Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- Vid
- кандидат преподавател
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
То и Я не коментирам, само казвам, че зимата не е зима и сома вече си е активен по язовирите, със сигурност си е така и по реките, ама на последните, сома си е "кът" вече, и си е чист късмет да го улови човек....te4osoma написа:Vid той не е спирал да взима..Vid написа:Течо, сома явно вече е почнал да взема,![]()
![]()
![]()
![]()
НО.,,,не коментирам,нищичко вече..
![]()
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Vid,ти видя ли дали го хвана от точно арендования си язовир??????
Течо,цяла зима не е спирал да взема.....уставно на тройни куки не само с устата си а и с други части на тялото........кво нящо.....пък на стръв не ще......
Течо,цяла зима не е спирал да взема.....уставно на тройни куки не само с устата си а и с други части на тялото........кво нящо.....пък на стръв не ще......
валатът не най-лошото нещо на света
Eееее... земи кАжи де...спОдели, как стават нещата, да го ....te4osoma написа:Vid той не е спирал да взима..Vid написа:Течо, сома явно вече е почнал да взема,![]()
![]()
![]()
![]()
НО.,,,не коментирам,нищичко вече..
![]()

-
- ще става разбирач
И аз не мога да разбера . Едни майстори казват , че сома зимата изпадал в летаргия и не се хранел, респективно, не кълвял...други майстори, пък казват, сома не е спирал, да кълве...е къде е истината...и ако хвана сом зимата, късмет ли ще е, или майсторско изпълнение... 

- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Колега според мен зависи от зимата ако е по топло може и да не изпада и да си взема,но по рядко,но нека чуем и майсторите.MASTER YODA написа:И аз не мога да разбера . Едни майстори казват , че сома зимата изпадал в летаргия и не се хранел, респективно, не кълвял...други майстори, пък казват, сома не е спирал, да кълве...е къде е истината...и ако хвана сом зимата, късмет ли ще е, или майсторско изпълнение...
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Аз не съм го пил, колегаVid написа: 1-во, това вино не е за пиене, а отрова за мишки...

Между другото - днес за 1 час и 30 минути (от 17.00 до18.30) пак на същото място хванах 2 костура и един хубав рибок ми се откачи, та не видях какво типче беше

Прави ми впечатление, че скачат големи риби, водата е леко студена, но се забавляват - правят ми хореография и ме стряскат докато се взирам в плувката

За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
- Vid
- кандидат преподавател
Нямам арендован водоем, но щом съм го написал, значи съм го видял. Никога не съм разбирал що гриповете минават над сомовете и в тях се ловят само шарани и пр...., но хората като минат с грипа, слагат сара.... за сомове..., които по това време явно се ловят..., само да ги има.аксел написа:Vid,ти видя ли дали го хвана от точно арендования си язовир??????
За виното... е ясно, щом още си жив и пишиш тукMr.Fish написа:Vid написа:Между другото - днес за 1 час и 30 минути (от 17.00 до18.30) пак на същото място хванах 2 костура и един хубав рибок ми се откачи, та не видях какво типче беше
Прави ми впечатление, че скачат големи риби, водата е леко студена, но се забавляват - правят ми хореография и ме стряскат докато се взирам в плувката

За останалото, явно реката почва да се съживява и е време да почваме да мъчим риби, това щото от половин година съм я забравил като дестинация за риболов.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Вчера хубаво време един приятел ми звънна да ходим на реката за скобар взех 1 плувка и спининга първо,второ мятане приятеля ми изкара 2 хубави риби,а аз се ядосвам
после смених мястото и аз ги почнах,но не скобари а се редуваха червеноперки и морунажи изкарах някой друг рибок и взех да помятам със спинингЪ бях взел по дребни примамки предимно силикони и блесни след около 5 минути мятане удари добро костурче поле мятах,но нямаше удар и смених мястото 1хвърляне=нищо 2хвърляне=нищо 3хвърляне=удар малко борба и на брега към 25см. кефал и за финал дойдоха ''братята''
с парашутите.
Извинете за качеството,но снимките са от тела.

Ех хора като гледам и се надахвам да ида на реката за жалост в момента нямам тази възможност. Надявам се до края на седмицата да мрадна малко и да си пробвам късмета.
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Днеска на булдо към 20 уклейки и 3 кефалчета на номер 14 пробвах и на 16,но не вземаше.
Неделя .... на Марица излизаха черги
аз лично се записах с една около 2м и тегло около 4/5 кг. Мястото е под бента до с.Брод от към помпената станция. Имаше и др. колеги със спининги, но аз поне не видях някой да вади риба. На плувка хващаха някой маломамерен кефал, но рядко.
След като се снимах с чергата я оставих да съхне до една от пейките
, ако някой скоро ходи да я сложи на пейката.

-
- ще става разбирач
По-едра черга излезе ли, или само с тази си остана? : 

Два излета Четвъртък и Неделя общо 8 часа въртене, блесни, воблери, клатушки кастмастери-> резултат - Посях едно хорнетче, и едина блесна мепс,направихме около 200 снимчици извадих една черга.... и пресуших няколко галона бира, а в Неделя и доста пържолки. След излета поне поизчистихме около пейките, че тези преди нас бяха оставили голяма свинщина.
Днес черга утре матрак
, само не знам дали съм капо или не.

Днес черга утре матрак

- тончо тончев
- фен клуб-скобар
[quote="Nippon"]Неделя .... на Марица излизаха черги
аз лично се записах с една около 2м и тегло около 4/5 кг. Мястото е под бента до с.Брод от към помпената станция. Имаше и др. колеги със спининги, но аз поне не видях някой да вади риба. На плувка хващаха някой маломамерен кефал, но рядко.
, ако някой скоро ходи да я сложи на пейката.
Ееее все пак страхотен улов
може да послужи за пейката
Доста уютно местенце

Ееее все пак страхотен улов
може да послужи за пейката
Доста уютно местенце

Ех майстори писачи.Не желая да обиждам никого,но сомове се хващат от поне месец всякакви размери.На дъно, стръв мрянка.На двата бетонни бента във с.Брод и Димитровград.Никакви изкуствени примамки.Идете и вижте за какво става реч,смесете се със постоянното присъствие от бракониери и цигани. Не носете лъскави дрехи и коли,пък може и да се научи нещо полезно.Вечер след 17ч.