Разходка до Donauinsel.

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Re: Разходка до Donauinsel.

Мнение от barutchiata © »

Красимир Атанасов написа:Сигурно ще е от към мен!
Днес отивам за риба подготвен със хъс голям.
Приготвих всичко храни,въдици ала-бала и....... небето се отвори и изсипа всичката вода къде беше събрало отгоре ми.
Хванах една патица поне и не съм валат.
Та като те чета теб все едно описваш моя излет.

Ставаме побратими! :lol:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Ей мъжове, то че га Господ е решил да си го изкара на цялото въдичарско братство :( . И при нас облаци, дъждове, ветрове и градушка. Та за туй и ние отложихме груповото ходене за бяла до по доро време. Убаво поне, че си оправих колесара и вчера за сефте, тая година цопнах каяко у вода, първа констатация - "Малиййй колко съм се ошишкавил :!: ", за малко да излезна от параметрите на судното :lol: .
А таквиз лебеди на времето тука, по Арда ги изпозастреляха и изядоха на кИфтаци :evil: , добре че после се върнаха други и от време на време па ни радват.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

antivik написа:....... Убаво поне, че си оправих колесара и вчера за сефте, тая година цопнах каяко у вода,......

Е видиш ли, имало и добра страна. Ако времето беше хубаво, кога щеше да оправиш колесара.
А каяка какъв е?
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

barutchiata © написа:
antivik написа:....... Убаво поне, че си оправих колесара и вчера за сефте, тая година цопнах каяко у вода,......

Е видиш ли, имало и добра страна. Ако времето беше хубаво, кога щеше да оправиш колесара.
А каяка какъв е?
А каячето е малко "Маибу мини Х" къде 2,8 дълго и 18 кг. тегло единочка, само за моя милост.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

В четвъртък беха празници и отново отпраших nariba. :lol: :lol: :lol: ,а времето беше да си стои човек в къщи. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Дъжд вали из ведро, аз немам чадър и чак си се чудя къде отивам. Ама нали сърце рибарско не трае, та и аз така. Пристигам на местото Х :lol: :lol: :lol: и разпънах въдици, кепове, столове. Покрих се с един голям найлон и се започна едно чакане и презареждане на въдиците, като мисълта “какво правя тук в тоя дъжд“ ми даваше весело настроение. И така минаха 3 часа, даже и не можех да си бъбря с моа човек, понеже и той се беше скрил под чадъра.
По едно време свирна аванса на Ани и аз изскочих като ужилен из под найлона. Беше един шаран 45 сантиметра. Даже и не го фотнахме в тоа дъжд. Пуснахме го, презаредих въдиците и тъкмо седнах и се наместих в укритието :lol: :lol: :lol: , и датчика ми свирна. Скочих и той млъкна! :evil: И тъкмо да седна пак и нещата се повториха, като тоа път аванса пригласяше на датчика без да спира. Засечка и след има няма 4 мин. извадих на предния шаран брат му. 43 см. .
DSCF2612.JPG
DSCF2612.JPG (1.4 MiB) Преглеждано 1106 пъти

Фотнах го колкото да докажа в къщи, че съм бил nariba и го пуснах да расте, щото аз бех тръгнал за иедру :lol: :lol: :lol: . Времето минаваше с презареждане и дъжд. Телефона звънна, беше жената и ме помоли да купя семели (малки хлебчета) като се прибирам. В тоа дъжд явно чаках и най-малкия повод за да си бия камшика. :lol: :lol: :lol: Събрах за нула време такъмите и мокър до кости се изстрелях към колата. Купих семели за жената и една водка за мен за да приключа доволно тоя риболовен ден. И те така приключи последния ми риболов. :drinkers: :drinkers: :drinkers: .Успех на всички и само иедри!!! :lol: :lol: :lol:
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Важното е да сме навън, близо до водата и сред природата, па ако и йедрите са налични, то става направо приказка! Успешен сезон на всички колеги и не забравяйте, йедрите са станали такива щото са оцелели от браковци и чинни рибари, затова хванем ли рибе, би било прекрасно ако го пуснам обратно :)
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

