Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

как да направя ракета или прашка...
Модератор: emo vasilev
-
- новобранец
как да направя ракета или прашка...
здравейте колеги РИБАРИ.НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАК МОГА ДА СИ НАПРАВЯ РАКЕЕТА ИЛИ ПРАШКА ЗА ЗАХРАНВАНЕ.БЛАГОДАРЯ

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
в сличай,обаче,че не ти се дават,моеш да срежеш едно пвц шише от 500(от кола например) дьното спрямо корпуса под 45 градуса,да набиеш в гьрлото подходяща по дебелина прьчка,дьлга около метьр(на всеки му е удобно по различен начин-ти си прецени) и заметай на воля
боклук по водоемите-колкото искаш,няма да ти е проблем да си намериш шишета
нам кой набор си,обаче ако си по така,през комунизьма живял,като отправна точка на формата на срязаната бутилка мога да ти дам за пример шпаклата,дето навремето ринеха пуканките по градските градини
дано сьм бил достатьчно ясен в обяснението 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- CERRUTI
- сериозен играч
Е то това си е ръчен катапулт каква прашка?!?!?5кила написа:в сличай,обаче,че не ти се дават,моеш да срежеш едно пвц шише от 500(от кола например) дьното спрямо корпуса под 45 градуса,да набиеш в гьрлото подходяща по дебелина прьчка,дьлга около метьр(на всеки му е удобно по различен начин-ти си прецени) и заметай на волябоклук по водоемите-колкото искаш,няма да ти е проблем да си намериш шишета
нам кой набор си,обаче ако си по така,през комунизьма живял,като отправна точка на формата на срязаната бутилка мога да ти дам за пример шпаклата,дето навремето ринеха пуканките по градските градини
![]()
![]()
дано сьм бил достатьчно ясен в обяснението

Едва ли има някой който да не е правил прашки като малък... режеш един четал, от плондир режеш ластици а чашка все ще се измисли от какво....
Последно промяна от CERRUTI на Съб Фев 02, 2008 11:03 pm, променено общо 1 път.

-
- новобранец
-
- учете се от него
То няма смисъл да се мъчиш да ги правиш , не са "консумативи" , както да речем топчета , олова , различни хранилки и кошнички за фидери ,или пък блесни и воблери , не са скъпи(ракетите са 3-4 лева) а на прашките периодично им се сменят ластиците. От друга страна , като изключим ракетите, въобще не съм убеден че блесни , воблери и качествени прашки могат да се направят на нивото на марковите оригинали. Две ракети и една прашка ще те карат поне две години или повече. То има прашки и прашки- аз например ползвам три бр. -малка , средна и голяма на Stonfo , по 16-18 лева всяка , но има и съвсем прилични по 5-6 лева , същото е и с ракетите...
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:

катапулта е страшен

това чудо на техническата мисъл на колко метра може да захранва ?
например с царевица ?
Последно промяна от alcora на Нед Фев 03, 2008 11:39 am, променено общо 1 път.
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
евала за катапулта мн е добар . Но колкото до темата в един друг форум едно момче беше обяснило за направена от него ракета която му давала същия резултат , аз си направих подобна и за сега съм доволен иначе и аз имам купена от магазин , но със самоделката съм по доволен ,защото е по лека и се замета по на вътре и после е лесно прибирането и е мн малка вероятноста да се скъса. Материалите са шише , моито е от спраит 500 гр , разрязно на полвината , после се пробиват дупки зада се изтича водата , от долу на капачката слагам стериопор колкото самата капачка зада изплува по лесно аи като падне на дъното да се заварти на някоя страна , слагат се от горния краи на шишето капронов конец с вирбел и олово на едната страна на шишето за по добре изсипване и това е цялата философия , пробваите деиства
А колкото до прашка по добре си купи , най-често се късат ремаците или мястото където е свързанон ремака и джобчето дето се сипва цааревица , но това е поправимо . дано съм ти бил полезен
Наслука