Яз.Левица

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

dtakov
новобранец
новобранец

Re: Яз.Левица

Мнение от dtakov »

На 22.07.12 се качих до язовира само информативно. Пътя е доста зле особено на изкачване има запълнени дупки с камъни в които колата лесно пробоксува, потъва и почва едно хвърляне на камъни по пода на колата. Ако искате да си запазите колата здрава просто не ходете там. Относно язовира - водата е спаднала с около 1.5 м. за последния месец, според пазача едрата риба се е дръпнала и не кълве.На плувка на голяма дълбочина излизат червеноперка и безброй маломерни шаранчета, които трябва да се връщат.
И пак ви предупреждавам ако не сте с висока и проходима кола просто не ходете.Аз лично докато не оправят пътя няма да ходя.
Pelzer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Pelzer »

Здравейте колеги.Някой да е ходил скоро на яз.Левица,има ли някакъв риболов? Мисля празничните дни да отскоча да пробвам червеноперките.Поздрави
Pelzer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Pelzer »

Колеги мога да дам инфо за язовира от 3 Май когато го посетихме.Първо бяхме от страната на пътя който е покрай язовира,но резултатите бяха слаби и затова сменихме мястото.Минахме стената и застанахме на едно малко заливче на което и дълбочината беше по-голяма и резултатите не закъсняха.Краен резултат 153 червеноперки,някой кустур и малко слънчевки.Поздрави
Sme6NIKa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Sme6NIKa »

Колега, какви са условията и как е пътя? На какво кълве и дълбочината добра ли е за директен телескоп? Едри ли са червеноперките или преобладава дребосъка? Благодаря ти предварително!
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Pelzer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Pelzer »

Здравей колега.По реда на въпросите: заплаща се 3 лв. на пръчка-каракуда,червеноперка,кустур можеш да си вземеш ,но ако хванеш шаран,амур,толстолоп се заплащат.Пътя става пооправили са го,с лека кола се минава освен ако не ти е прекалено ниска.Търси по дълбоките участъци където е над 2 ,2,5 м,червеноперки ловихме ние и кълвът на пинки,бял,пшеница.Можеш и на директен аз бях със 7-ца,но и със мач става.Червеноперките иначе са добри,дребните са малко да не кажа че няма.Ако имаш други въпроси питай.Поздрави
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

Разрешават ли да се преспива?

Мерси
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Pelzer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Pelzer »

Да разрешават
Sme6NIKa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Sme6NIKa »

Благодаря за отговора! Тази седмица едва ли ще успея да го пробвам, но следващата - задължително!
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
tapasersem
новобранец
новобранец

Мнение от tapasersem »

Здравейте колеги за първи път чувам за този язовир , тез дни приателче се прибира от чужбина и ми наду главата да го водя да лови шарани , моля дайте инфо какво може да се очаква от този язовир и евентулно места и тактики . Благодария предварително :)
неште неште,па спре
Pelzer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Pelzer »

Здравей колега.За шаран ще си трябва повече време за да се направи риболов,но пък за сметка на това червеноперки има в изобилие,а може и каракуда да се обади.Имам номера на момчето което пази язовира от него предполагам може да получиш повече инфо,ако искаш пиши на лични да ти го дам.Поздрави
Аватар
stridata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stridata »

Таз годишни излети?
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!
Изображение
Аватар
Васил Митков
новобранец
новобранец

Мнение от Васил Митков »

Язовира е бил изпуснат зимата и ако не се напълни от пролетните дъждове едва ли ще става за риболов тази година а , дори и да се напълни не знам колко риба е останала!!!
Тит Ливий за Третата македонска война (171–168 пр.н.е.) „Първоначално траките, подобно на диви зверове,държани дълго в клетка, нададоха такъв рев от десния римски фланг, че в италийската конница — хора смели по характер и с дълъг военен опит — настъпи смут.“
pavlikoni
новобранец
новобранец

Мнение от pavlikoni »

Здравейте колеги някакво прясно инфо за язовира,че смятам да ходя скоро на там да си пробвам късмета ! :)
Как е пътя? Таксите как са? риба има ли ?
Благодаря предварително!!! :fishing11:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

И тази зима беше изпуснат.
Какво е останало и какво не, не е ясно. Лъжливия пазач първо каза, че ще вадят само дребната плевелна риба. Като разбра, че не сме шаранджии, а отиваме заради бабите, обърна плочата и каза, че ще вадят само едро за Никулден.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
mclsdreal
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mclsdreal »

Пътя как е? Условията същите ли са като преди- 3лв. въдица, 5лева палатка и 5 за автомобил(много тъпо)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”