Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз.Ал.Стамболийски
Модератор: sapuna
- Aglia
- вече хвърля и на тежко
Мерси за информацията отново, викаш трудно може да се намери място за риболов заради високото ниво на язовира или многото хора през weekendamadted написа:Аглия, това което ти казва колегата е вярно. само че много трудно можеш да си намериш място за риболов. не съм чул някой да е хващал тия дни сом или бяла риба - големи говоря. иначе дребосък колкото искаш. за съжаление не успях да отида в неделя. но колегите които ходиха казаха че било слаба работа - само дребосък.

- Aglia
- вече хвърля и на тежко
Супер много яко за тея амуриToki написа:Сомчето е чукнало на земен червей,а що се отнася до амура 2002г. колегата който сега се намира там имаше добра слука 1бр. 6кг и 1бр.4кг.,а при мене само яки късания"бях на плувка" повод 0,16 основно 0,20 кука N12.Стръв суха варена царевица.

Сори , че не мога да ви отговарям така бързо но пиша от две места(на работа съм и от вкъщи) и ми е малко трудно да наваксам.madted написа:точно така Токи. Вярно си го казал - става на мармалад линията. А старата царевица вариш ли я или само я накисваш няколко дена преди това. Аз съм ползвал и двата метода - и според мен резултата с варената е по-добър.
И при двата метода съм имал успехи, но най вече ползвам варената.Преди да нанижа зърната на косъма внимателно отделям люспата на царевичката, щото адски много дразни рибите при лапането им и те плюват веднага.Ефекта е почти нулев ако не ги махнем.Друго което може да добава е че косъма ми е дълаг 3-4см така че да нанижа 4 царевички.
- Aglia
- вече хвърля и на тежко
Аз не сьм хвьрлял никога за амур(не броя едно неуспешно ходене на Дунав) но ако отида на Стамболийски задьлжително ще хвьрля по начините които описвате тук.Да питам сега за царевицата пишеш варена(стара варена) или от консервите които се продаватСори , че не мога да ви отговарям така бързо но пиша от две места(на работа съм и от вкъщи) и ми е малко трудно да наваксам.
И при двата метода съм имал успехи, но най вече ползвам варената.Преди да нанижа зърната на косъма внимателно отделям люспата на царевичката, щото адски много дразни рибите при лапането им и те плюват веднага.Ефекта е почти нулев ако не ги махнем.Друго което може да добава е че косъма ми е дълаг 3-4см така че да нанижа 4 царевички.

Развъдила се е там от доста годиниAglia написа:А нещо да кажете за щуката в язовираНосят се слухове от 3-4 години и повече май че се е поразвьдила.

Най-активна е там късно есента началото на зимата като излизат доста добри екземпляри.Имаше един период 96-97г даваше толкова много, че се чудиш кво става.Хварляш за костур на блесна, а вадиш щуки,хварляш за бяла риба(имаше я още преди да я изловат с мрежите

Абе кво време беше е....Спомени,спомени