и аромати - по всяко време :D
Тони ! (сериозен съм ) Какво трябва да преобладава в микса ,за да е богат на протеини ?
пп.Може и на лични :wink:
Мите, не лова на топчета.Казвам го за колегите дето ползват стръв за МШР :D .Преобладава при мен доброто старо жълто злато, както и букета от торни и земни червеи. :drinkers:
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3454
Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
Местоположение: Кърджали

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от antivik »

Димитър Чаушев написа:
Антон Тонев написа:
gotra написа:За да стане по-обширна темата, (печелят всички) давайте идеи колеги на каква царевица(аромат) и въобще каква да е стръвта за Шарко малко преди и непосредствено след забраната.
Да си кажа и аз мнението.На Диво, и където няма Рак-сварена царевица без никакви аромати.На Диво, с много рак-пак само царевица, но суха.На платено-там вече могат да се ползват всякакви миризми.Но основно-ранна пролет-топчета богати на протеин, и сладки аромати.Късна есен-рибни аромати.
ПП Люти топчета и аромати - по всяко време :D
Тони ! (сериозен съм ) Какво трябва да преобладава в микса ,за да е богат на протеини ?
пп.Може и на лични :wink:
А че мен ми се чини, че трудно ще да се умирише самата царевица на протеини. По-скоро може да се размеше със захранка богата на тях, а за да стане таквази се ръгат животински продукти, разните там яйца /сухи и пресни/, млека /по същия начин/, костни и рибешки брашна, а че ми е теквало в акъла и кайма да ръгна/но не съм го пробвал до сега/.
Веднъж ръгнах/поради наивност/ смлян черен дроб и така ме налазиха раците, че освен една кофа от тях друго нема като резултат. :lol:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”