Важното е че си бил до вода, пък и риба си хванал, :wink: :) нищо, че си бил и под вода :lol:
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

barutchiata © написа:....... И те така приключи последния ми риболов. ..........
Е,какво?
Това значи,че няма да ходим повече за риба ли? :D
За стоицизма :smt041
Последно промяна от Ачо ♣ на Съб Май 31, 2014 12:22 pm, променено общо 1 път.
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

А така Барутчи, кога те заапе крастата нищо не може те спря, па и арни шаранеь си отбелязал :smt023 .
А ние на откриването :cry: освен 1-2 дребни бели и як махмурлук /, а и едно дребно соме/....с друго не можем се похвали :mrgreen:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

mita4eto написа:............. :)
Прав си за всичко бате. Те тука са го измислили, по-големи от 70 см. не може и обратно у водата. Както имам и лимит на ден и на година. Макс 2 на ден и макс 30 за година.

Ачо ♣ написа: Е,какво?
Това значи,че няма да ходим повече за риба ли? :D
За стоицизма :smt041
Ще, ще, само да сме живи здрави! :D :D :D
antivik написа:А така Барутчи, кога те заапе крастата нищо не може те спря, па и арни шаранеь си отбелязал :smt023 .
А ние на откриването :cry: освен 1-2 дребни бели и як махмурлук /, а и едно дребно соме/....с друго не можем се похвали :mrgreen:
То махморлука бате и аз го имах :lol: :lol: :lol: ама на другия ден.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Батка, страОтни репортажи!!!
Горе-долу правилата са като в Bayern :D

Ама не разбрах как така скоростно си се сдобил с билет?! Или си го подновил....
Аз зимата се бях записал на курс-цели седем недели по осем часа :rolleyes: В часовете по практика бях сигурно най-добрия, даже ме питаха дали не съм шварцАнглер :lol: Ма към края на курса намерихме ново жилище и покрай умцуга не остана време за четене и.......една грешка в повече на изпита :( Догодина пак.
От пет раздела, на въпросите от последните три отговарях на принципа на ЛОТОТО :lol: :lol:

Таа ако се куппуват билетите, да зеема си купа, че его дей Залцбург-120км от къщи.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

трапера написа:Батка, страОтни репортажи!!!
Горе-долу правилата са като в Bayern :D

Ама не разбрах как така скоростно си се сдобил с билет?! Или си го подновил....
Аз зимата се бях записал на курс-цели седем недели по осем часа :rolleyes: В часовете по практика бях сигурно най-добрия, даже ме питаха дали не съм шварцАнглер :lol: Ма към края на курса намерихме ново жилище и покрай умцуга не остана време за четене и.......една грешка в повече на изпита :( Догодина пак.
От пет раздела, на въпросите от последните три отговарях на принципа на ЛОТОТО :lol: :lol:

Таа ако се куппуват билетите, да зеема си купа, че его дей Залцбург-120км от къщи.

Бате като пристигнах у Беч преди 5 години и кусур, първата ми работа беше да се запозная с правилата за риболовен билет. Та тогава за мой късмет беше без курс, но ми казаха, че от следващата година ще е с курс. Та без много да му мисля си извадих билет, че даже и лиценз си взех. За една година успях да отида 3 пъти на риба, но продължих да си цакам билета всяка година, щото като прекъснеш после пак трябва да се цакат едни 50 евра + билета. А и не бях наясно дали нямаше да ме накарат и курс да правя. Имам два билета които са задължителни за Австрия.Лиценза ако искаш да ловиш си го взимаш, но почти навсякъде искат и на платено да си показваш риболовните билети.

