Тролинг на Жребеца

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Krasi-ribata
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Тролинг на Жребеца

Мнение от Krasi-ribata »

Това ми е ясно. БЛАГОДАРЯ ВСЕ ПАК:)))
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

spookymiro написа:Поздрави на колегата за улова. Справил се е добре и сега заслужено се наслаждава на приятното усещане след преборването на добра риба.
Krasi-ribata написа:Браво колега за слуката на какъв воблер се случи това??
.... мълчание
Krasi-ribata написа:Кажи воблера колега и в кой район се случи.
... мълчание

Затова е по-добре да се създаде такъв кръг от хора и да си помагате един друг с информация.
Едни тролингисти се чувстват по-добре в група,пък други предпочитат да са сами за себе си=нема лошо и всеки си избира нужното и потребното! :idea:
По гьоловете е пълно с групи по 5-10 лодки от определен град и те не споделят тук за успехите си,та не бих укорил NDGZMG/дори никнейма му е кодиран :mrgreen: / за не-споделянето на мястото и воблера!Да не говорим какви потерии и наказателни бригади от тролингисти се заформят,кога се разчуе за Монтана или Ивайловград,колко лесно се фащат сомовете в момента! :mrgreen: Или може в момента да е за нов сом и за това да си трае? :rolleyes: Аз лично вече не казвам никаква конкретика,защото ми писна да ме КРАДАТ ДО ШУШКА! :cry: :oops: Всеки да се оправя как знае,па ревльовци винаги ще има за всичко,независимо дали си сподели или не! 8) Времената са ебани и кучешки,та кой оцелее ще разправя на поколенията! :rolleyes: :mrgreen:
Последно промяна от Troli Rapala на Чет Авг 14, 2014 3:14 pm, променено общо 1 път.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Изображение

На тази снимка се вижда по-добре улова и си личи,че е правена с цел отбелязване-отразяване,а не фукане,иначе щеше да има още двама-трима,па да гушнат сома и да се снимат дружно с "вързаната мечка-кетфиш"! :idea: :wink: Така си е добре и е напълно съдържателна! :drinkers:
NDGZMG
новобранец
новобранец

Мнение от NDGZMG »

Благодаря Спокимиро,при ваденето използвах техника,която ти бе написал някъде в темите.Става въпрос за не много натегнат аванс,и боравене с пръст върху шпулата! :wink: Не разбирам,защо Краси рибата се прави на ущипана мома,след като съм му дал инфо на лични за воблера!!! :evil:
theurgist
новобранец
новобранец

Мнение от theurgist »

NDGZMG написа:Благодаря Спокимиро,при ваденето използвах техника,която ти бе написал някъде в темите.Става въпрос за не много натегнат аванс,и боравене с пръст върху шпулата! :wink: Не разбирам,защо Краси рибата се прави на ущипана мома,след като съм му дал инфо на лични за воблера!!! :evil:
Колега, хора като Краси рибата само слухтят и питат къде и на какво са хванати рибите :twisted: Те никога не казват нищо и само питат и негодуват, когато никой нищо не им каже :idea: Да се пита къде и на какво се ловят рибите в момента е изключително тъпа реакция :idea: В риболова интересното е да си откриеш сам рибите и начина на успешният им улов :!: В това е тръпката. Останалото си е същото, като платената любов. Улавяйки риба, благодарение на инфото от друг риболовец не е успех :idea: И залъгвате единствено себе си, че сте постигнали нещо.Нищо не ме кефи повече от посещението на водоем, на който никога не съм стъпвал. Именно поради факта, че има много неизвестни в уравнението :drinkers: Но всеки сам си решава от какво има нужда.
Иначе поздрави за добрият улов !
Krasi-ribata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Krasi-ribata »

Поздрави за рибата не съм казал нищо лошо колега на теб Благодаря за информацията на лични съобщения,нещо е станало не разбирателство . Иначе Троли е прав в Габрово сме 5 или 6 лодки които си споделяме както и пишем в форума . Наслука НА лични съобщения на всеки съм дал информация и то подробна
Krasi-ribata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Krasi-ribata »

А на колегата theurgist мога да кажа ,че никога не съм бил егоист и не слухтя а ходя Постоянно за РИБА колега и прекалено дълго време съм по язовирите.Тъпо е да се правят такива коментари.
Krasi-ribata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Krasi-ribata »

Ето пак давам на Ал Стамболийски дребни сомчета и костур. ВОБЛЕРИ бели денсар и Рапала .Дълбочина от 2 до 4 метра . Наслука
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

theurgist написа: В риболова интересното е да си откриеш сам рибите и начина на успешният им улов :!: В това е тръпката. Останалото си е същото, като платената любов. Улавяйки риба, благодарение на инфото от друг риболовец не е успех :idea: И залъгвате единствено себе си, че сте постигнали нещо.Нищо не ме кефи повече от посещението на водоем, на който никога не съм стъпвал. Именно поради факта, че има много неизвестни в уравнението :drinkers: Но всеки сам си решава от какво има нужда.
Да,да и да! :idea: По-точно написано и поднесено с точните думи може да го направи само Гьоте или Пушкин! :drinkers: Аплодисменти за магичното определение на смисъла от риболова!Защото много пъти съм се питал,защо хвърлих толкова кинти и време в преследването на някакви си риби и отговора е същия,като при търсенето в секса! :rolleyes: :mrgreen: Все нещо не ти достига за да си БОГ! :cry: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

