Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Аванс при монтаж на косъм ??!
Модератор: sapuna
Re: Аванс при монтаж на косъм ??!
Въпроса ми е до колко тря да отпусна аванса така че да не ми гепи рибата въдицата или да скъса моментално горе доло като опъвам влакното какво съпротивление трябва да осещам
-
- разбира нещата
трябва някой да ти го покаже за да го усетиш ,така с думи най-много да се объркаш повече !FaLLeN69 написа:Въпроса ми е до колко тря да отпусна аванса така че да не ми гепи рибата въдицата или да скъса моментално горе доло като опъвам влакното какво съпротивление трябва да осещам
- SBANKOV
- ще става разбирач
Трябва да отпуска влакно при издърпване с по малко усилие, просто пробвай.
Най лесно можеш да се научиш колко да го охлабваш като вържеш края на една по голяма тежест и да си тестваш, кога ще отпусне при напъване на влакното.
просто не трябва да е нито много хлабав нито стегнат, но по скоро леко стегнат.
не се сърди на колегите, те не зная каква ти е макарата нито каква и пръчката, стойката и влакното. Няма срамо на ловиш със евтини такъми, аз също не съм фен на такъми от МОЛА и ЦУМ.
Най лесно можеш да се научиш колко да го охлабваш като вържеш края на една по голяма тежест и да си тестваш, кога ще отпусне при напъване на влакното.
просто не трябва да е нито много хлабав нито стегнат, но по скоро леко стегнат.
не се сърди на колегите, те не зная каква ти е макарата нито каква и пръчката, стойката и влакното. Няма срамо на ловиш със евтини такъми, аз също не съм фен на такъми от МОЛА и ЦУМ.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Колега,след като заметнеш веднага отпусни аванса до толкова че като дръпнеш влакното то да се изнизва от шпулата сравнително лесно.По добре да е охлабен в повече от колкото да е натегнат в повече.Със времето сам ще разбереш точно колко да го охлабваш.Поздрави.
това с аванса го оправих за да не пускам нова тема някой може ли да ми каже прави ли се някакв възел кокгато с слага хълкичката на куката
- Прикачени файлове
-
- 654b301fe688.jpg (134.7 KiB) Преглеждано 917 пъти
Вързва се халката,на около два сантиметра от края на косъма,после се пъха куката в халката.След това се прави безвъзлов възел на куката.
Гледах снимката сигурно повече от минута и се чудех как да ти отговоря. Докато гледах видях че си регистриран преди почти 2 год. също така видях че имаш само 23 мнения и реших да ги разгледам. След като ги разгледах реших какво да ти напиша, а то е. Колега или си много п...т или нас имаш за прости.FaLLeN69 написа:това с аванса го оправих за да не пускам нова тема някой може ли да ми каже прави ли се някакв възел кокгато с слага хълкичката на куката
Моля всеки колега който реши да му отговаря да тъпия въпрос, първо да разгледа мненията на колегата
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
радо и как твоя Отговор!? ми помага ???? следващия път си го задръж за себе си и не отговаряй
Ами да ти кажа честно, моя отговор няма да ти помогне, но би трябвало да те накара да се замислиш. Виж сега колко е лесно. Отваряш търсачката на GOOGLE и пишеш монтаж на косъм, след това чукаш на изображения и се получава това https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D ... 80&bih=825" onclick="window.open(this.href);return false; а ако чукнеш на видеоклипове, ще разбереш и как да си направиш възела а и не само.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.