Язовир Лобош (Пчелина)

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
djago1981kn
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Язовир Лобош (Пчелина)

Мнение от djago1981kn »

След като върви отдавна,никои от колегите ли не умее да драсне няколко реда,или си пазим инфото само за свои ора?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Просто колегата е малко голословен :)

Предполагам с затоплянето вече има риболов.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
KOSIO669
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от KOSIO669 »

chirusa_bg написа:Просто колегата е малко голословен :)

Има риболов в шавара на 50см,това ако е риболов да го споделям.На мач идва на петното,но за кратко и не се задържа по никакъв начин.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Чух за изобилие от кърлежи на Радибошкия ръкав ... та бъдете внимателни!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
svetlio7878
новобранец
новобранец

Мнение от svetlio7878 »

KOSIO669 написа:

Има риболов в шавара на 50см,това ако е риболов да го споделям.На мач идва на петното,но за кратко и не се задържа по никакъв начин.
Задържа се ,ама с много храна и различна(жито,царевица,кюспе,захранка,бели червеи и тн.) в средата на прозореца и ловиш на границата с водораслите.Снимки от фейса https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater" onclick="window.open(this.href);return false; Всички риби си плуват без най-малката вляво.Клип с пускането няма който иска да се съмнява.
KOSIO669
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от KOSIO669 »

svetlio7878 написа:
KOSIO669 написа:

Задържа се ,ама с много храна и различна(жито,царевица,кюспе,захранка,бели червеи и тн.) в средата на прозореца и ловиш на границата с водораслите.Снимки от фейса https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater" onclick="window.open(this.href);return false; Всички риби си плуват без най-малката вляво.Клип с пускането няма който иска да се съмнява.
ако десетина каракуди ти е задържане,не говорим на един език.......щом съм писъл не се задържа,значи съм пробвал всичко приятел :wink:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

:lol:
Най-лесно се държат, като слязат в дълбокото и се настанят удобно, аз това чакам.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
vanadium
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vanadium »

Това което се получи при нашия риболов на щека е че без храна рибите издребняваха, след къпиране на храната едрите каракуди се връщаха обратно на петното. Ние ги ловихме само на бял червей, но и на торен вземаха, но не толкова интензивно.
az ribara
новобранец
новобранец

Мнение от az ribara »

започнало е да дава,преди малко баща ми си дойде от там и си е наловил доволно,има каракуди по 900гр. хващал е и лин,но ги е връщал обратно!
m@rto
новобранец
новобранец

Мнение от m@rto »

az ribara написа:започнало е да дава,преди малко баща ми си дойде от там и си е наловил доволно,има каракуди по 900гр. хващал е и лин,но ги е връщал обратно!
Колега поздрави бащаси от мен за постъпката :drinkers:
svetlio7878
новобранец
новобранец

Мнение от svetlio7878 »

То си требва да си бая гладен за да я ядеш тая риба.Водата винаги си е мирисала там,ама предния път си миришеше на л***а. Кепа и живарника ги мих на Батановци.
vanadium
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vanadium »

Язовир Лобош е направен като утайник на река Струма заради металургията, която е развита по поречието на реката в горното и течение. В река Струма освен канализацията на гр.Перник и гр.Радомир преди време е изхвърлян целия течен металургичен отпадък/ ако мога така да се изразя/ Няма как в язовир Лобош да не мирише водата. На дъното на този язовир има толкова много химични елементи и са се получили толкова много химични реакции и съединения че дори и Менделей не е предполагал за тях. Залива от към село Ковачевци е относително по чист.
Та колега няма как да не ти мирише нито рибата, нито живарника, нито кепа. По интересното е че моя живарник на сефтето му на язовир Диканя, който е най-чистия в нашия регион и е с кристални води, също миришеше супер гадно. Но рибата от там казват е с прекрасни кулинарни качества. Не взимам риба от никъде от доста време, така че за самата риба не мога да кажа дали мирише :)
jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

В събота пробвахме от към Радибош. Излета беше от късно - към 9 и 30 до около 13:30. Едвам намерих едно място, което беше може би най-лошото, понеже отпред имаше много водорасли. И все пак извадих някоя друга таратанка, от които едната към кило. Основно взима на бял червей. Имаше удари и на жито, но по обяд рязко спря, което е нормално :) Времето беше хубаво и като цяло съм доволен.
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Рибата в Лобош е с прекрасни вкусови качества!
vanadium
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vanadium »

На 16ти бяхме отново на Лобош, този път имаше изненади. Първо прекопания път беше затрупан, след това си валя добре. Най- интересното е че извадих 4 броя каракуди над килограм, а имах 5-6 такива вземания придружени със зверси късания. Не знам какви бяха рибите, предполагам големи каракуди, но както каза колегата /в погерн коментар/след 12 часа нещата спряха тотално, към 13:30 си тръгнахме и по път ни валя такъв дъжд че се налага на няколко пъти да спираме че нищо не се виждаше :) Иначе каракудата е все още там и кълве, ловил съм без захранка, само си взех килограм бял и само това съм стрелял. Имах и торен и жито,но каракудите вземаха на бял и не ми се налага да сменям стръвта. Резултата този път е рекорден малко над кофа риба, която за учудване на много колеги ловящи до мен бе пусната обратно :)
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”