Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Повод от флуорокарбон
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Повод от флуорокарбон
Нов , нов , колко да е нов
Първото такова си го взех преди три години . Иначе и аз съм съгласен че е може би най-доброто което може да се намери , когато иде реч за флуоро , то и за това си го заприходявам де 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
За мен е нов,защото като си взимах Премиер,нямаше Татсу!Павел Иванов написа:Нов , нов , колко да е новПървото такова си го взех преди три години . Иначе и аз съм съгласен че е може би най-доброто което може да се намери , когато иде реч за флуоро , то и за това си го заприходявам де

Аз скромно мога да кажа, че няма японски флуорокарбон, който да е лош.
И се солидаризирам напълно с долното мнение:
И се солидаризирам напълно с долното мнение:
Поради значително по-голямата плътност и твърдост, сравнено с найлон и негови производни, флуорокарбона е и по-устойчив на механични деформации и пресукване, но накъдри ли се веднъж, става страшно...Troli Rapala написа:...!При 0.20-0.30мм флуорото е като тел и не става за основна линия,но повод от 2-3метра е напълно достатъчен за целта,да не се вижда влакното пред воблера или блесната!Извода за мен е,че има голям смисъл от флуорото!...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vid
- кандидат преподавател
Четейки все това, взех че и Я пробвах карбона на няква марка в размер 0,25... Изгубих примамката при първата закачка, като си замина с карбона, при втората то карбон ми се "накъдри" и скъса наполовина.....
И, Мунчо, не смятам да ползвам подобни тъпотии в бъдеще....
И, Мунчо, не смятам да ползвам подобни тъпотии в бъдеще....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Добре. 

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Привет,
на флурокарбона една от идеите не е ли точно като закачиш, да късаш него, а не влакното?
на флурокарбона една от идеите не е ли точно като закачиш, да късаш него, а не влакното?
- Vid
- кандидат преподавател
Не е, тВа да не е плувкарски риболов?Uriel написа:Привет,
Сенека
Сенека
- hiper tunkvan
- новобранец
Верно не съм се замисля в тази насока до сега. Да си загубиш примамка за 20/30лв (или някоя любима,кадемлийска и друга подобна) за да си спасиш някой метър от влакното евентуално( по принцип се къса на възела най често) но Иначе така или Иначе то се износва де, след сезон два и се сменя!Uriel написа:Привет,

- Vid
- кандидат преподавател
Нормалното е да се сменя брейда след един средно-натоварен сезон, ако е по дълго се обръща и пренавива...hiper tunkvan написа: Да си загубиш примамка за 20/30лв (или някоя любима,кадемлийска и друга подобна) за да си спасиш някой метър от влакното евентуално( по принцип се къса на възела най често) но Иначе така или Иначе то се износва де, след сезон два и се сменя!
Най слабото място на брейда е възела, който го отслабва с около 30% по моему де. Така, че в 97% от случаите се къса точно там (къса се и другаде, като причина за това е нараняване на влакното), освен ако не се ползва безвъзлов монтаж...
Поводът от флуорокарбон при спининг се ползва- основно за невидимост при много бистра вода и предпазливи риби, също и почти задължително при морски риболов за същото, така и при джигов риболов при който подводните камънаци претриват влакното..., а и много колеги го ползват при риболов на зъбати риби-щуки, които съответно трудно го прегризват то хлуоро......
Сенека
Сенека