Янтра- всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Янтра- всичко за и по реката

Мнение от stefan4etoo »

IVP. написа:Снощи в кварталния магазин подочух от едни колеги \рибари\,че се лови прилична каракуда на бента до Турската махала,хвалеха се с постижения около 500-те грама.И днес сутринта преди работа отидох да проверя,хвърлят направо от моста на леко дъно,някой и на плувка,не видях,как ги вдигат от около 10 метра височина щото за 20-ина минути никой нищо не хвана.Имаше около 7-8 човека ,някой да се похвали с успешен риболов тия дни?
Тва да ловиш от мост си е баси наказанието за мен,се ми е било чудно като видя накацали рибари :shock:
Реката е много дашна за мен откакто се оправи след "потопа".На спининг мнооого доволно :rolleyes: :rolleyes: ,чух и за някое друго шаранче изкарано миналата седмица,дано се е качила някоя риба и при нас :roll: .За последните няколко дена не видях и един да пуска маломерните кефалчета дори и такива с размерите на белявица(бялка).Всичко и от всеки вид се прибира в торбата.По Чолаковци пробват дали кълве и с "парашути" :finga: :axe: .Как от откриването на сам и един път не минаха бре.........,Как може за 20 години риболовстване по Янтра и съседните реки и язовири Аз да бъда проверен само два пъти,един път на Бяла преди две години(зимата)и преди три на Жребеца (пъс смея да кажа че си похождам доста).
П.П. Извинявам се за оффа,малко се поувлякох ама......................
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Незнам дали е за хвалене ,но аз живея от 10 години в Търново и риболовам от толкова по Янтра и досега никога не са ме проверявали!Всеки път стоя и си мятам и като наближи някой камуфлажен си викам "Ето ги....",а то някой колега.....Явно имат други приоритети...
del4ev90
новобранец
новобранец

Мнение от del4ev90 »

Колеги, може ли съвет къде да отида за кефал на спининг около Велико Търново, че съм в града за 2 дни и бих искал да повъртя по Янтра. Може и на ЛС
Пазете природата чиста ! Почиствайте след себе си !
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

del4ev90 написа:Колеги, може ли съвет къде да отида за кефал на спининг около Велико Търново, че съм в града за 2 дни и бих искал да повъртя по Янтра. Може и на ЛС
Не практикувам този риболов,но според мен ,като хванеш посока Русе,спираш на разклона за пречиствателната и нагоре по течцението и надолу има места където можеш да си опиташ късмета.
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

IVP. написа:
del4ev90 написа:Колеги, може ли съвет къде да отида за кефал на спининг около Велико Търново, че съм в града за 2 дни и бих искал да повъртя по Янтра. Може и на ЛС
Не практикувам този риболов,но според мен ,като хванеш посока Русе,спираш на разклона за пречиствателната и нагоре по течцението и надолу има места където можеш да си опиташ късмета.
Аз пък там по съм нямал успехи :( по към тунелите и нагоре към околовръсното та чак до Чолаковци по си ги тача местата :drinkers:
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Не успях да отделя време за риба тия дни,похвалете се нещо колеги :drinkers:
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Кефал на спининг :drinkers:
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Днес направих два риболова ,сутринта от 6.30 до 8.30 и след обяд от 15.30 докъм 20.00.Сутринта 3 скобара плюс 2 откачени и едно късане, след обяд само мряна,по-точно мренки.Реката пада и явно това повлия на следобедния риболов.Много сомаджии са се навъдили мятата яко дъна за сом. :drinkers:
toto_gt
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от toto_gt »

Колеги , някои ходил ли е по местата около Д.Оряховица и Драганово ? Какво става там ?Скоро ми предстои пътуване към родните места и се чудя дали да нося цялата сергия или само болото.Дали ще има някакъв риболов на щека.
mirix
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mirix »

В събота бях на Долна под моста, имаше 5-6 човека и палатков лагер шаранджии. Все едно в кенефа бях хвърлил. Ни кълване ни някой извади риба. Стоях някъде 2-3 часа.
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Вчера,под 40 мъченици посока тунелите,след обяд на торен червей много шаранчета и каракуда.Шаранчетата между 100 и 300 грама и си плуват обратно всичките.Като гледам колко народ имаше се съмнявам дали останалите хванати имат същата съдба,явно е зарибявано някъде и голямата вода ги е смъкнала.
Аватар
Patera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Patera »

Здравейте! Някой има ли информация как е цвета на реката по Шемшево и Леденик. Че в неделя в Търново си беше мътничка и не ставаше много за спининг. Благодаря предварително! :drinkers:
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Аватар
sashito
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sashito »

Тази сутрин, към 9 като минах покрай царевец беше боза !
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

някой да е ходи днес по янтрата , има ли риболов? чух от колеги които са ходили вчера ,че са излизали едри каракуди и морунаж в мътната вода ,на пружина с качамак
ivosaxo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivosaxo »

Снощи колегата боцна товарния влак с резултат счупена кука 3/0 и разтреперани крака.Аз към 30-40 сомета до 1 кило,всички са по къщите си живи и здрави.Нямаше екземпляри и по-добре,че с мойте сомски ултралайти...
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”