Спининг новобранец !

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
hiper tunkvan
новобранец
новобранец

Re: Спининг новобранец !

Мнение от hiper tunkvan »

Привет колега!
Щука с агресивен плясък да ти удари,аванса да ти се разцъка, метър да ти скочи и като я изкараш пръстите да ти треперят.
А дано те сполети неочаквано!
Tvoreca
новобранец
новобранец

Мнение от Tvoreca »

Как мина излета колега :)
del4ev90
новобранец
новобранец

Мнение от del4ev90 »

Забравих да разкажа :oops:
Миналата събота заедно с колегата Д.Граховски обиколихме Струма в района на Мурсалево.
Реката беше по-бистра от предната седмица , но все още с много силно течение. Под моста на Мурсалево с жабката на къца - кълве имах първото си качествено захапване на риба - направо ми отнесе жабата :) Изпуснах рибата , защото съм новобранец :lol: и не бях затегнал достатъчно аванса , засякох но изпуснах рибата. Ехх колко яд ме хвана :? Няколко замятания по-късно си изгубих жабата в реката, продължих на блеснички и няколко от другите ми воблерчета с които разполагам. Съботата попивах всичко от колегата Д.Граховски и тук искам да му благодаря за всички лекции и съвети които ми изнесе и даде :drinkers: . Колега се отчете с 3-4 кленчета , аз отново останах капо , но това е временно ! ОБЕЩАВАМ ВИ :drinkers:
Имахме и интересни и забавни случки ,всички са свързани със спасяването на различни примамки. Та ... в главните роли - моя милост , колегата Д.Граховски и 2-3 върбови клона 8) С техниката тип верига , ръка за ръка в силното течение на реката , колегата Димитър нагазваше в ряката , хванал здраво огромният върбов клон с единствената мисъл да спасим блесната Пантерс Мартин 8) Имам много хубав снимков материал по тази история , но ще го кача след позволението на Д.Граховски !
П.п Само да кажа , че тази блесничка на Мартин беше спасена сигурно над 4-5 пъти и всеки път успешно !
Неделя в 5:30 бях пред дома на Д.Граховски и тръгнахме за щуки на Кочериновските гьолове , но без слука и за двама ни. След което се спуснахме по Струма. Реката беше доста мътна и със силно течение. Почукванията и леките удари от миналия ден ги нямаше и капото се "виждаше" без очила. Към 11:30 аз напуснах ряката , а колегата след още 1 час опити се е разминал с капото.
За заключение ще кажа , че имах два прекрасни излета - без риба за мен , но с много добро настроени , разходки и хубаво време ! Пък както казах по-горе - ОБЕЩАВАМ да разваля туй КАПО 8)
П.п2 Резултат до момента 5:0 в полза на рибите :roll: скоро , скоро ще зашия първата си :drinkers:
НАСЛУКА !
Пазете природата чиста ! Почиствайте след себе си !
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Абе не чакай разрешение, качвай снимките да се посмеем :D
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Колега, ако може и Я да ти препоръчам един скромен, но ловящ воблер, който всеки го има в кутишката си- Салмо Хорнет, във все размери според рибите кои търсиш и задължителни са естествените цветове....

Поздрави, и много успехи в спининга.......
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
del4ev90
новобранец
новобранец

Мнение от del4ev90 »

Ето част от обещаните снимки :

Изображение

Изображение

Поздрави ! Скоро още ! :drinkers:

Благодаря , Вид. Като тръгна към Тракиец ще се оглеждам за теб :drinkers:
del4ev90
новобранец
новобранец

Мнение от del4ev90 »

Привет, колеги !
Днес 28.06 с Д.Граховски направихме един излет по Струма. Без много приказки ще споделя снимки , а също искам да отбележа , че имам първа слука на спининг - и то каква........ :lol:

Времето страхотно - слънце , малко облаци. Реката добра , течението нормализирано.
Към 16:00 пристигнах на уреченото място и разпънах такъмите. Д.Граховски трябваше да се появи всеки момент , но аз реших да започна сам. Чакайки го успях да посадя една примамка , та да съм сигурен , че рибарствам. 16:15 колегата пристигна , хващайки ме да привързвам и бяхме готови за подвизи. Тръгнахме си ние по пътя и след известно време намерихме подходящо място та успяхме да хванем първата риба. Майстора заши малкото кленче и естествено му пощади живота.
Слънцето беше жарко , та решихме да си отворим по една разхладителна течност

Изображение

Изображение

Тук идва моят момент :lol: Хванах първата си риба на спининг при това не каква да е риба :) Стръвно захапала блесната , забодена право в устата 8)

Изображение

Необичайна риба , малка риба - НО ПЪРВАТА МИ 8)
След кратки разговори с "четящият" колега от форума ни , продължихме пътя си. ( Колега , ако четеш това дай сигнал де :) )
Срещнахме друг ловец , но всеки по пътя си.

Изображение

Изображение

С напредването на деня сменихме локацията , но отново реката беше Струма.
Имаше единични кленове , хванати от колегата , но не впечатляват с размер , та затова без тях.
След дълги разходки из страхотна природа ришихме да сложим край на излета си. Хубава природа , риба и добра компания ! Живи и здрави !

Изображение

Изображение

Изображение

А забравих да спомена - тръгнахме да се прибираме и едно кутре реши , че трябва да се мушне под колата ни. Какво да го правим ?!? Колегата , Д.Граховски си има ново куче 8) :D

Изображение
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Жалко че днес не дойде, стана много силен риболов, като излязоха едри кефали и един доста охранен, та и скобари имаше на блесна. Утре по-подробно в "Моя риболовен излет"
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
tramtaram
новобранец
новобранец

Мнение от tramtaram »

Здравейте,чета.След като вие си тръгнахте имах три кленчета на малките колебалки.Сефтосах с успех и благодаря на Лоди за перфектно подбрания такъм.В неделя следобед нямах късмет ама здраве да е.Все пак и друго свършихме,напръскахме лозата... :D
tramtaram
новобранец
новобранец

Мнение от tramtaram »

Благодаря за снимките.Показах на моите приятели къде точно съм бил.А за мрянката и аз бях там. :D :wink:
del4ev90
новобранец
новобранец

Мнение от del4ev90 »

:drinkers: Беше ми приятно да се запознаем :D
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”