Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Сом на тролинг
Да,това е всъщност целия проблем,че само Риболовците сме прецакани и освен да набиваме кинти за хиляди неща свързани с улова на некоя и друга рибка,за друго не ставаме!lusienn написа:Абе всяко зарибяване си е зарибяване.
Ако няма зарибяване-няма да има качествена риба.
Пари за какви ли не проекти-само за нашия спорт няма

Е добре де-Как се излиза от Омагьосания кръг на Геврека 

Риболовци.
Съгласен на 100% с Троли.Troli Rapala написа:Да,това е всъщност целия проблем,че само Риболовците сме прецакани и освен да набиваме кинти за хиляди неща свързани с улова на некоя и друга рибка,за друго не ставаме!lusienn написа:Абе всяко зарибяване си е зарибяване.
Ако няма зарибяване-няма да има качествена риба.
Пари за какви ли не проекти-само за нашия спорт нямаЗа зарибяване на Искъро,треа да говориме за милиони рибки,иначе нема смисъл,а такова количество може да си позволи само институцията,която ни събира кинти за билети!
Та сме в омагьосания кръг на геврека!
![]()
Въпреки това си давам лептата.
Това мнение е рядко тъпо и не се базира на никакъв опит.Troli Rapala написа:Ми сам си си виновен,щот слушаш лаиците а не опитното копили-Троли!stomanco написа:
Канджа имах, но неподходяща за случая - къса.![]()
![]()
Аз па от 10години съм с дълга канджа на Рапала и проблеми не съм имал!
Веднъж ми я върнаха изправена,ма за това не е виновна стоманената канджа,а дървените глави!
Та продължавайте да слушкате Емчо и другите стари кльонкащи бракониери,та да ви дойде "акъла"!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
След около 10години ще дойдете на моята философия и логика в риболова на сом на тролинг,не по-рано!
![]()
За малки-воблери,финни-линии,тежки-макари,леки-въдици и нормални-канджи и готини сомове четете Троли,а за покупки на обратно на логиката и опита се обърнете към лешперите в тая област!
![]()
100% не съм съгласен с него.
Когато говоря за сомове,не говоря само за моя опит.Моите риби са малко,около 1000.Сметни случките на старите сомаджии и после плямпай глупости.
Пак ми се катериш по к.ра с контра или ре-контра си същия ...............
Защо не плюеш по Краси-112 или по Гуджо,а мене ме споменаваш.Това ли ти е честното и безпристрастно мнение.Как да ти вярват после хората,като си лъжец от класа.
Сравни малко нещата Маугли.

Тия снимки съм ги правил аз и не ти а точно аз съм писал за тия неща.
Когато писахме на времето за ИГФА,ти зяпа,като апльо.Сега хвана няколко шарени канарчета и ги лъжеш с измислици премислици приписвайки си неща които си чул точно от старите сомаджии.
Аре у лево,моля ти се.За риби на мен няма да ми говориш.Човек който се е запалил по риболова след 30 годишна възраст,никога не може да настигне родения на реката трапер.
Тия ги разправяй на Бат Върхи,защото сте отрочета на този век.
И знаеш ли кога на мен ще ми изкриви канджа сома.......никога.Ама и други,като тебе се сърдят,че има казваш истини,покрити с опит и риби,но не по 18 кила.
Е попитай го Славе(Господи Боже)какво е сом 50кг.....все едно си ловиш каракуда на перо с директен.Толкова си далече от истината,че не зная как да ти го обясня.
И да не си далече,лъжите ти изяждат главата.Ти си човек без чест и доблест.Можеш да си плюеш на муцуната си,само заради омразата към някой.
И аз съм се карал през годините със хората,но дори и да не си говорим с някой,когато е прав ще го подкрепя,защото има само една истина......останалото е лъжа.
Дееба и виртуалното пространство аз,за толко години по язовирите съм намирал само приятели,
от всички краища на БГ много редко съм виждзал некои колеги да се скарат и то само при влаченето,при клйонка никога.Стига се джавкахте за глупости и двамата сте ми другарчета и не ми е приятно.
Аз какво да кажа като съм по красив и от двамата
ако не ми вервате на мене ,питайте щерката
малко са ми ядовете с Ицко камилски Дол,обявява ми състезание по клякане
как да му ОбЯсним че с 200щанга прайм 10ки и не слагам още за да не се потим
леле са като прочетох по внимателно,не било клякане,а било клйонкане
чекайте да успокоим жената,че като чу кой ми обявява състезание........се смее не спира.
от всички краища на БГ много редко съм виждзал некои колеги да се скарат и то само при влаченето,при клйонка никога.Стига се джавкахте за глупости и двамата сте ми другарчета и не ми е приятно.
Аз какво да кажа като съм по красив и от двамата

