Сафрид 2014

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
nnnnnnn
новобранец
новобранец

Re: Сафрид 2014

Мнение от nnnnnnn »

Мисля че някои хора в София не могат да разберат за проблемите на нашето море и не знаят кога да слагат забрани за улов в промишлени размери.Вчера си купих сафрид и в повечето риба си имаше хайвер.После нямало риба,било пусто морето,нямало миди,нямало рапани..........
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

nnnnnnn написа:Мисля че някои хора в София не могат да разберат за проблемите на нашето море и не знаят кога да слагат забрани за улов в промишлени размери.Вчера си купих сафрид и в повечето риба си имаше хайвер.После нямало риба,било пусто морето,нямало миди,нямало рапани..........
То да беше само София проблем на нашето общество и държава пак добре.
Всеки народ заслужава управниците си!
Ние, българите, явно много сме се провинили, защото сред управляващите в страната
витае някаква симбиоза между корупция, некадърство, безхаберие, незаинтересованост, непукизъм и наглост
и всички знаят, че това е така и никой не се опитва да промени статуквото.
В частния случай, колега ако знаеш кога трябва да бъде забраняван риболова - кажи.
Изпрати жалба до Министъра на земеделието и храните или до Изпълнителния Директор на ИАРА.
Аз мисля, че повечето морски риби си хвърлят хайвера в продължение на няколко месеца и
всеки вид риба в различен период на годината, цацата, например, мисля че беше дори цяла година.

Ето тук
http://iti.izkustva.net/index.php?p=ribi
https://sites.google.com/site/fishworld ... orski-ribi
има някакви данни за размножителния период на морските риби.

Наслука! :D
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

nnnnnnn написа:Мисля че някои хора в София не могат да разберат за проблемите на нашето море и не знаят кога да слагат забрани за улов в промишлени размери.Вчера си купих сафрид и в повечето риба си имаше хайвер.После нямало риба,било пусто морето,нямало миди,нямало рапани..........
То да беше само София проблем на нашето общество и държава пак добре. :?
Всеки народ заслужава управниците си! :!:
Ние, българите, явно много сме се провинили, защото сред управляващите в страната
витае някаква симбиоза между корупция, некадърство, безхаберие, незаинтересованост, непукизъм и наглост
и всички знаят, че това е така и никой не се опитва да промени статуквото.
В частния случай, колега ако знаеш кога трябва да бъде забраняван риболова - кажи.
Изпрати жалба до Министъра на земеделието и храните или до Изпълнителния Директор на ИАРА.
Аз мисля, че повечето морски риби си хвърлят хайвера в продължение на няколко месеца и
всеки вид риба в различен период на годината, цацата, например, мисля че беше дори цяла година.

Ето тук
http://iti.izkustva.net/index.php?p=ribi
https://sites.google.com/site/fishworld ... orski-ribi
има някакви данни за размножителния период на морските риби.

Наслука! :D
zx9r
новобранец
новобранец

Мнение от zx9r »

Днес на агалина 1,3кг не особено едър сафрид. Това от 17 до 19 часа. Много кофти време, вятър,дъжд и големи вълни ама риба си имаше.... Почти нямаше празно вадене, но по 1-2 риби. Май се потвърди поговорката сухо дупе риба не яде. Интересно,че първо бях сам и след 10 минути се появиха още двама ентусиасти които останаха и след мен :D :D
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

nnnnnnn написа:Вчера си купих сафрид и в повечето риба си имаше хайвер.
Колега,много хора ще скочат за думите ми но мога смело да кажа че през цялото време когато излиза сафрид от това море се натъкваш на хайвер(дори и есено време в грацата се среща) така че споко да не забранят рибата за цяла година :lol: :lol: :lol:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

dobria1 написа:
nnnnnnn написа:Вчера си купих сафрид и в повечето риба си имаше хайвер.
Колега,много хора ще скочат за думите ми но мога смело да кажа че през цялото време когато излиза сафрид от това море се натъкваш на хайвер(дори и есено време в грацата се среща) така че споко да не забранят рибата за цяла година :lol: :lol: :lol:
Ще допълня Митко, размножава се от юни до август и полово съзрява на 2 години.Ловенето с чепаре не може да е проблем в морето.
А сега де? :roll:
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

