Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Гарваново-ИАРА???
Модератор: sapuna
Гарваново-ИАРА???
Здравейте колеги,приди малко се връщам от яз.Гарваново,положението там е много тягостно,почти целият язовир е още в лед,но на отделни места има размръзнало и там се трупат хората но на пръв поглед нищо не хващаха.След едно обаждане на Георгиев59 и без много кандърма се срещнахме там,като поогледахме колегите се закотвихме в едно заливче срещу стената там имаше малко размразено място и хвърлихме сопите.Голямо чакане падна,нищо не бута,дойдоха още двама колеги от Хасково да опитат на малка рибка за костур но и те нищо.Накрая Коцето извади една червеноперка,после още една и неговия приятел Никито се отчете с две червеноперки а аз горкия
нищо.
Общо взето това е на Гарваново.
Най-интересното беше,че по обяд дойдохо ИАРА предружени с една полицейска кола,на стената имаше около 26 човека и настана голяма паника.То бяха караници то беше гюролтия но накрая тия от ИАРА наделяха.Всичко живо без билет го отнесе
два часа правиха актове,останаха само четири човека на стената и ний четирима от другия край.Нас не дойдоха да ни проверят,но останах доволен,че нещо става
хората от ИАРА се събудиха от зимния си сън
Дано така продължават макар,че язовира е платен
Дори човека който събираше таксата се учуди че проверяват на неговия язовир
Та това е от мен,имам и снимки но сега не ми се пущат.

Общо взето това е на Гарваново.
Най-интересното беше,че по обяд дойдохо ИАРА предружени с една полицейска кола,на стената имаше около 26 човека и настана голяма паника.То бяха караници то беше гюролтия но накрая тия от ИАРА наделяха.Всичко живо без билет го отнесе

Дано така продължават макар,че язовира е платен

Та това е от мен,имам и снимки но сега не ми се пущат.
- CHESTARFILD
- новобранец
Красиии ако си бил ти дето разговаряхме с васКрасимир Кюрпеков написа:Абе бат неделчо как сме се разминали . Аз бях на първия залив до бараката с баща ми. Ние си тръгнахме към 13 часа и сме изтървали шоуто .

Илеийкааа,прекъснами ракията бреее,ето ти малко снимки

Коцето с новата платформа и приятеля ни Николай

Н.Д. на платформата на Коцето за кадем

А ето и щасливците

Хубава работа.Тия ако са от ИАРА,какво търсят там?Това е частен водоем и реда за спортен риболов се определя от собственика.Та нали той зарибява водоема,за което плаща.Според мен е трябвало някой който е бил там,да врътне едно спешно телефонче,та да дойдат истинските служители на ИАРА.Аман от мошеници.
- doko
- ще става разбирач
Зависи дали язовира е под аренда или е собственост на даден човек. Ако е арендован могат да те проверяват даже и да те глобяват. Но ако е частен даже трябва да питат за да навлезат покрай язовира.toddy написа:добре де язовира като е частен ИАРА какво прави там и какви правомощия има там?
вместо да гледат свободните язовири и реки да няма мрежари и тройкаджии по тях те отчитат деиност по платените язовири кадето обикновения риболовец си плаща за това удоволствие това не е правилноооооооооо

- MITKO70
- кандидат преподавател
За съжаление е така,вкараха го в последните изменения на ЗРА.Иска се билет и за арендовани,отдадени на сдружения и т.н. язовири ,но сега нямам възможност да го намеря точно кой член беше.Даже го коментирахме с един арендатор на пернишки язовир,него не го интересува ,но тия от ИАРА може да си проверяват за билети.До сега не бях чул ,но ето че почнаха да искарват пари и от това .А това ли е най-важното?
Всичко може,но не всеки го можe.

Извинявам се че не е по темата.snegk написа:Темата за иара е разисквана много пъти,билет се издава за да можеш да ловиш риба,независимо къде с изключение на морето за спортен риболов.
Както каза snegk това е истината.По нашият край всичко е под аренда,независимо от това съм проверяван няколко пъти.
Дори мошеника от Доброплодно който държи язовира го отнесе с акт,защото го беше пуснал по време на забраната.