МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Vid »

te4osoma написа:
Vid написа:Течо, сома явно вече е почнал да взема,
Vid той не е спирал да взима.. :D :D :D :mrgreen: :mrgreen:НО.,,,не коментирам,нищичко вече.. :mrgreen: :mrgreen:
То и Я не коментирам, само казвам, че зимата не е зима и сома вече си е активен по язовирите, със сигурност си е така и по реките, ама на последните, сома си е "кът" вече, и си е чист късмет да го улови човек....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Vid,ти видя ли дали го хвана от точно арендования си язовир??????
Течо,цяла зима не е спирал да взема.....уставно на тройни куки не само с устата си а и с други части на тялото........кво нящо.....пък на стръв не ще......
валатът не най-лошото нещо на света
robo_kop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от robo_kop »

te4osoma написа:
Vid написа:Течо, сома явно вече е почнал да взема,
Vid той не е спирал да взима.. :D :D :D :mrgreen: :mrgreen:НО.,,,не коментирам,нищичко вече.. :mrgreen: :mrgreen:
Eееее... земи кАжи де...спОдели, как стават нещата, да го .... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: сом е туй, не е на петела клюна... :lol: :lol: :lol:
MASTER YODA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MASTER YODA »

И аз не мога да разбера . Едни майстори казват , че сома зимата изпадал в летаргия и не се хранел, респективно, не кълвял...други майстори, пък казват, сома не е спирал, да кълве...е къде е истината...и ако хвана сом зимата, късмет ли ще е, или майсторско изпълнение... :D
Нека силата бъде с вас...завинаги.

Изображение Изображение
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vobler4o »

MASTER YODA написа:И аз не мога да разбера . Едни майстори казват , че сома зимата изпадал в летаргия и не се хранел, респективно, не кълвял...други майстори, пък казват, сома не е спирал, да кълве...е къде е истината...и ако хвана сом зимата, късмет ли ще е, или майсторско изпълнение... :D
Колега според мен зависи от зимата ако е по топло може и да не изпада и да си взема,но по рядко,но нека чуем и майсторите.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mr.Fish »

Vid написа: 1-во, това вино не е за пиене, а отрова за мишки...
Аз не съм го пил, колега :lol: . Някой я беше захвърлил таз бутилка и я ползвах само за фон и мащаб за рибочетата. :lol:

Между другото - днес за 1 час и 30 минути (от 17.00 до18.30) пак на същото място хванах 2 костура и един хубав рибок ми се откачи, та не видях какво типче беше :evil:
Прави ми впечатление, че скачат големи риби, водата е леко студена, но се забавляват - правят ми хореография и ме стряскат докато се взирам в плувката :lol:
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

аксел написа:Vid,ти видя ли дали го хвана от точно арендования си язовир??????
Нямам арендован водоем, но щом съм го написал, значи съм го видял. Никога не съм разбирал що гриповете минават над сомовете и в тях се ловят само шарани и пр...., но хората като минат с грипа, слагат сара.... за сомове..., които по това време явно се ловят..., само да ги има.
Mr.Fish написа:
Vid написа:Между другото - днес за 1 час и 30 минути (от 17.00 до18.30) пак на същото място хванах 2 костура и един хубав рибок ми се откачи, та не видях какво типче беше :evil:
Прави ми впечатление, че скачат големи риби, водата е леко студена, но се забавляват - правят ми хореография и ме стряскат докато се взирам в плувката :lol:
За виното... е ясно, щом още си жив и пишиш тук :lol:
За останалото, явно реката почва да се съживява и е време да почваме да мъчим риби, това щото от половин година съм я забравил като дестинация за риболов.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vobler4o »

Вчера хубаво време един приятел ми звънна да ходим на реката за скобар взех 1 плувка и спининга първо,второ мятане приятеля ми изкара 2 хубави риби,а аз се ядосвам :lol: после смених мястото и аз ги почнах,но не скобари а се редуваха червеноперки и морунажи изкарах някой друг рибок и взех да помятам със спинингЪ бях взел по дребни примамки предимно силикони и блесни след около 5 минути мятане удари добро костурче поле мятах,но нямаше удар и смених мястото 1хвърляне=нищо 2хвърляне=нищо 3хвърляне=удар малко борба и на брега към 25см. кефал и за финал дойдоха ''братята'' :axe:с парашутите.
Снимал съм само част от улова
Снимал съм само част от улова
DSC00038.JPG (86.86 KiB) Преглеждано 2030 пъти
DSC00039.JPG
DSC00039.JPG (69.35 KiB) Преглеждано 2030 пъти
Извинете за качеството,но снимките са от тела.
asvalt
новобранец
новобранец

Мнение от asvalt »

Ех хора като гледам и се надахвам да ида на реката за жалост в момента нямам тази възможност. Надявам се до края на седмицата да мрадна малко и да си пробвам късмета.
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vobler4o »

Днеска на булдо към 20 уклейки и 3 кефалчета на номер 14 пробвах и на 16,но не вземаше.
Nippon
новобранец
новобранец

Мнение от Nippon »

Неделя .... на Марица излизаха черги :shock: аз лично се записах с една около 2м и тегло около 4/5 кг. Мястото е под бента до с.Брод от към помпената станция. Имаше и др. колеги със спининги, но аз поне не видях някой да вади риба. На плувка хващаха някой маломамерен кефал, но рядко.
След като се снимах с чергата я оставих да съхне до една от пейките :D, ако някой скоро ходи да я сложи на пейката.

Изображение
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

По-едра черга излезе ли, или само с тази си остана? : :D
Nippon
новобранец
новобранец

Мнение от Nippon »

Два излета Четвъртък и Неделя общо 8 часа въртене, блесни, воблери, клатушки кастмастери-> резултат - Посях едно хорнетче, и едина блесна мепс,направихме около 200 снимчици извадих една черга.... и пресуших няколко галона бира, а в Неделя и доста пържолки. След излета поне поизчистихме около пейките, че тези преди нас бяха оставили голяма свинщина.

Днес черга утре матрак :D, само не знам дали съм капо или не. :D :lol:
Аватар
тончо тончев
фен клуб-скобар

Мнение от тончо тончев »

[quote="Nippon"]Неделя .... на Марица излизаха черги :shock: аз лично се записах с една около 2м и тегло около 4/5 кг. Мястото е под бента до с.Брод от към помпената станция. Имаше и др. колеги със спининги, но аз поне не видях някой да вади риба. На плувка хващаха някой маломамерен кефал, но рядко.
След като се снимах с чергата я оставих да съхне до една от пейките :D, ако някой скоро ходи да я сложи на пейката.

Ееее все пак страхотен улов
може да послужи за пейката
Доста уютно местенце :D
gogi.bg
новобранец
новобранец

Мнение от gogi.bg »

Ех майстори писачи.Не желая да обиждам никого,но сомове се хващат от поне месец всякакви размери.На дъно, стръв мрянка.На двата бетонни бента във с.Брод и Димитровград.Никакви изкуствени примамки.Идете и вижте за какво става реч,смесете се със постоянното присъствие от бракониери и цигани. Не носете лъскави дрехи и коли,пък може и да се научи нещо полезно.Вечер след 17ч.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”