Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Тролинг на Жребеца
Модератор: bobopeli
-
- ще става разбирач
Re: Тролинг на Жребеца
Това ми е ясно. БЛАГОДАРЯ ВСЕ ПАК:)))
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Едни тролингисти се чувстват по-добре в група,пък други предпочитат да са сами за себе си=нема лошо и всеки си избира нужното и потребното!spookymiro написа:Поздрави на колегата за улова. Справил се е добре и сега заслужено се наслаждава на приятното усещане след преборването на добра риба.
.... мълчаниеKrasi-ribata написа:Браво колега за слуката на какъв воблер се случи това??
... мълчаниеKrasi-ribata написа:Кажи воблера колега и в кой район се случи.
Затова е по-добре да се създаде такъв кръг от хора и да си помагате един друг с информация.

По гьоловете е пълно с групи по 5-10 лодки от определен град и те не споделят тук за успехите си,та не бих укорил NDGZMG/дори никнейма му е кодиран

Последно промяна от Troli Rapala на Чет Авг 14, 2014 3:14 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
На тази снимка се вижда по-добре улова и си личи,че е правена с цел отбелязване-отразяване,а не фукане,иначе щеше да има още двама-трима,па да гушнат сома и да се снимат дружно с "вързаната мечка-кетфиш"!

Благодаря Спокимиро,при ваденето използвах техника,която ти бе написал някъде в темите.Става въпрос за не много натегнат аванс,и боравене с пръст върху шпулата!
Не разбирам,защо Краси рибата се прави на ущипана мома,след като съм му дал инфо на лични за воблера!!! 

Колега, хора като Краси рибата само слухтят и питат къде и на какво са хванати рибитеNDGZMG написа:Благодаря Спокимиро,при ваденето използвах техника,която ти бе написал някъде в темите.Става въпрос за не много натегнат аванс,и боравене с пръст върху шпулата!Не разбирам,защо Краси рибата се прави на ущипана мома,след като съм му дал инфо на лични за воблера!!!

Иначе поздрави за добрият улов !
-
- ще става разбирач
Поздрави за рибата не съм казал нищо лошо колега на теб Благодаря за информацията на лични съобщения,нещо е станало не разбирателство . Иначе Троли е прав в Габрово сме 5 или 6 лодки които си споделяме както и пишем в форума . Наслука НА лични съобщения на всеки съм дал информация и то подробна
-
- ще става разбирач
А на колегата theurgist мога да кажа ,че никога не съм бил егоист и не слухтя а ходя Постоянно за РИБА колега и прекалено дълго време съм по язовирите.Тъпо е да се правят такива коментари.
-
- ще става разбирач
Ето пак давам на Ал Стамболийски дребни сомчета и костур. ВОБЛЕРИ бели денсар и Рапала .Дълбочина от 2 до 4 метра . Наслука
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да,да и да!theurgist написа: В риболова интересното е да си откриеш сам рибите и начина на успешният им уловВ това е тръпката. Останалото си е същото, като платената любов. Улавяйки риба, благодарение на инфото от друг риболовец не е успех
И залъгвате единствено себе си, че сте постигнали нещо.Нищо не ме кефи повече от посещението на водоем, на който никога не съм стъпвал. Именно поради факта, че има много неизвестни в уравнението
Но всеки сам си решава от какво има нужда.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Това не е техника,а означава само,че дадената макара е със скапан драг щом не може да умори рибата или сам се натяга до запецване и от там до късане!NDGZMG написа:Благодаря Спокимиро,при ваденето използвах техника,която ти бе написал някъде в темите.Става въпрос за не много натегнат аванс,и боравене с пръст върху шпулата!![]()

Троли използвах тази техника поради факта,че тройките ми бяха много кекави!
И се получи,само едната бе леко отворена,сомът се бе зашил външно от лявата страна на устата!!!Та дори и драгът да не те слуша,показалецът винаги го прави!!!
Ти защо загуби битката с 38-цата,която Стоманчо хвана по късно!Не заради драга,а защото в такъмат ти е имало слаби звена,линия-тройки!!!Затова,когато сомът е бил тотално изморен,и е провиснал като пирон ти не си успял да го повдигнеш до лодката!!!Два метра вода са те лишили от улова!!!! 

Последно промяна от NDGZMG на Чет Авг 14, 2014 11:02 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Любимата врътка на сома е да тръгне рязко и мощно,кога най-не очакваш,та за това смятам за неудачно да използуваш палеца вместо драга на макарата!Палецът не е част от конструкцията на макарата,съответно не му е работа да замества инженерните решения за трудно и същевременно плавно отпускане на кордата!За това и хората плащат луди пари за качествени и умно замислени и изпълнени макари,за да нямат ядове и проблеми!
Но времето е пред теб и ще разбереш,какво точно ти казвам!Сега ти е рано да осъзнаеш цялата специфика в детайли при самата битка,кое-как участва!
Точно с непремереното натискане на палеца върху шпулата може да се достигне до изкривени куки,а не защото куките са лабави за тази риба!
Изобщо не ми дреме кой-кога ще се осъзнае в даден вид риболов за детайлите,но тук съм железен и съм изпитал-изпипал сам всичко на гърба си и всичко ми работи,като швейцарски часовник=безотказно!
Къф палец-кви пет лева?
Некой иска да мине тънко,но на следващиата битка е аут и ще вземе правилното решение=смяна на кастинг-мултито!Ако верно си с такова,питай Петро-Оп как го насметох по-надоле в темите и оди чак до Лас Вегас в Басс-про-шоп и там му казаха същото,като Троли=мани го туй дребното,че е за костури а не за тролинг!
Играйте си на воля,аз ви се радвам от сърце!
Че то,ако Палецът заместваше успешно драг-конструкциите,кое диване ще фърли 1000-2000 левчета за Стелла,Салтига или друго дживотно?
Говориш и сам се убеждаваш в лъжата!
Само си представи как спираш толстолоб 20-50кила на тролинг с палец или некоя туна от 20кила нагоре!
Сами си вярвате на глупостите,което не е добре!
Вложете повечко мисъл и си обяснете нещата от край до край,иначе ще се лутате като евреите-40години в пустинята на незнанието! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Освен това на Жребеца има страхотни трофейни щуки от 3кила нагоре,които правят такива постановки,такъв висш пилотаж в борбата за измъкване,та не виждам как ще я пребори некой с палец,га подскочи на един метър над водата,на 50метра от лодката!Ще ти остане само засмукването на изгорелия палец!
Да ни говорим как изнизва куките със се халките и т.н.!Аз палеца го ползувам само за посочване на посоката горе-долу след риболова!

Преди два излета извадих 3кг щука без никакъв пробрем!!!Но сома е друга бира, с него трябва да се внимава повече!И не вникваш в детайлите,казах че използвам показалец не палец!!!Не че нямам доверие на драга,но това е най-голямата ми риба до момента,и исках битката да завърши успешно на всяка цена!!!!!! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз ли точно не вниквам в детайлите?NDGZMG написа:И не вникваш в детайлите