Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Като нема шаранова риба...и бялата е риба...;)
- Vesko1
- сериозен играч
Като нема шаранова риба...и бялата е риба...;)
Здравейте приятели и колеги.
Тъй като шаранския е още забранен...преди няколко дни като разрешиха бялата..реших и аз да се пробвам на този фронт,макар че нямам нито знанията нито подготовката за този вид риболов.Нямах подходящи такъми за този риболов,и затова закупих един брейд- нанофил ,който разделих на 2 макари по 70м отдолу с подложка...дето се вика и аз да изпитам кефа от риболова на хищник от всяко почукване да го усещам.
И така в 6.00ч отидох да си купя живи рибки....НО...продавача ме посрещна с думите-"Нямам..изкупиха ги,имам само 5 слънчака малки"...викам "давай ги и още 10 щипока ми дай"...
Предварителната информация я бях събрал къде излиза...и газ към местоназначението.
Водоема ме посрещна ето така

Мъгла яка...влага голема,навлажни ми се "алаброса" на маХ...добре че бях с шапка в началото.
Разпънах 2те пръчки...закачих по един слънчак и зачаках...след 15 мин и двете пръчки тръгнаха...засичам първата-дръвче.Айде..дърпам и втората...и там една гредичка голема..дагоева....
Веднага смених поводите с по дълги...закачих флурокарбонови...35см...явно подвижното олово е плашело рибата,защото точно в 7,45 ми клъвна първата 800гр риба...която пуснах директно обратно без да я снимам,щото бая се бавих докато махна с кохера надълбоко глътнатата кука.
Към 8ч..едното стиропорче,което ползвах за "показател на кълването"..тръгна около 2-3 метра...засечка...и нещо почна да се бори отсреща.БОРИ СЕ....колко да се бори...след няколко минути излезе ето тази 2,6кг...красавица.Ама като нямах кеп...се наложи директно да я издърпам върху тинята.Нямаше как...

...и още една снимка...лошокачествено ,но на самоснимачка с телефон ...толкова...

Малко след тази изкарах още една около килото...и още една яка изпуснах малко преди тръгване...откачи се пущината на 10-15м от брега,поради една плитчина на носа пред мен..в нея се закачаха всички риби и взимаха опора...и ето последната се откачи.Ударите бяха само на слънчевки...на щипок(змийорка) на другата въдица нямах пипане...явно рибата си е свикнала да консумира "местна" храна...та извода от този риболов беше-слънчака му е майката........
В 9,30-10ч...ударите намаляха...и реших да се изнасям докато е време...поне да си пия второто кафе на спокойствие пред ТВ-то.
Сбогуване с водоема...

...и черта...точка...хоризонт...
Така завърши този 4-часов излет...имаше адреналин,кафе,кроасани ,цигари...,имаше и няколко удара...и равносметката е 3 на едно в полза на Веско едно....
НАСЛУКА КОЛЕГИ!
Тъй като шаранския е още забранен...преди няколко дни като разрешиха бялата..реших и аз да се пробвам на този фронт,макар че нямам нито знанията нито подготовката за този вид риболов.Нямах подходящи такъми за този риболов,и затова закупих един брейд- нанофил ,който разделих на 2 макари по 70м отдолу с подложка...дето се вика и аз да изпитам кефа от риболова на хищник от всяко почукване да го усещам.
И така в 6.00ч отидох да си купя живи рибки....НО...продавача ме посрещна с думите-"Нямам..изкупиха ги,имам само 5 слънчака малки"...викам "давай ги и още 10 щипока ми дай"...
Предварителната информация я бях събрал къде излиза...и газ към местоназначението.
Водоема ме посрещна ето така

Мъгла яка...влага голема,навлажни ми се "алаброса" на маХ...добре че бях с шапка в началото.
Разпънах 2те пръчки...закачих по един слънчак и зачаках...след 15 мин и двете пръчки тръгнаха...засичам първата-дръвче.Айде..дърпам и втората...и там една гредичка голема..дагоева....

Веднага смених поводите с по дълги...закачих флурокарбонови...35см...явно подвижното олово е плашело рибата,защото точно в 7,45 ми клъвна първата 800гр риба...която пуснах директно обратно без да я снимам,щото бая се бавих докато махна с кохера надълбоко глътнатата кука.
Към 8ч..едното стиропорче,което ползвах за "показател на кълването"..тръгна около 2-3 метра...засечка...и нещо почна да се бори отсреща.БОРИ СЕ....колко да се бори...след няколко минути излезе ето тази 2,6кг...красавица.Ама като нямах кеп...се наложи директно да я издърпам върху тинята.Нямаше как...

...и още една снимка...лошокачествено ,но на самоснимачка с телефон ...толкова...

