Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Сафрид 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Сафрид 2014
Мисля че някои хора в София не могат да разберат за проблемите на нашето море и не знаят кога да слагат забрани за улов в промишлени размери.Вчера си купих сафрид и в повечето риба си имаше хайвер.После нямало риба,било пусто морето,нямало миди,нямало рапани..........
- 1000n
- разбира нещата
То да беше само София проблем на нашето общество и държава пак добре.nnnnnnn написа:Мисля че някои хора в София не могат да разберат за проблемите на нашето море и не знаят кога да слагат забрани за улов в промишлени размери.Вчера си купих сафрид и в повечето риба си имаше хайвер.После нямало риба,било пусто морето,нямало миди,нямало рапани..........
Всеки народ заслужава управниците си!
Ние, българите, явно много сме се провинили, защото сред управляващите в страната
витае някаква симбиоза между корупция, некадърство, безхаберие, незаинтересованост, непукизъм и наглост
и всички знаят, че това е така и никой не се опитва да промени статуквото.
В частния случай, колега ако знаеш кога трябва да бъде забраняван риболова - кажи.
Изпрати жалба до Министъра на земеделието и храните или до Изпълнителния Директор на ИАРА.
Аз мисля, че повечето морски риби си хвърлят хайвера в продължение на няколко месеца и
всеки вид риба в различен период на годината, цацата, например, мисля че беше дори цяла година.
Ето тук
http://iti.izkustva.net/index.php?p=ribi
https://sites.google.com/site/fishworld ... orski-ribi
има някакви данни за размножителния период на морските риби.
Наслука!

- 1000n
- разбира нещата
То да беше само София проблем на нашето общество и държава пак добре.nnnnnnn написа:Мисля че някои хора в София не могат да разберат за проблемите на нашето море и не знаят кога да слагат забрани за улов в промишлени размери.Вчера си купих сафрид и в повечето риба си имаше хайвер.После нямало риба,било пусто морето,нямало миди,нямало рапани..........

Всеки народ заслужава управниците си!

Ние, българите, явно много сме се провинили, защото сред управляващите в страната
витае някаква симбиоза между корупция, некадърство, безхаберие, незаинтересованост, непукизъм и наглост
и всички знаят, че това е така и никой не се опитва да промени статуквото.
В частния случай, колега ако знаеш кога трябва да бъде забраняван риболова - кажи.
Изпрати жалба до Министъра на земеделието и храните или до Изпълнителния Директор на ИАРА.
Аз мисля, че повечето морски риби си хвърлят хайвера в продължение на няколко месеца и
всеки вид риба в различен период на годината, цацата, например, мисля че беше дори цяла година.
Ето тук
http://iti.izkustva.net/index.php?p=ribi
https://sites.google.com/site/fishworld ... orski-ribi
има някакви данни за размножителния период на морските риби.
Наслука!

Днес на агалина 1,3кг не особено едър сафрид. Това от 17 до 19 часа. Много кофти време, вятър,дъжд и големи вълни ама риба си имаше.... Почти нямаше празно вадене, но по 1-2 риби. Май се потвърди поговорката сухо дупе риба не яде. Интересно,че първо бях сам и след 10 минути се появиха още двама ентусиасти които останаха и след мен

Колега,много хора ще скочат за думите ми но мога смело да кажа че през цялото време когато излиза сафрид от това море се натъкваш на хайвер(дори и есено време в грацата се среща) така че споко да не забранят рибата за цяла годинаnnnnnnn написа:Вчера си купих сафрид и в повечето риба си имаше хайвер.

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- Моряка
- кандидат преподавател
Ще допълня Митко, размножава се от юни до август и полово съзрява на 2 години.Ловенето с чепаре не може да е проблем в морето.dobria1 написа:Колега,много хора ще скочат за думите ми но мога смело да кажа че през цялото време когато излиза сафрид от това море се натъкваш на хайвер(дори и есено време в грацата се среща) така че споко да не забранят рибата за цяла годинаnnnnnnn написа:Вчера си купих сафрид и в повечето риба си имаше хайвер.![]()
![]()
А сега де? 

- shturetc
- ще става разбирач

zx9r,поздравления за спартанското усилие да мориш именно днес,в този "духовит" и дъждовен ден ,сафриди на скалите на Св.Агалина!Кило и триста си е бонус за началото на май,колега(ПП надявам се,че аквариумите ти кипят от живот

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
да ние със въдичките сме като бълха на слон
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Определението е много точно.Да не забравяме и делфините които в последните години станаха ужасна напаст.Уж се говореше,че е започнало преброяване но нищо не се чува по въпроса.
Качествени чепарета Borkata

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Делфините .Кормораните . видрите . и най вече масовото застрояване от хотели които се мият и плакнат ежедневно със каква ли не химия учудващо е че все още имаме флора и фауна .оправи ли се времето ще дам резултат за сафрида и попчето по Синеморец ама пустото време не се оправя а там е бурун и времето има огромно значение .
спирам със коментарите че сменихме темата
спирам със коментарите че сменихме темата
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
Да , има живец вътре, че и от вчера нов съквартирант имат....драконче! Единия колега извади няколко между сафридите и си избрах един който не беше много размазан от подметката муshturetc написа::roll
zx9r,поздравления за спартанското усилие да мориш именно днес,в този "духовит" и дъждовен ден ,сафриди на скалите на Св.Агалина!Кило и триста си е бонус за началото на май,колега(ПП надявам се,че аквариумите ти кипят от живот)
![]()

zx9r написа:Днес на агалина 1,3кг не особено едър сафрид. Това от 17 до 19 часа. Много кофти време, вятър,дъжд и големи вълни ама риба си имаше.... Почти нямаше празно вадене, но по 1-2 риби. Май се потвърди поговорката сухо дупе риба не яде. Интересно,че първо бях сам и след 10 минути се появиха още двама ентусиасти които останаха и след мен![]()
ti si za trepane we kolega kade ti e akala da kazvash za agalina che ima safrid tseliat burgas e tam v momenta.A sega otidi da xvashtash riba da te vidia !!!!!!!!!!!
-
- научил се да хвърля
Ето такива "КОЛЕГИ" трябва да бъдат изтривани от този форум ! И - какво като е писал !? Ами ти - защо си се регистрирал тук, ако не търсиш информация ? А как очакваш да получиш информация, след като си против споделянето на опит ?!tcetco81 написа:ti si za trepane we kolega kade ti e akala da kazvash za agalina che ima safrid tseliat burgas e tam v momenta.A sega otidi da xvashtash riba da te vidia !!!!!!!!!!!
Аман от подобни ЕГОИСТИ ! Като че ли ще свърши рибата...Ама съм убеден , че като се готвиш да ходиш на непознат водоем, влизаш да прегледаш кой какво е споделил от личен опит...
МОЛЯ, изтрийте този колега, и БАНнете IP-адреса му , да не мърси темата, и форума.
..............