Замятане на леки примамки - как?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Замятане на леки примамки - как?

Мнение от radogagov »

zlati84 написа:Такааа, доста мислих последните дни и стигнах до следния извод - нямам кой знае колко фини примамки, с които да работя (особено по Тунджа) и си купих една "по-универсална" въдица с акция 10-40 и дължина 210.
Купих си и плетено 0.08 и с това сагата свършва :)
Вариантите с булдо и бомбарда категорично отпадат, така се губи красотата на спининга, според мен.

За протокола - въдицата е тази - https://www.google.com/search?q=formax+ ... B800%3B245" onclick="window.open(this.href);return false;

Благодара на всички колеги за отделеното време!
Поздрави и наслука!
Имам такъв Формакс 20-50 на 2,70м. Здрава, колеста и тежка пръчка. Ползвам си я за влачене, нищо че е дълга. За тези 40лв, където струва си е прилична пръчица :wink:
Изображение Изображение Изображение
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

Мунчо написа: Що се отнася до споменатата пръчка на колегата модератор, тя не е ултралайт по характеристики, дори и обявени, а по-реален тест и поведение се вписва по-скоро в мидиъм лайт класа.
В същност Ице, тя си е ултралайт по обявени харектеристики, защото е обявена за УЛ стийлхед пръчка, ако не се лъжа :roll: Имал съм удоволствието да се срещна с подобна риба и твърдо мога да заявя, че за нея това си е УЛ от всякъде. Друг е въпроса, че традиционното понятие за УЛ такъм е коренно различно, а тук се търси точно това.
И булдо и производните му си има място в спининговия риболов, при специфични условия, според мен. Примерно, висок бряг, мост, бент и плитък бързей под него. Вярно не го замятам, дори го пускам в краката си и използвам техниката на отпускане и задържане с освободен обратен ход на макарата, като булдото служи за фиксиране на дълбочината. Това работи добре, защото по по естествен начин придвижва примамката към рибата.
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

трябва да имаш мозък за да бъдеш Андрешко.с пари всеки може....съжелявам за спора но аз като риболовец с ограничен бюджет и дългове към банки търся максимума от една пръчка.игла мога да си направя и мрежи мога да плета но не е там въпросът.
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

kukukuka написа:.... но аз като риболовец с ограничен бюджет и дългове към банки търся максимума от една пръчка....
Тогава правиш компромиси, с чувствителност, далечина на хвърляне , оптимално водене на примамката и удоволствие от борбата с рибата на границата на такъма. Като компенсираш с умения и чалъми.
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

stancom написа:
kukukuka написа:.... но аз като риболовец с ограничен бюджет и дългове към банки търся максимума от една пръчка....
Тогава правиш компромиси, с чувствителност, далечина на хвърляне , оптимално водене на примамката и удоволствие от борбата с рибата на границата на такъма. Като компенсираш с умения и чалъми.
умение и чалъм е едно и също на различен език момко.второ, да се научиш да правиш компромиси също е умение. а ако държиш на своето от инат или нежелание да разбереш доводите и изводите на колегите е твой проблем.за чукча ползата от застреляният турист е батерийки , кибрит и сол:))))
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

Аз ли грешно пиша, ти ли грешно ме разбра Изображение
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

stancom написа:Аз ли грешно пиша, ти ли грешно ме разбра Изображение

може и грешно да съм разбрал.исках да кажа че както няма универссалн пръчка така и няма универсален подход .ако посещаваш едно и също място е разбираемо но със спининга трябва да приемеш че си търсач и трябва да си готов за всякакви условия.приемам критика и се уча все още:)))
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

kukukuka написа:

може и грешно да съм разбрал.исках да кажа че както няма универссалн пръчка така и няма универсален подход .ако посещаваш едно и също място е разбираемо но със спининга трябва да приемеш че си търсач и трябва да си готов за всякакви условия.приемам критика и се уча все още:)))
За дву-грамовете воблерчета подходящите пръчки са измислени отдавна,учението при вас "колега" "kukukuka"явно ще бъде бавен и мъчителен процес. Успех!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

bobopeli написа:
kukukuka написа:

За дву-грамовете воблерчета подходящите пръчки са измислени отдавна,учението при вас "колега" "kukukuka"явно ще бъде бавен и мъчителен процес. Успех!
акцията на пръчката ми е 5-20гр.така че не ме мисли колега.:)))става въпрос за питащите да не очакват замятане 50 метра с 1,5-2,0гр.
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Е да де,ама защо питат,след като нямат намерение да се вслушат в гласа на опита?! Става въпрос за питащият колега,започнал темата. Какво общо има това чудо,което е закупил,с това,което трябваше да закупи/по неговите думи/?!
А сега пита и за макара,е кой ще го вземе насериозно,да си губи времето да го образова?! Ами със здраве да си я ползва и толкоз !
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

riibok написа:Е да де,ама защо питат,след като нямат намерение да се вслушат в гласа на опита?! Става въпрос за питащият колега,започнал темата. Какво общо има това чудо,което е закупил,с това,което трябваше да закупи/по неговите думи/?!
А сега пита и за макара,е кой ще го вземе насериозно,да си губи времето да го образова?! Ами със здраве да си я ползва и толкоз !

не знам колега но май стана от лаф на лаф та пламна гората :D
stoger
новобранец
новобранец

Мнение от stoger »

Здравейте,Дайко 0,5-5гр 2.21 ще го бива ли повече отAvit ul 1/32....7'3"
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

Опссс!

Интересно. Нека да видим кой колко хвърля с два три четири и пет грама. Т.е. масовите примамки. Точно такива тестове мислех да правя тези дни но около Перник все вали и е кал до шия. Почти никъде не може да се влезе с кола без после да бутам. Не мерси. Та по темата. Кой с какво и колко хвърля два три четири и пет грама. Силно ме интересува "дальност заброса" с лек такъм. Или да отворим нова тема!? С таблици с кое какво и колко? М ?

п.с. нямам запатейки на телефонО иначе знам къде стоят ;)
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Баси ! Въпросът е зададен във вариант Серт или Беркли :lol: Като иде реч за повечето читави японкси производители , като Дайко в случаят , едно обявяване на теста нищо не значи , особено ако търсим съпоставка с нещо друго . В случаят трябва да имаме предвид , че ултра лайта се дели на две основни подкатегории - айриа и стрийм . За да ти се отговори конкретно на питането трябва да споменеш освен теста и дължината на гегата , най-малко и модела и , та да е на ясно човек баш какво съпоставяш . Друго което ми е интересно е къде го видя този спинингов Авид с дължина 7.3 фута и горен тест 0.9гр. :roll: В случаят не ми се вярва да се търси нещо за съпоставка , а ми звучи повече като питане с цел време да минава и да се покаже че сме чували и за разни геги различни от Серт и Беркли 8)
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
stoger
новобранец
новобранец

Мнение от stoger »

Здравейте,извинявам се за грешката относно някои тест обозначения.Avid AVS70ULM2 1/32 -3/16 7f.DAIKO TIDEMARK ROYALLITE TMRLS-73/SO1A.Питам защото,имам Avid 1/16-5/16 8f и ми идва малко трудно да изхвърлям малки примамки на дистанция въпреки че използвам 0.4 плетено- около 0,105мм или 0,14-0,15мм монофил.Дайкото има шпиц връх и е с много малки водачи.Понеже нямам опит с такъв модел гега питам който има опит с подобни геги да каже.Няма всеки ден да си купувам такава гега.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”