Като нема шаранова риба...и бялата е риба...;)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Като нема шаранова риба...и бялата е риба...;)

Мнение от Vesko1 »

Здравейте приятели и колеги.
Тъй като шаранския е още забранен...преди няколко дни като разрешиха бялата..реших и аз да се пробвам на този фронт,макар че нямам нито знанията нито подготовката за този вид риболов.Нямах подходящи такъми за този риболов,и затова закупих един брейд- нанофил ,който разделих на 2 макари по 70м отдолу с подложка...дето се вика и аз да изпитам кефа от риболова на хищник от всяко почукване да го усещам.
И така в 6.00ч отидох да си купя живи рибки....НО...продавача ме посрещна с думите-"Нямам..изкупиха ги,имам само 5 слънчака малки"...викам "давай ги и още 10 щипока ми дай"...
Предварителната информация я бях събрал къде излиза...и газ към местоназначението.
Водоема ме посрещна ето така

Изображение

Мъгла яка...влага голема,навлажни ми се "алаброса" на маХ...добре че бях с шапка в началото.
Разпънах 2те пръчки...закачих по един слънчак и зачаках...след 15 мин и двете пръчки тръгнаха...засичам първата-дръвче.Айде..дърпам и втората...и там една гредичка голема..дагоева.... :twisted:
Веднага смених поводите с по дълги...закачих флурокарбонови...35см...явно подвижното олово е плашело рибата,защото точно в 7,45 ми клъвна първата 800гр риба...която пуснах директно обратно без да я снимам,щото бая се бавих докато махна с кохера надълбоко глътнатата кука.
Към 8ч..едното стиропорче,което ползвах за "показател на кълването"..тръгна около 2-3 метра...засечка...и нещо почна да се бори отсреща.БОРИ СЕ....колко да се бори...след няколко минути излезе ето тази 2,6кг...красавица.Ама като нямах кеп...се наложи директно да я издърпам върху тинята.Нямаше как...
Изображение

...и още една снимка...лошокачествено ,но на самоснимачка с телефон ...толкова... :?

Изображение

Малко след тази изкарах още една около килото...и още една яка изпуснах малко преди тръгване...откачи се пущината на 10-15м от брега,поради една плитчина на носа пред мен..в нея се закачаха всички риби и взимаха опора...и ето последната се откачи.Ударите бяха само на слънчевки...на щипок(змийорка) на другата въдица нямах пипане...явно рибата си е свикнала да консумира "местна" храна...та извода от този риболов беше-слънчака му е майката........ :lol: :lol: :lol:
В 9,30-10ч...ударите намаляха...и реших да се изнасям докато е време...поне да си пия второто кафе на спокойствие пред ТВ-то.

Сбогуване с водоема...

Изображение

...и черта...точка...хоризонт... :lol: :lol: :lol:
Така завърши този 4-часов излет...имаше адреналин,кафе,кроасани ,цигари...,имаше и няколко удара...и равносметката е 3 на едно в полза на Веско едно.... :lol: :wink:

НАСЛУКА КОЛЕГИ!
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Re: Като нема шаранова риба...и бялата е риба...;)

Мнение от Антон Тонев »

Весе, стига лъга бе .Тая писалка си я купил от Айшето-ай моля ти се недей така. :drinkers:
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Стискай още малко,не остана!
Хубава риба.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Антон Тонев написа:Весе, стига лъга бе .Тая писалка си я купил от Айшето-ай моля ти се недей така. :drinkers:
Бе Тони...това е моста на :lol: Сютлийка бре,ква Айше там....не е моста на Лисиците дето Айшето е "царицата на гьола"... :lol: :lol: :lol:
Красимир Атанасов написа:Стискай още малко,не остана!
Хубава риба.
Мерси Краси!Относно шаранюгите...до 7 юни не ми се очертава време да ги търся...тая седмица избори има-ангажимент...другата събота се отработва...заеби...така на накъдриха тоя сезон не можем стигна до водата скоро... :twisted:
ИзображениеИзображение
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Vesko1 написа:
Антон Тонев написа:Весе, стига лъга бе .Тая писалка си я купил от Айшето-ай моля ти се недей така. :drinkers:
Бе Тони...това е моста на :lol: Сютлийка бре,ква Айше там....не е моста на Лисиците дето Айшето е "царицата на гьола"... :lol: :lol: :lol:
Красимир Атанасов написа:Стискай още малко,не остана!
Хубава риба.
Мерси Краси!Относно шаранюгите...до 7 юни не ми се очертава време да ги търся...тая седмица избори има-ангажимент...другата събота се отработва...заеби...така на накъдриха тоя сезон не можем стигна до водата скоро... :twisted:
Виждам, виждам къде е. :D
ПП Аз утре отивам да пробвам карпелките.Взел съм от Шарения, една специална смърдня за тази цел.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Антон Тонев написа: Виждам, виждам къде е.Аз утре отивам да пробвам карпелките.Взел съм от Шарения, една специална смърдня за тази цел. :D
Виждаш ...ама тия 2 дни последните водата падна ся и да идеш там..."яндък гюлюм".Е днес як дъжд падна ,може да се е качило нивото малко...но едрата явно се е дръпнала вече за жалост.
Окносно карпелките....малко съм скептик за нашите водоеми...дано да имаш слука и да ме опровергаеш Тонка... наслука :smt023
Последно промяна от Vesko1 на Чет Май 22, 2014 8:12 pm, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображение
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Vesko1 написа:
Антон Тонев написа: Виждам, виждам къде е. :D
Виждаш ...ама тия 2 дни последните водата падна ся и да идеш там..."яндък гюлюм".Е днес як дъжд падна ,може да се е качило нивото малко...но едрата явно се е дръпнала вече за жалост
Анджък де-отивам на по дълбоко.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

Браво, много хубава риба ! Другият път повече!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Таман си мислех кога успя да падне толкоз водата.... то къде бил ключа. Бре Весе, то Айшето на времето и рЯката преграждаше, че нищо не можеше се качи нагоре, да не да се е куртулисала вече, да и е дошъл акъла в главата и да е спряла със "занаята".... :? :twisted: :lol:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

antivik написа:Таман си мислех кога успя да падне толкоз водата.... то къде бил ключа. Бре Весе, то Айшето на времето и рЯката преграждаше, че нищо не можеше се качи нагоре, да не да се е куртулисала вече, да и е дошъл акъла в главата и да е спряла със "занаята".... :? :twisted: :lol:
Вик...едно куче стане ли веднъж "пилчар" си остава такова до края...та Айшето ше спре със занаята само ако някой по луд от нея я тури в чувал с един камък в него...и я метне в язовира ..;)
ИзображениеИзображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

То ако стане пилчар си е китка, но ако се научи да яде л....на направо си е за туй де го казваш :wink:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

Браво! Другия път по-голяма! Ама то и тая е доста арна ;)
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

:smt023 много добре си се представил като за 4 часов риболов, да треперят шараните - те са наред :D
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

batceco написа::smt023 много добре си се представил като за 4 часов риболов, да треперят шараните - те са наред :D
След днешното земетресение по нашия край от 5,7 рихтер....и да имах възможност ,не бих отишъл за шаран.Забравете го да кълве една седмица... :wink:
ИзображениеИзображение
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

Аз от утре отивам на Копринка за 3 дена пък каквото ще да става, вече съм сварил царевици и манджи и земетресението не може да ме спре :D
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”