Малко след тази изкарах още една около килото...и още една яка изпуснах малко преди тръгване...откачи се пущината на 10-15м от брега,поради една плитчина на носа пред мен..в нея се закачаха всички риби и взимаха опора...и ето последната се откачи.Ударите бяха само на слънчевки...на щипок(змийорка) на другата въдица нямах пипане...явно рибата си е свикнала да консумира "местна" храна...та извода от този риболов беше-слънчака му е майката........

В 9,30-10ч...ударите намаляха...и реших да се изнасям докато е време...поне да си пия второто кафе на спокойствие пред ТВ-то.
Сбогуване с водоема...

...и черта...точка...хоризонт...

Така завърши този 4-часов излет...имаше адреналин,кафе,кроасани ,цигари...,имаше и няколко удара...и равносметката е 3 на едно в полза на Веско едно....

НАСЛУКА КОЛЕГИ!

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Re: Като нема шаранова риба...и бялата е риба...;)
Весе, стига лъга бе .Тая писалка си я купил от Айшето-ай моля ти се недей така. 

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Vesko1
- сериозен играч
Бе Тони...това е моста наАнтон Тонев написа:Весе, стига лъга бе .Тая писалка си я купил от Айшето-ай моля ти се недей така.

Мерси Краси!Относно шаранюгите...до 7 юни не ми се очертава време да ги търся...тая седмица избори има-ангажимент...другата събота се отработва...заеби...така на накъдриха тоя сезон не можем стигна до водата скоро...Красимир Атанасов написа:Стискай още малко,не остана!
Хубава риба.

- Антон Тонев
- сериозен играч
Виждам, виждам къде е.Vesko1 написа:Бе Тони...това е моста наАнтон Тонев написа:Весе, стига лъга бе .Тая писалка си я купил от Айшето-ай моля ти се недей така.Сютлийка бре,ква Айше там....не е моста на Лисиците дето Айшето е "царицата на гьола"...
![]()
![]()
Мерси Краси!Относно шаранюгите...до 7 юни не ми се очертава време да ги търся...тая седмица избори има-ангажимент...другата събота се отработва...заеби...така на накъдриха тоя сезон не можем стигна до водата скоро...Красимир Атанасов написа:Стискай още малко,не остана!
Хубава риба.

ПП Аз утре отивам да пробвам карпелките.Взел съм от Шарения, една специална смърдня за тази цел.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Vesko1
- сериозен играч
Виждаш ...ама тия 2 дни последните водата падна ся и да идеш там..."яндък гюлюм".Е днес як дъжд падна ,може да се е качило нивото малко...но едрата явно се е дръпнала вече за жалост.Антон Тонев написа: Виждам, виждам къде е.Аз утре отивам да пробвам карпелките.Взел съм от Шарения, една специална смърдня за тази цел.
Окносно карпелките....малко съм скептик за нашите водоеми...дано да имаш слука и да ме опровергаеш Тонка... наслука

Последно промяна от Vesko1 на Чет Май 22, 2014 8:12 pm, променено общо 1 път.

- Антон Тонев
- сериозен играч
Анджък де-отивам на по дълбоко.Vesko1 написа:Виждаш ...ама тия 2 дни последните водата падна ся и да идеш там..."яндък гюлюм".Е днес як дъжд падна ,може да се е качило нивото малко...но едрата явно се е дръпнала вече за жалостАнтон Тонев написа: Виждам, виждам къде е.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- azareus
- ще става разбирач
Браво, много хубава риба ! Другият път повече!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
- antivik
- кандидат преподавател
Таман си мислех кога успя да падне толкоз водата.... то къде бил ключа. Бре Весе, то Айшето на времето и рЯката преграждаше, че нищо не можеше се качи нагоре, да не да се е куртулисала вече, да и е дошъл акъла в главата и да е спряла със "занаята"....

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Vesko1
- сериозен играч
Вик...едно куче стане ли веднъж "пилчар" си остава такова до края...та Айшето ше спре със занаята само ако някой по луд от нея я тури в чувал с един камък в него...и я метне в язовира ..antivik написа:Таман си мислех кога успя да падне толкоз водата.... то къде бил ключа. Бре Весе, то Айшето на времето и рЯката преграждаше, че нищо не можеше се качи нагоре, да не да се е куртулисала вече, да и е дошъл акъла в главата и да е спряла със "занаята"....![]()
![]()

- antivik
- кандидат преподавател
То ако стане пилчар си е китка, но ако се научи да яде л....на направо си е за туй де го казваш 

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Баш Щукар
- ще става разбирач
Браво! Другия път по-голяма! Ама то и тая е доста арна 

- Vesko1
- сериозен играч
След днешното земетресение по нашия край от 5,7 рихтер....и да имах възможност ,не бих отишъл за шаран.Забравете го да кълве една седмица...batceco написа:много добре си се представил като за 4 часов риболов, да треперят шараните - те са наред

Аз от утре отивам на Копринка за 3 дена пък каквото ще да става, вече съм сварил царевици и манджи и земетресението не може да ме спре