:roll: Мисля че и двамата колеги-Врабчо и ннннннн -визират удължаване на забранителния период в морето за... промишлен риболов(докато рибите са хайверлии)!Ще рече за мрежестите приспособления-тралове,даляни,рибарски мрежи....,а не за любителския риболов с чепарета.Ясно е,че последният е "капка в морето" и не наврежда на популацията.Едно е всички рибари с чепаретата днес да уловят...3 тона(примерно 1500 колеги по 2 килограма),съвсем друго е само едно от стотиците ре-кета да дръпне 3-4 тона....

zx9r,поздравления за спартанското усилие да мориш именно днес,в този "духовит" и дъждовен ден ,сафриди на скалите на Св.Агалина!Кило и триста си е бонус за началото на май,колега(ПП надявам се,че аквариумите ти кипят от живот :wink: ) :smt038 :smt023
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от VRABCHO1974 »

да ние със въдичките сме като бълха на слон
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Определението е много точно.Да не забравяме и делфините които в последните години станаха ужасна напаст.Уж се говореше,че е започнало преброяване но нищо не се чува по въпроса.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от VRABCHO1974 »

Делфините .Кормораните . видрите . и най вече масовото застрояване от хотели които се мият и плакнат ежедневно със каква ли не химия учудващо е че все още имаме флора и фауна .оправи ли се времето ще дам резултат за сафрида и попчето по Синеморец ама пустото време не се оправя а там е бурун и времето има огромно значение .
спирам със коментарите че сменихме темата
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
zx9r
новобранец
новобранец

Мнение от zx9r »

shturetc написа::roll

zx9r,поздравления за спартанското усилие да мориш именно днес,в този "духовит" и дъждовен ден ,сафриди на скалите на Св.Агалина!Кило и триста си е бонус за началото на май,колега(ПП надявам се,че аквариумите ти кипят от живот :wink: ) :smt038 :smt023
Да , има живец вътре, че и от вчера нов съквартирант имат....драконче! Единия колега извади няколко между сафридите и си избрах един който не беше много размазан от подметката му :D :D :D
tcetco81
новобранец
новобранец

Мнение от tcetco81 »

zx9r написа:Днес на агалина 1,3кг не особено едър сафрид. Това от 17 до 19 часа. Много кофти време, вятър,дъжд и големи вълни ама риба си имаше.... Почти нямаше празно вадене, но по 1-2 риби. Май се потвърди поговорката сухо дупе риба не яде. Интересно,че първо бях сам и след 10 минути се появиха още двама ентусиасти които останаха и след мен :D :D
tcetco81
новобранец
новобранец

Мнение от tcetco81 »

ti si za trepane we kolega kade ti e akala da kazvash za agalina che ima safrid tseliat burgas e tam v momenta.A sega otidi da xvashtash riba da te vidia !!!!!!!!!!!
YAROSHKH
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от YAROSHKH »

tcetco81 написа:ti si za trepane we kolega kade ti e akala da kazvash za agalina che ima safrid tseliat burgas e tam v momenta.A sega otidi da xvashtash riba da te vidia !!!!!!!!!!!
Ето такива "КОЛЕГИ" трябва да бъдат изтривани от този форум ! И - какво като е писал !? Ами ти - защо си се регистрирал тук, ако не търсиш информация ? А как очакваш да получиш информация, след като си против споделянето на опит ?!
Аман от подобни ЕГОИСТИ ! Като че ли ще свърши рибата...Ама съм убеден , че като се готвиш да ходиш на непознат водоем, влизаш да прегледаш кой какво е споделил от личен опит...
МОЛЯ, изтрийте този колега, и БАНнете IP-адреса му , да не мърси темата, и форума.
tcetco81
новобранец
новобранец

Мнение от tcetco81 »

..............
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”