Риболов- СОМ на "Рапала" на р.Марица

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Някой ако ти беше казал ,че е хващал сом януари на воблер какво ли щеше да му кажеш? :wink: :lol: :lol: Аз отдавна спрях да се очудвам на подобни неща.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Във първия момент помислих че е ударила арамия,защото тя също се бори но изненадата беше наистина голяма.Можеби тези няколко дни затопляне го е раздвижило,незнам ако някой ми беше казал такова нещо преди,щях да се разпсувам 100%.Сега,сомчето е във ваната и утре пътува за новия му дом и навръщане ще си взема от другата кола четеца за картата на апарата и ще ви го кача и ще се :prayer:
и други да имат успех,нищо че е зима.Днеска доло под блока имаше панаир от рибари,а отвънка поне 20-30 сеирджий а тук около Пловдив беше поне 20 градуса.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Krokibg написа:Във първия момент помислих че е ударила арамия,защото тя също се бори но изненадата беше наистина голяма.Можеби тези няколко дни затопляне го е раздвижило,незнам ако някой ми беше казал такова нещо преди,щях да се разпсувам 100%.Сега,сомчето е във ваната и утре пътува за новия му дом и навръщане ще си взема от другата кола четеца за картата на апарата и ще ви го кача и ще се :prayer:
и други да имат успех,нищо че е зима.Днеска доло под блока имаше панаир от рибари,а отвънка поне 20-30 сеирджий а тук около Пловдив беше поне 20 градуса.
На 31 декември и 1 януари в Свиленград току до стария мост на Марица , косачите :evil: са извадили над 30 сомчета от кило до 6кг.
За шараните не знам бройката,но интересното е че в коремите на сометата е имало бая дребна риба.Начи храни си се пущината още... :roll:
Я елате рибенца при батко...
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Сега ми създаде работа,защото трябва да снимам сомлето от всички страни така че да се види има ли наранявания или не.Щото косачи - предполага тармъкаджий,иили греша ???

Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Скапи колега Krokibg много се радвам на вашите успехи и особенно на зимното сомче, заштото мисля че тези дни когато сте го хванал и аз се сблъсках сас сом дори сомище. Никой от тези на които казах не ми повярва но както вадех един кефал на плувка вместо да ми дарпа навътре нашия буквално сам ми скочи на брега. А в краката ми се завъртя такова животно че го сънувам и до сега. След няма и 20тина секунди така иэпляска на по дълбокото че ни риба изигра повече ни корморан се завъртя. Свидетел на случката е още един колега мой приятел. На следващия ден въоръжен с блесни които винаги сам смятал за неизползваеми поради големината си цафваме на мястото и след няколко хварляния ми удари парвата щука за новата година обаче аз викам колкото ми глас държи на моя приател че сам закачил сома и нашия тарчи с куката. Така и не го хванахме въпреки че всеки ден сме там ама нищо на пролет. И понеже сте доста по навътре в сомския риболов от мен, аз ловя предимно щука и кефал, мога да споделя мястото и да ходим да я вадим тая гад. А ако наистина им имате толкова зъб на бракониерите има едни дето цяла година ги гледам да разпъват мрежи на сепарарацията до помпената станция над гребната и бомби хварлят и кучета насъскваха и с пушка ме плашиха. Ни от горски ги е страх ни от никакви. Наслука през новата година.
Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

Само да потвърдя написаното от man1966 - много сом се унищожи за няколко дни около старият мост в Свиленград. Тва е луда работа. Нещо не е наред с климата но не знам накъде ще избие :(.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Лорд,пусни ми ЛС,да се разберем и да се видим.

to4eh
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов- СОМ на "Рапала" на р.Марица

Мнение от to4eh »

Колеги какво става с риболова на сом по Марица, напълно ли изчезна :( Колегата кроки не ходи ли за сомове вече...Гледам не е писано по темата от години....жалко...
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

Бре аз ся я видях. прочетох я цялата, снимки не видях никъде от "krokibg" нещо темата ли е бъгната или няма просто, гледам и за негова галерия пак няма. Не мога да разбера има ли снимки от подвизите и къде може да се разгледат или няма ?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

to4eh написа:Колеги какво става с риболова на сом по Марица, напълно ли изчезна :( Колегата кроки не ходи ли за сомове вече...Гледам не е писано по темата от години....жалко...
Ти па, не виждаш ли, че таа тема е от новобранската на Хитлер?
Сомовете по Марица отдавна се свършиха, пък Любо отдовна се пенсионира- има си лодка и докато си кросне с лодката по язовирите и си пие "веселото" питие и надува шкембака, между другото си чака Гювеча на "търмъка от воблери" де влачи след лодката :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

to4eh написа:Колеги какво става с риболова на сом по Марица, напълно ли изчезна :( Колегата кроки не ходи ли за сомове вече...Гледам не е писано по темата от години....жалко...
Щом не е писано по темата от 7 години ,значи сомовете по Марица са изчезнали от толкова време по реката :axe: :lol: :lol: :lol:
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

stankof написа:Щом не е писано по темата от 7 години ,значи сомовете по Марица са изчезнали от толкова време по реката :axe: :lol: :lol: :lol:
Абе, все още ги има, ама да уловиш някой от малкото останали и може би много изхитряли.. (или наплашени, щото то не са мрежи, сари, тоци и бог знае кВо още..), си е чист късмет. :( :( :(
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Vid написа:
stankof написа:Щом не е писано по темата от 7 години ,значи сомовете по Марица са изчезнали от толкова време по реката :axe: :lol: :lol: :lol:
Абе, все още ги има, ама да уловиш някой от малкото останали и може би много изхитряли.. (или наплашени, щото то не са мрежи, сари, тоци и бог знае кВо още..), си е чист късмет. :( :( :(
Ми Кроки що не е писал тогава че хваща от 7 години,щом не е писал тук значи вече няма сом по Марица........... :ANAL: :ANAL: :ANAL: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

има.........вчера един до мене изкара една десятка на спининг.
валатът не най-лошото нещо на света
to4eh
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от to4eh »

Колеги,и на мен ми се иска да вярвам, че все още има някакви надежди за сома по Марица, въпреки безбройните бракониерски набези. Аз самият в последните 10 дни улових 2 сомчета на воблер-едно около 4-5 кг. и едно бебе под 1 кг. - и двете релейзнати обратно във водата...Така че не е напълно изчезнал все още, нека раздвижим темата малко и който е имал някакви успехи-да сподели, ако желае.Наслука! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”