NDGZMG написа:Благодаря Спокимиро,при ваденето използвах техника,която ти бе написал някъде в темите.Става въпрос за не много натегнат аванс,и боравене с пръст върху шпулата! :wink:
Това не е техника,а означава само,че дадената макара е със скапан драг щом не може да умори рибата или сам се натяга до запецване и от там до късане! :idea: :wink: Щом си опрял до палеца за драг-стоп на рибата,значи макарата не е за тая работа! :cry: Неслучайно през ръцете ми минаха най-добрите и скъпи макари през годините!Защото точно в Битката се отличава най-ярко значимостта на макарата!При един Ахаб-8 изобщо няма да ти се наложи да докосваш врътката на драга,стига да си го настроил на средно положение!Хем пуска трудно кордата,хем го прави мазно колкото и да е натегнат драга=Гениална инженерна мисъл! :wink: Аз лично от 2005-та година не използувам палци за драг,щот имах среща с 30кила на спининг-макаре с размер 2000 и разбрах къде ми е грешен такъма! :wink: :drinkers: Макарето беше чисто ново и се справи,но след 2 години ме предаде и след 2часа и половина битка,сомът взе рязко срещу вятъра и драга запецна,та си извадих воблерчето с изправена тройка и се възхитих на тарикатската риба как успя да се измъкне!От тогава проблемът беше решен с морски спинингови макари и не съм имал ядове до 40-ката на Стоманко,когато се изморих доволно от битката! :drinkers:
NDGZMG
новобранец
новобранец

Мнение от NDGZMG »

Троли използвах тази техника поради факта,че тройките ми бяха много кекави! :wink:И се получи,само едната бе леко отворена,сомът се бе зашил външно от лявата страна на устата!!!Та дори и драгът да не те слуша,показалецът винаги го прави!!! :wink:Ти защо загуби битката с 38-цата,която Стоманчо хвана по късно!Не заради драга,а защото в такъмат ти е имало слаби звена,линия-тройки!!!Затова,когато сомът е бил тотално изморен,и е провиснал като пирон ти не си успял да го повдигнеш до лодката!!!Два метра вода са те лишили от улова!!!! :wink:
Последно промяна от NDGZMG на Чет Авг 14, 2014 11:02 pm, променено общо 1 път.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Любимата врътка на сома е да тръгне рязко и мощно,кога най-не очакваш,та за това смятам за неудачно да използуваш палеца вместо драга на макарата!Палецът не е част от конструкцията на макарата,съответно не му е работа да замества инженерните решения за трудно и същевременно плавно отпускане на кордата!За това и хората плащат луди пари за качествени и умно замислени и изпълнени макари,за да нямат ядове и проблеми! :wink: Но времето е пред теб и ще разбереш,какво точно ти казвам!Сега ти е рано да осъзнаеш цялата специфика в детайли при самата битка,кое-как участва! :drinkers: Точно с непремереното натискане на палеца върху шпулата може да се достигне до изкривени куки,а не защото куките са лабави за тази риба! :wink: Изобщо не ми дреме кой-кога ще се осъзнае в даден вид риболов за детайлите,но тук съм железен и съм изпитал-изпипал сам всичко на гърба си и всичко ми работи,като швейцарски часовник=безотказно! :idea: Къф палец-кви пет лева? :shock: Некой иска да мине тънко,но на следващиата битка е аут и ще вземе правилното решение=смяна на кастинг-мултито!Ако верно си с такова,питай Петро-Оп как го насметох по-надоле в темите и оди чак до Лас Вегас в Басс-про-шоп и там му казаха същото,като Троли=мани го туй дребното,че е за костури а не за тролинг! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Играйте си на воля,аз ви се радвам от сърце! :mrgreen: :drinkers: :drinkers: :drinkers: Че то,ако Палецът заместваше успешно драг-конструкциите,кое диване ще фърли 1000-2000 левчета за Стелла,Салтига или друго дживотно? :wink: Говориш и сам се убеждаваш в лъжата! :rolleyes: Само си представи как спираш толстолоб 20-50кила на тролинг с палец или некоя туна от 20кила нагоре! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Сами си вярвате на глупостите,което не е добре! :cry: :cry: :cry: Вложете повечко мисъл и си обяснете нещата от край до край,иначе ще се лутате като евреите-40години в пустинята на незнанието! :idea:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Освен това на Жребеца има страхотни трофейни щуки от 3кила нагоре,които правят такива постановки,такъв висш пилотаж в борбата за измъкване,та не виждам как ще я пребори некой с палец,га подскочи на един метър над водата,на 50метра от лодката!Ще ти остане само засмукването на изгорелия палец! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Да ни говорим как изнизва куките със се халките и т.н.!Аз палеца го ползувам само за посочване на посоката горе-долу след риболова! :mrgreen: :drinkers:
NDGZMG
новобранец
новобранец

Мнение от NDGZMG »

Преди два излета извадих 3кг щука без никакъв пробрем!!!Но сома е друга бира, с него трябва да се внимава повече!И не вникваш в детайлите,казах че използвам показалец не палец!!!Не че нямам доверие на драга,но това е най-голямата ми риба до момента,и исках битката да завърши успешно на всяка цена!!!!!! :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

NDGZMG написа:И не вникваш в детайлите
Аз ли точно не вниквам в детайлите? :shock: :shock: :shock: Е нали точно там ми е силата и по това се отличавам от масовия тролингист! :wink: Да познаваш друг освен Троли да е извадил минимум 10 сома с тегло 20-40кг. +2бр.по 20кила толстолоб на 10лбр. линия? :mrgreen: Да верно е,че има доста риболовци от Жребеца и с по-големи риби,но са единични!И всичко това се дължи на съвършенната постройка на такъма до най-дребния детайл!Но за да го осъзнаеш,треа да минат поне 3-4години,както и за много от нещата за които съм се исказал първи във Форума,като например ролята на ЦВЕТА на воблера!Троли първи го обясни в "Сомски тайни-1",а не некой друг!Та не ми говори за детайли,защото още си далеч от истината в тролинга на Жребеца! :cry: :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”