Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Язовир Лобош (Пчелина)
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Язовир Лобош (Пчелина)
След като върви отдавна,никои от колегите ли не умее да драсне няколко реда,или си пазим инфото само за свои ора?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Просто колегата е малко голословен
Предполагам с затоплянето вече има риболов.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Има риболов в шавара на 50см,това ако е риболов да го споделям.На мач идва на петното,но за кратко и не се задържа по никакъв начин.chirusa_bg написа:Просто колегата е малко голословен![]()
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Чух за изобилие от кърлежи на Радибошкия ръкав ... та бъдете внимателни!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
Задържа се ,ама с много храна и различна(жито,царевица,кюспе,захранка,бели червеи и тн.) в средата на прозореца и ловиш на границата с водораслите.Снимки от фейса https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater" onclick="window.open(this.href);return false; Всички риби си плуват без най-малката вляво.Клип с пускането няма който иска да се съмнява.KOSIO669 написа:Има риболов в шавара на 50см,това ако е риболов да го споделям.На мач идва на петното,но за кратко и не се задържа по никакъв начин.chirusa_bg написа:Просто колегата е малко голословен![]()
ако десетина каракуди ти е задържане,не говорим на един език.......щом съм писъл не се задържа,значи съм пробвал всичко приятелsvetlio7878 написа:Задържа се ,ама с много храна и различна(жито,царевица,кюспе,захранка,бели червеи и тн.) в средата на прозореца и ловиш на границата с водораслите.Снимки от фейса https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater" onclick="window.open(this.href);return false; Всички риби си плуват без най-малката вляво.Клип с пускането няма който иска да се съмнява.KOSIO669 написа:Има риболов в шавара на 50см,това ако е риболов да го споделям.На мач идва на петното,но за кратко и не се задържа по никакъв начин.chirusa_bg написа:Просто колегата е малко голословен![]()

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:

Най-лесно се държат, като слязат в дълбокото и се настанят удобно, аз това чакам.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
Това което се получи при нашия риболов на щека е че без храна рибите издребняваха, след къпиране на храната едрите каракуди се връщаха обратно на петното. Ние ги ловихме само на бял червей, но и на торен вземаха, но не толкова интензивно.
започнало е да дава,преди малко баща ми си дойде от там и си е наловил доволно,има каракуди по 900гр. хващал е и лин,но ги е връщал обратно!
Колега поздрави бащаси от мен за постъпкатаaz ribara написа:започнало е да дава,преди малко баща ми си дойде от там и си е наловил доволно,има каракуди по 900гр. хващал е и лин,но ги е връщал обратно!

-
- новобранец
То си требва да си бая гладен за да я ядеш тая риба.Водата винаги си е мирисала там,ама предния път си миришеше на л***а. Кепа и живарника ги мих на Батановци.
Язовир Лобош е направен като утайник на река Струма заради металургията, която е развита по поречието на реката в горното и течение. В река Струма освен канализацията на гр.Перник и гр.Радомир преди време е изхвърлян целия течен металургичен отпадък/ ако мога така да се изразя/ Няма как в язовир Лобош да не мирише водата. На дъното на този язовир има толкова много химични елементи и са се получили толкова много химични реакции и съединения че дори и Менделей не е предполагал за тях. Залива от към село Ковачевци е относително по чист.
Та колега няма как да не ти мирише нито рибата, нито живарника, нито кепа. По интересното е че моя живарник на сефтето му на язовир Диканя, който е най-чистия в нашия регион и е с кристални води, също миришеше супер гадно. Но рибата от там казват е с прекрасни кулинарни качества. Не взимам риба от никъде от доста време, така че за самата риба не мога да кажа дали мирише
Та колега няма как да не ти мирише нито рибата, нито живарника, нито кепа. По интересното е че моя живарник на сефтето му на язовир Диканя, който е най-чистия в нашия регион и е с кристални води, също миришеше супер гадно. Но рибата от там казват е с прекрасни кулинарни качества. Не взимам риба от никъде от доста време, така че за самата риба не мога да кажа дали мирише

В събота пробвахме от към Радибош. Излета беше от късно - към 9 и 30 до около 13:30. Едвам намерих едно място, което беше може би най-лошото, понеже отпред имаше много водорасли. И все пак извадих някоя друга таратанка, от които едната към кило. Основно взима на бял червей. Имаше удари и на жито, но по обяд рязко спря, което е нормално
Времето беше хубаво и като цяло съм доволен.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Рибата в Лобош е с прекрасни вкусови качества!
На 16ти бяхме отново на Лобош, този път имаше изненади. Първо прекопания път беше затрупан, след това си валя добре. Най- интересното е че извадих 4 броя каракуди над килограм, а имах 5-6 такива вземания придружени със зверси късания. Не знам какви бяха рибите, предполагам големи каракуди, но както каза колегата /в погерн коментар/след 12 часа нещата спряха тотално, към 13:30 си тръгнахме и по път ни валя такъв дъжд че се налага на няколко пъти да спираме че нищо не се виждаше
Иначе каракудата е все още там и кълве, ловил съм без захранка, само си взех килограм бял и само това съм стрелял. Имах и торен и жито,но каракудите вземаха на бял и не ми се налага да сменям стръвта. Резултата този път е рекорден малко над кофа риба, която за учудване на много колеги ловящи до мен бе пусната обратно