яз.Порой

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

dido18
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: яз.Порой

Мнение от dido18 »

Е баш трагично не е,щото като неможете да хващате риба и да има и да няма риба кел файда.Не може да отидеш да метнеш дънарката с акция 300-500 да сложиш пружинката с 23 куки отдолу и 32 отгоре и да чакаш цял ден.НА този язовир риболова основно е на плувка и то на късо,щото уклея кълве и на 8 и на 2 метра пред тебе,разликата е че като ловиш на 8 метра хващаш 1 риба, а през това време на късо си хванал 4 риби .На късо за 3-4 часа се правят спокойоно 200-300 уклея.Между уклеите излизат и дребни перки.НА фидер резултатите са много по- слаби евентуално някоя добра каракуда или перка.Та докато не ги усъзнаете тези неща няма как да започенете да хващате риби.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

dido18 написа:Е баш трагично не е,щото като неможете да хващате риба и да има и да няма риба кел файда.Не може да отидеш да метнеш дънарката с акция 300-500 да сложиш пружинката с 23 куки отдолу и 32 отгоре и да чакаш цял ден.НА този язовир риболова основно е на плувка и то на късо,щото уклея кълве и на 8 и на 2 метра пред тебе,разликата е че като ловиш на 8 метра хващаш 1 риба, а през това време на късо си хванал 4 риби .На късо за 3-4 часа се правят спокойоно 200-300 уклея.Между уклеите излизат и дребни перки.НА фидер резултатите са много по- слаби евентуално някоя добра каракуда или перка.Та докато не ги усъзнаете тези неща няма как да започенете да хващате риби.
Тази година риболова на язовира е точно както го е описъл колегата...
А аз бих добавил,че и мястото не е от без значение...При едно от първите ми посещения преди години там,се набучих в края на стената и където започва гората-напуках слънчака и 'ко... :idea: вече на това място не ходя :lol: :lol: :lol:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
dido18
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dido18 »

RAAZIEL написа:
dido18 написа:Е баш трагично не е,щото като неможете да хващате риба и да има и да няма риба кел файда.Не може да отидеш да метнеш дънарката с акция 300-500 да сложиш пружинката с 23 куки отдолу и 32 отгоре и да чакаш цял ден.НА този язовир риболова основно е на плувка и то на късо,щото уклея кълве и на 8 и на 2 метра пред тебе,разликата е че като ловиш на 8 метра хващаш 1 риба, а през това време на късо си хванал 4 риби .На късо за 3-4 часа се правят спокойоно 200-300 уклея.Между уклеите излизат и дребни перки.НА фидер резултатите са много по- слаби евентуално някоя добра каракуда или перка.Та докато не ги усъзнаете тези неща няма как да започенете да хващате риби.
Тази година риболова на язовира е точно както го е описъл колегата...
А аз бих добавил,че и мястото не е от без значение...При едно от първите ми посещения преди години там,се набучих в края на стената и където започва гората-напуках слънчака и 'ко... :idea: вече на това място не ходя :lol: :lol: :lol:
Точно на това място съм правил добър риболов на уклей и перки на късо.Това преди 2-3 години.Сега незнам как е,иначе на това място не бих отишъл втори път,защото е до пътя и е много шумно,а тогава се наложи защото бяхме закъсали с колата и нямаше как да мъкнем багажа по-надалече.Ловя само на южната страна на язовира,защото другата е пълна с миди и е доста кално.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”