Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от ivan_tsochev »

Вчера стана прекрасен излет. Точно на мястото от снимките, където ги е постнал Бобо, на ляво в заливчето на Кацата, бяхме под бетонната стена на вилата. Двама човека 6.5 кг риба - скимери предимно средни, тук таме по-дребни и по-едри, и 20-тина платико-бабушки. Стръв 95% торен червей. Много малко риби излязоха на бял. Влияеха с еизключително добр еот захранката. Щях да забравя хванаха се и по няколко каракуди от едрите - общо 5-6 за всички хора, които бяха около нас. Водата си е все така мътна, една идея по-бистра от събота(като гледам снимките) и клечките ги е разкарало повечето. Иначе съм на мнение, е платиките трябва да с еизкавят колкото може повече, защото по моему се увеличават с геометрична прогресия всяка следваща година и постепенно изместват другите видове (например бабушка да не с ехване нито една за целия ден от толкова много хора - само платико-бабушки).
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Момци, язовират се пьлни непрестанно, но до максимума има още 2м. Пътищата са кал и текат потоци. В селото поза лицихме щетите но внимавайте на моста след Алберт, защото е пропаднал и е насипван.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
jobor
новобранец
новобранец

Мнение от jobor »

В неделя прекрасното време беше най-хубавото нещо. Иначе обичайните скимери по 10-15 см и изключително много боклуци във водата, както и клони по 5 метра си плаваха спокойно като косатки. Водата е като боза, а всяка долчинка се е превърнала в река. Няма и помен от друга риба освен малките платички и някой дриг уклей. За празниците ще видим как е. Наслука на всички!
eng Georgiev
новобранец
новобранец

Мнение от eng Georgiev »

jobor написа:В неделя прекрасното време беше най-хубавото нещо. Иначе обичайните скимери по 10-15 см и изключително много боклуци във водата, както и клони по 5 метра си плаваха спокойно като косатки. Водата е като боза, а всяка долчинка се е превърнала в река. Няма и помен от друга риба освен малките платички и някой дриг уклей. За празниците ще видим как е. Наслука на всички!

Мисля по празниците да ги пробвам само на жито. Добре ли е?
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Според мен е рано за жито ,сега рибата търси протеин,месце,червей :D
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

eng Georgiev написа:
jobor написа:В неделя прекрасното време беше най-хубавото нещо. Иначе обичайните скимери по 10-15 см и изключително много боклуци във водата, както и клони по 5 метра си плаваха спокойно като косатки. Водата е като боза, а всяка долчинка се е превърнала в река. Няма и помен от друга риба освен малките платички и някой дриг уклей. За празниците ще видим как е. Наслука на всички!

Мисля по празниците да ги пробвам само на жито. Добре ли е?
Пробвай,но резултата ще е почти равен на нищо.
В събота пробвах сладка царевица нищо.
Само на мартеничка тея боклуци,то си нямаше и риболов,мЪ па ги нараних с 3кг захранка с бял и сладка царевица.
Риба къща няма.
jobor
новобранец
новобранец

Мнение от jobor »

На червеи добре, ама как да се отсеят гадните платички. Ако не с жито, по какъв начин?
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

Чувам, че имало и шаранджий по бреговете, някой да се похвали с нещо по-така :partyman:
eng Georgiev
новобранец
новобранец

Мнение от eng Georgiev »

ivan_tsochev написа:Вчера стана прекрасен излет. Точно на мястото от снимките, където ги е постнал Бобо, на ляво в заливчето на Кацата, бяхме под бетонната стена на вилата. Двама човека 6.5 кг риба - скимери предимно средни, тук таме по-дребни и по-едри, и 20-тина платико-бабушки. Стръв 95% торен червей. Много малко риби излязоха на бял. Влияеха с еизключително добр еот захранката. Щях да забравя хванаха се и по няколко каракуди от едрите - общо 5-6 за всички хора, които бяха около нас. Водата си е все така мътна, една идея по-бистра от събота(като гледам снимките) и клечките ги е разкарало повечето. Иначе съм на мнение, е платиките трябва да с еизкавят колкото може повече, защото по моему се увеличават с геометрична прогресия всяка следваща година и постепенно изместват другите видове (например бабушка да не с ехване нито една за целия ден от толкова много хора - само платико-бабушки).
Последно промяна от eng Georgiev на Вто Апр 29, 2014 8:33 am, променено общо 1 път.
eng Georgiev
новобранец
новобранец

Мнение от eng Georgiev »

jobor написа:На червеи добре, ама как да се отсеят гадните платички. Ако не с жито, по какъв начин?
I az tova se pitam
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

eng Georgiev написа:
jobor написа:На червеи добре, ама как да се отсеят гадните платички. Ако не с жито, по какъв начин?
I az tova se pitam
Това е проблем,вярно е,направо уби хубавия риболов от лодка.Но ,просто сезона не е на житотото,по скоро на хляб/с някакъв аромат/,троха :? ,не знам и аз точно.Тези досадните платички нямат спиране,миналата година на лягам дъното с повода,с по -голяма кука ,едра стръв излъгах няколко по едри платики,каракуда,но до време,слизат и там гадините :D
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Дали се избистри вече язовира :roll: :roll:
Има ли валежи,че ще се слиза с каравана откъм Троянския път :roll:
Аз там съм пораснал...
skpandurski
новобранец
новобранец

Мнение от skpandurski »

От към селото няма къде да се отиде с каравана сега до дето не направят моста до чешмата :roll:
Аватар
peshoni
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от peshoni »

kolega az iskam da popitam dali moga da se spusna s kempera do qzovira ? puti6tata razcisteni li sa ? ili ako moje nqkoi da me oputi do nekoe hubavo mestence za bivak :)
sergo_23
новобранец
новобранец

Мнение от sergo_23 »

здравейте колеги аз искам да попитам от коя страна на язовира е по добре да се слезе с ремарке палатка или вуапбще не може
при тези условия
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”