яз.Ал.Стамболийски

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Aglia »

madted написа:Аглия, това което ти казва колегата е вярно. само че много трудно можеш да си намериш място за риболов. не съм чул някой да е хващал тия дни сом или бяла риба - големи говоря. иначе дребосък колкото искаш. за съжаление не успях да отида в неделя. но колегите които ходиха казаха че било слаба работа - само дребосък.
Мерси за информацията отново, викаш трудно може да се намери място за риболов заради високото ниво на язовира или многото хора през weekenda :?: А казваш голями сом,бяла и т.н. не са хващани а по малки(1-2кг) :?:
Аватар
Toki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Toki »

Сомчето е чукнало на земен червей,а що се отнася до амура 2002г. колегата който сега се намира там имаше добра слука 1бр. 6кг и 1бр.4кг.,а при мене само яки късания"бях на плувка" повод 0,16 основно 0,20 кука N12.Стръв суха варена царевица.
Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Aglia »

Toki написа:Сомчето е чукнало на земен червей,а що се отнася до амура 2002г. колегата който сега се намира там имаше добра слука 1бр. 6кг и 1бр.4кг.,а при мене само яки късания"бях на плувка" повод 0,16 основно 0,20 кука N12.Стръв суха варена царевица.
Супер много яко за тея амури :!: Дано твоите хора пак хванат някой хубав екземпляр.А каква е линията за тея амури там :?: За стрьвта е ясно-ти си я казал ако няма и друга :D
Аватар
Toki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Toki »

По принцип мина му времето на линията с олово лежащо на дъното и две куки над него :lol: :lol: :lol:
отдавна използвам само един метод"на косъм".Оловото го закачам на противооплитаща тръбичка така, че при замятане повода ми който е конец 0,10 да не се оплита във влакното.Без нея става "мармалад" :lol: :lol: :lol:
Аватар
madted
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от madted »

точно така Токи. Вярно си го казал - става на мармалад линията. А старата царевица вариш ли я или само я накисваш няколко дена преди това. Аз съм ползвал и двата метода - и според мен резултата с варената е по-добър.
Аватар
Toki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Toki »

madted написа:точно така Токи. Вярно си го казал - става на мармалад линията. А старата царевица вариш ли я или само я накисваш няколко дена преди това. Аз съм ползвал и двата метода - и според мен резултата с варената е по-добър.
Сори , че не мога да ви отговарям така бързо но пиша от две места(на работа съм и от вкъщи) и ми е малко трудно да наваксам.
И при двата метода съм имал успехи, но най вече ползвам варената.Преди да нанижа зърната на косъма внимателно отделям люспата на царевичката, щото адски много дразни рибите при лапането им и те плюват веднага.Ефекта е почти нулев ако не ги махнем.Друго което може да добава е че косъма ми е дълаг 3-4см така че да нанижа 4 царевички.
Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Aglia »

Сори , че не мога да ви отговарям така бързо но пиша от две места(на работа съм и от вкъщи) и ми е малко трудно да наваксам.
И при двата метода съм имал успехи, но най вече ползвам варената.Преди да нанижа зърната на косъма внимателно отделям люспата на царевичката, щото адски много дразни рибите при лапането им и те плюват веднага.Ефекта е почти нулев ако не ги махнем.Друго което може да добава е че косъма ми е дълаг 3-4см така че да нанижа 4 царевички.
Аз не сьм хвьрлял никога за амур(не броя едно неуспешно ходене на Дунав) но ако отида на Стамболийски задьлжително ще хвьрля по начините които описвате тук.Да питам сега за царевицата пишеш варена(стара варена) или от консервите които се продават :?: А става ли и млечна :?: .И 4 царевички по добре ли е от една :?:А на доматче както се лови на Дунава :?: :D
Аватар
Toki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Toki »

Суха царевица я вариш докато цафне като......(да не казвам) :lol: :lol: :lol: Не съм голям фен на консервираните мисирки.Кога тръгнем за риба берем по пато около 2 чувалчета млечна от некой блок на ТКЗСто :lol: :lol: :lol: :lol: и т.н.
На доматенце пробвах миналата година но без успех.
Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Aglia »

А нещо да кажете за щуката в язовира :?: Носят се слухове от 3-4 години и повече май че се е поразвьдила.
Аватар
Toki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Toki »

Aglia написа:А нещо да кажете за щуката в язовира :?: Носят се слухове от 3-4 години и повече май че се е поразвьдила.
Развъдила се е там от доста години :lol: :lol: :lol: .
Най-активна е там късно есента началото на зимата като излизат доста добри екземпляри.Имаше един период 96-97г даваше толкова много, че се чудиш кво става.Хварляш за костур на блесна, а вадиш щуки,хварляш за бяла риба(имаше я още преди да я изловат с мрежите :cry: :cry: :cry: ) на рибе пак вадиш щука.....
Абе кво време беше е....Спомени,спомени
Аватар
madted
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от madted »

да колега -спомени. Преди десетина години за 2 часа пълнехме един живарник /телен/ със щуки. аз специално съм изхвърлял по 20-ина. сега обаче я няма много. а за бялата риба - от тия мрежи не остана. пролетно време на Мъгъра ловят дребни и то на торен червей.
Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Aglia »

До :arrow: Токи,какво е положението с твоите хора тея дни,нещо интересно :?:
Аватар
Toki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Toki »

За сега няма нищо интересно.Ловат предимно бабушки на леко за да си чешат крастата :lol: :lol: :lol: Довечера заминавам при тях и като се върна ще ви пиша.
... те гънките на мозъка не се виждат, ама като ги няма си личи ...
Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Aglia »

Toki написа:За сега няма нищо интересно.Ловат предимно бабушки на леко за да си чешат крастата :lol: :lol: :lol: Довечера заминавам при тях и като се върна ще ви пиша.
Наслука :!:
Аватар
CellNet
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от CellNet »

Сега как е положението на язовира :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”