Европейски саюз

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

е чакайте де не може да искаме от европа да искаме да зарибява , да хваща бракониери и т.н. оттам ще ни кажат ми обърнете се към вашите си институции..., трябва да бъде нещо от рода на жалба към тях от незаинтересуваността и безхаберието на нашите институции за справяне с проблемите,тук-там да се срещат думите "корупция","шуробаджанащина"/това не знам дали ще го разберат какво значи :lol: /,"потъване на европейски пари" и т.н.
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

Така задал съм въпрос във лекс бг. форума на юристите
питах ги какви са процедурите за подаване на такъв вид жалба
До сега винаги са откликвали на всеки един въпрос дано и този път е така
Помолих дори ако има съмишленици да помагат с безплатни съвети във времето за формулирането на всички документи

за това какво искаме снежк е споменал основните неща
Аз бих искал агенцията по рибовъдство и аква култири да направи подробни програми за развитието на рибните популации на всеки един от големите и значими водоеми в страната и естествено да ги изпълнява
Искам закон за боклуците и замърсяването на водоемите
Искам закон за отпадните води и химическите замърсители .Нарушителете да бъдат наказвани със строги санкции
Искам закон гласящт че парите от билети да се използват изключително и само за зарибяване
Искам система за отчитане на подадените сигнали към ИАРА в случай че не се отзоват на даден сигнал да си носят законовите последствия
Искам ежегодно зарибяване
я чувствась себя очен хорошо
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Е тук вече имаме шанс да се направи нещо.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:roll: Май, мяй наистина може и да се получи нещо :roll: Дали на среща №3 да не отделим малко време и за това ЕВРО начинание :roll: да се направи подписката и да измъдрим план за действие :roll: Та то ЕВРОПЕЙЦИ ще станем чак кога се отървем от манталитета...... :idea: и се поучим от напредналите :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

milo69 написа:е чакайте де не може да искаме от европа да искаме да зарибява , да хваща бракониери и т.н. оттам ще ни кажат ми обърнете се към вашите си институции..., трябва да бъде нещо от рода на жалба към тях от незаинтересуваността и безхаберието на нашите институции за справяне с проблемите,тук-там да се срещат думите "корупция","шуробаджанащина"/това не знам дали ще го разберат какво значи :lol: /,"потъване на европейски пари" и т.н.
Брат ние не искаме европа да зарибява и др.такива,ние искаме от европейския съюз да наложи някакви мерки,санкции,проекти и т.н.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Точно това трябва да изискваме, контрол и снакции :!:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Твърдо съм зад инициятивата ако трябва подлис или някви лични данни веднага предоставям.....
Макар че за подписка е трудно да се говори защото сме от различни краища и няма как да се съберат всичките подписи на членовете на форума.Но ако ЕГН,номер л.к. и т.н свършат работа пак ще е добе....
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Ще си направим електронни подписи.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

snegk написа:Ще си направим електронни подписи.
И да се обясни на по-слабите с компа как става :)
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Казах ви как може да стане.Някой които е на ти със ексела,да направи някаква таблица.От горе на заглавието да се пише жалба ли,петиция ли и т н.След което,надоло по квадратчетата да има номера и така нататън.Да се предвидят например,ако са по педесет на лист,да се направят по двайсет листа и да се качат във интернет.от там ще си ги свалим на принтер тези готови петиций като във всеки град ще се ангажират по един двама човека да ги оставят по всички риболовни и ловни магазини.Аз поемам ангажимент за Пловдив.Може във петицията да се пише че искаме парите за зарибяването на водоемите да бъдат давани на Граждански здружения,които да закупуват и да зарибяват водоемите във и около техните градове,под наблюдението на медий,ИАРА ,Горско и т.н.Да се даде възможност на тези здружения да ползуват безвъзмездно пари от Евро фондовете за изграждане на бази за любителски риболов и да се стопанисват от тях.Има много неща които бихме могли да постигнем заедно и това ви го казвам защото знам че може да стане,само се иска постоянство и да не се отказваме.Айде помислете и за тези неща.Да се наеме някой да формулира петицията.Трябва да се иска да бъдат избрани делегати от нас си за да могат да присъстват при взиманията на решенията,които касаят любителския риболов и т.н.

П.С сега......може и да съм написал някаква простотия,но във общи линий това е замисъла и вие ще разберете какво искам да ви кажа. Повече искания,та поне зарибяването да подсигурим и да има наши наблюдатели на които може да се вярва,защото слагат лиси тяхни,всичко щесе усере и пак ще откраднат парите. :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
zurnacia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zurnacia »

snegk написа:Не ти трябват връзки за да протестираш.Аз ако използвам връзки,ще искам да се смени целия персонал от а до я.На въпроса,какво искаме :?: ще кажа какво искам аз.Аз искам да се спрът бракониерите,да се зарибява редовно,да се спре стопанския риболов на застрашените водоеми , да се спре за всички видове риболов на водоеми които почти няма риба,за временно до въстъновяване на рибните запаси.
Напълно подкрепям тези искания - много са разумни! И според мен точно от това има нужда!
snegk

Мнение от snegk »

Няма ли някое адвокатче във форума,да обясни правните норми и да се мятаме.Сега правя малко ремонти в къщи и докато свърша ако никой не е измислил нещо ще отида при адвокат и ще си платя да обясни и направи необходимите документи.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

snegk написа:ще отида при адвокат и ще си платя да обясни и направи необходимите документи.
:roll: То хората дето пишем в тази тема както се вижда не сне много.... :roll: Но не си сам :roll: Наистина трябва начинанието да има правилна юридическа намеса за да има ефективност :roll: За финансовата част поемам 50%...... имаме си кординатите :lol: та нали..... Важна е първата малка крачка за да се извърви един път :lol: Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

а бре нали ви казах по-горе че съм питатл адвокатите в лекс бг дали ще се включи някой на добра воля

ще изчакаме ден два, пък ще видим иначе кроки е прав че ще трябва да се оставят бланки за подписи в рибарските магазини
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

И аз съм за, с каквото трябва и мога ще съдеиствам.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”