как да му ОбЯсним че с 200щанга прайм 10ки и не слагам още за да не се потим

- piro
- научил се да хвърля
Колеги темата не е ли за сом на тролинг защото заприлича на урок по нетърпимост между рибари , тъпанари ,курвари, заварчици , занаятчий , да бяхме пописали поне малко за тролинга или за сома па може и за двете
ама не темата е моя кур е по голям и по крив
ама не темата е моя кур е по голям и по крив
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Пиро,в Неделя скивах един тролингист да загребва с кепчето 2-3кила соме и избега на пълна газ към брега,та не очаквай от него да се появи тук и да сподели преживяното!Мога да ти кажа,че се овърте яко милия щот му се завъртя лодката по посока на рибата и се оплете с втората въдица,но извади късмет и излезна успешно от ситуацията!В един момент остави въдицата с рибата,която му набиваше под лодката и обра втората въдица,а после избърза с кепчосването и сомето пляска яко с опашката,ма не се откачи милото!
Та така със сомовете на тролинг! 

- piro
- научил се да хвърля
TROLI ДАВАЙ ДА ХОДИМ ДА ТРЛИМ ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ СПОДЕЛЯМЕ В НЕДЕЛЯ СМЕ С ВЕЛИН НА РИБА ДА Е КЪСМЕТ
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Успех на Бандата,аз ще съм Наблюдател срещу 50левчета и ще пасувам!
Чуй,как съм Кашпировски и Ванга тая година!
Тролина ми вика:
-Абе нема ли сомове на тоя гьол/имахме 57сулки и бели хванати и ни беше писнало/?
-Сега ще направя сомския Тигел и рекох,като извих лодката рязко наляво към дълбокото и след минута средната въдица се огъна под напора на 3.200кг. риба-сом на воблер костур-9санта!
Па на другия ден хващам една десетка на костурче 7санта и ми стана неудобно,та и викам на Тролина:
-Аре фани и ти един сом да се накефиш и след 30секунди и разви аванса една 18-ка та се бориха почти час,а пък язе се радвах,че нема да се бъхтим и хамалувам с поредния сом!

Тролина ми вика:
-Абе нема ли сомове на тоя гьол/имахме 57сулки и бели хванати и ни беше писнало/?
-Сега ще направя сомския Тигел и рекох,като извих лодката рязко наляво към дълбокото и след минута средната въдица се огъна под напора на 3.200кг. риба-сом на воблер костур-9санта!
Па на другия ден хващам една десетка на костурче 7санта и ми стана неудобно,та и викам на Тролина:
-Аре фани и ти един сом да се накефиш и след 30секунди и разви аванса една 18-ка та се бориха почти час,а пък язе се радвах,че нема да се бъхтим и хамалувам с поредния сом!

-
- новобранец
Тази случка е самата истина ,видяна и потвърдено! Ама ,верно с пълна газ,да не го гепат ИАРА.Troli Rapala написа:Пиро,в Неделя скивах един тролингист да загребва с кепчето 2-3кила соме и избега на пълна газ към брега
-
- вече хвърля и на тежко
Тая история с мародерствата над дребни риби май е станала традиция на Жребчево. В Събота от една тъмно синя лодчица не просто гребнаха сомчето с кеп, ами го разпраха с канджата за по-сигурно... да не вземе да избяга! Беше не повече от 2-3 кг. Да не говорим за гирляндите сулки окичени по някои лодки
Направо ми се повдига като видя такива хора... то всъщност не са хора, то са идиоти!!! В нашата лодка за пръв път беше племенника ми - след 2 седмици става на 5 годинки. Дадохме му въдица в ръцете и детенцето започна на шега да се моли на водния дух да му прати риба... след минута въдицата му се огъна и баща му помогна да извадят сомче 2 кг. То беше радост, то беше чудо - снимаха се с сомчето и детето му пожела да порасне докато го пускаше - дано такова поколение расте, че иначе риба ще гледаме само по телевизията!

И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
- martin varna
- научил се да хвърля
Браво за преживяното
. Вчера купих спасителни жилетки на двамата ми хубостници, надявам се скоро да ни се отдаде възможност за риболов!!!

- dido ov4arica
- новобранец
Ти си вземи една и теб че с тия големи сомове дето ти удрят..
- martin varna
- научил се да хвърля
Споко и аз имам жилетка
Само дето за да ми ударят трябва да отида до язовира
Диде как е положението на Овчарица!?!?! С туй земетресение у гръцко и сафрида изчезна пък сома кой знае де се е наврял. В неделя мисля да ходя до Цонево и ще споделя