Та при мен си е чист късмет, малко да се бях забавил и щях да ям хурката. :lol: :lol: :lol:

Някой ми беше казал, че като сме в европейския съюз нашите билети важат но трябва да се ретифицират. Въобще не съм наясно дали е верно или е само приказки. :roll: :roll: :roll:

Иначе курса е хубаво нещо за да се запознае човек с правилата на место, щото ако те хванат в някакво тъпо нарушение никой не те пита знаеш ли или не. Аз сега съм се нахъсал на толстолобите и нямам идея ако хвана в коя графа да го вписвам. Та мисля да се обаждам по телефона и да питам да не стане инфекция. :lol: :lol: :lol:
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Еее, наистина си хванал последния влак :smt023

Нашите билети в Бавария стават само за ВЦ-то.
Можело да се изкара някакъв временен за туристи, но си било голяма разправия. За всяка провинция е различно.
Те тия немскоговорящите са наистина големи изпращялници. Учихме наистина полезни неща, но си длъжен да знаеш и една камара нормативни документи, закони и подзакончета. Сякаш ще ставам юрист :roll:
Тъпо, но не можеш да ползваш ЖИВА рибка за стръв-требе да я пречукаш и тогава чак на куката....

Пък относно Толупите- питай, хващай/някой 3-4 килограмов/ и го мятай на барбекюто! Дунавския е разкошен :rolleyes:
:drinkers:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

трапера написа:........
Тъпо, но не можеш да ползваш ЖИВА рибка за стръв-требе да я пречукаш и тогава чак на куката....

Пък относно Толупите- питай, хващай/някой 3-4 килограмов/ и го мятай на барбекюто! Дунавския е разкошен :rolleyes:
:drinkers:

За живата рибка за стръв и тука е така, даже през определен период не стига, че трябва да умъртвена, ами и не може да е под 15 см. :lol: :lol: :lol:
А толупите при нас са обикновенно над 15кг. Обикновено са над 1метър.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Риби и жега

Риболова батковци е тежък физически труд! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
На 8 и 9 бях абсолютно фри и понеже времето го даваха слънчево бях на 100% сигурен, че ще се отдам изцяло на риболов. Първия ден заех едно местенце до колегата понеже той беше с един австриец и нямаше как да ловим тримата заедно. Бях решил да ловя на дъно и една въдица на плувка за толупи. Метнах и зачаках ! Не минаха и 15 минути и датчика на дънцето свирна! Извадих го като прани гащи шаранче 44 см. Фотнах го и го пуснах да си ходи, нали бях тръгнал за иедри :lol: :lol: :lol: .
DSCF2667.JPG
DSCF2667.JPG (1.45 MiB) Преглеждано 921 пъти
DSCF2668.JPG
DSCF2668.JPG (1.43 MiB) Преглеждано 921 пъти
Презаредих и след 20–ина мин. извадих една 50 сантима платика.
DSCF2669.JPG
DSCF2669.JPG (1.46 MiB) Преглеждано 921 пъти
По едно време колегата пристигна и вика – нема нищо при нас и мислим да тръгваме.Викам аз хванах две риби. Размислиха и решиха да дойдат при мен. Донесоха такъмите и решиха да отидат до най– близката бензиностанция да вземат нещо за ядене и вода. Тъкмо се върнаха и аванса ми свирна, Ани беше до въдиците и засече. Взех въдицата и след кратка борба извадих един хубавец 67 см.
uy.png
uy.png (442.5 KiB) Преглеждано 921 пъти
tr.png
tr.png (732.67 KiB) Преглеждано 921 пъти

Колегите трескаво разпънаха въдиците и заметнаха, само дето австриеца беше аджамия и така заметна, че двамата с колегата ни стана ясно, че риболова за днес приключи. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Слънцето беше спряло и сърдито печеше, липсваха жътварките в полето. :lol: :lol: :lol: Изтътрих стола до една по дебела сянка и се отдадох на дялкане на бухалката.
Към 18.00 часа колегата от Австрия събра набързо въдиците, явно слънцето му идваше в повече. Отвори ми се добро место и заметнах. И пак датчици и аванси и извадих още една риба 59 см. Слънцето продължаваше да пече сърдито. Бях гроги от горещината и единствено добрите емоции от риболова ме държаха на крака. Тръгнах да презареждам и точно в този момент вътрешния глас ми вика – Батка хамалогията и силното слънце не ти ли идват в повече? :roll: :roll: :roll: За отрицателно време сгънах и изтощен се дотътрих до колата. Надявах се следващия ден да е като този, само ако може слънчо да е по–милостив. Следва продължение, ама това довечера или утре!
Успех на всички и само иедри! :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”