Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Сладководен Риболов
 Сладководен Риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Сладководен Риболов
 Сладководен Риболов

Яз. Огоста
Модератор: bobopeli
Яз. Огоста
Здравейте колеги,
Регистрирах се наскоро в сайта, защото ми бяха много полезни темите и коментарите по тях. Мисля да ходя на язовир Огоста, та се чудех има ли шаран? Видях че се е коментирало за сом, но ме интересува, ако някой има по-скорошния наблюдения върху язовира. Ако има шаран на каква стръв, платен ли е и ако да - каква е цената и за колко време, на колко пръчки и тн. ?
Благодаря предварително.

Регистрирах се наскоро в сайта, защото ми бяха много полезни темите и коментарите по тях. Мисля да ходя на язовир Огоста, та се чудех има ли шаран? Видях че се е коментирало за сом, но ме интересува, ако някой има по-скорошния наблюдения върху язовира. Ако има шаран на каква стръв, платен ли е и ако да - каква е цената и за колко време, на колко пръчки и тн. ?
Благодаря предварително.
Чистете след себе си

- 
				vladoto
- ще става разбирач 
- Обратна връзка:
Re: Яз. Огоста
Язовира е свободен.Щаран има,но не е лесен.Нивото на водата е доста високо и местата за риболов са ограничени в известна степен.Бабущка, платика и каракуда са масовия улов.

Риболовът не е слука,а наука!

Благодаря за бързия отговор, а като казваш, че шарана не е лесен какво имаш предвид? Също така на царевица ли да го гоня?

Чистете след себе си

Колега, има шаран, но трудно е да го хванеш по чистите места. Търси го около потопени дървета, където не залагат мрежи. ваденето на рибата е на късмет

Колегата от горният пост е много точен.
Язовира държи шаран но рибата е много наплашена от постоянното мрежене и се задържа в доста трудни за риболов места.
На много места има гори от дървета под водата и шарана се здържа предимно там.
Повечето от тези места са и труднодостъпни от брега но има и достъпни разбира се.
Има го и на места с огромни подводни скали покрити с миди където риболова също е труден.
Вземи мидите в предвид( зависи разбира се къде ловиш) и дали ще ловиш на дъно,фидер или мач.
Хубаво е да имаш инфо от някой който познава язовира ако ще тъсиш шарко-барко.
Успех !

Язовира държи шаран но рибата е много наплашена от постоянното мрежене и се задържа в доста трудни за риболов места.
На много места има гори от дървета под водата и шарана се здържа предимно там.
Повечето от тези места са и труднодостъпни от брега но има и достъпни разбира се.
Има го и на места с огромни подводни скали покрити с миди където риболова също е труден.
Вземи мидите в предвид( зависи разбира се къде ловиш) и дали ще ловиш на дъно,фидер или мач.
Хубаво е да имаш инфо от някой който познава язовира ако ще тъсиш шарко-барко.
Успех !
Докато се усмихнеш и се озабиш.......!

- jean11
- вече хвърля и на тежко 
Побъркаха хората в тази държава!Всеки младеж си мисли,че трябва задължително да плащаме на някого,за пръчки и т.н.Нали сме платили билети....Iliq_ написа:Здравейте колеги,
Благодаря предварително.
Дърпай и не му отпускай!

Здравей,
бях преди няколко дни на яз.Огоста.Язовира е много пълен, на много места е прелял,аз лових от към с.Боровци.Ходих с местен,който го познава много добре.Ловихме предимно каракуди,червенопеерки,платика,костур и безброй много малки шаранчета,които бяха пускани.Местността там е доста гориста,но иначе е добре за улов.Снабди се с повече куки... Успех

бях преди няколко дни на яз.Огоста.Язовира е много пълен, на много места е прелял,аз лових от към с.Боровци.Ходих с местен,който го познава много добре.Ловихме предимно каракуди,червенопеерки,платика,костур и безброй много малки шаранчета,които бяха пускани.Местността там е доста гориста,но иначе е добре за улов.Снабди се с повече куки... Успех
- 
				mario67
- разбира нещата 
Един съвет,шарана там се храни единственно и само с миди! Това от личен опит! Виждал съм го как ги пасе от потъналите дървета!Затова си вземи от ароматизираната царевица с аромат на мида или рак! Пускай по дълъг косъм! Търси шарана в потъналите дървета! Навий си качественно влакно,при удар да можеш да обърнеш рибата веднага и да не и даваш възможност да се заплете в потъналите драки!
Успех!

Успех!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!