Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Яз. Огоста
Модератор: bobopeli
Яз. Огоста
Здравейте колеги,
Регистрирах се наскоро в сайта, защото ми бяха много полезни темите и коментарите по тях. Мисля да ходя на язовир Огоста, та се чудех има ли шаран? Видях че се е коментирало за сом, но ме интересува, ако някой има по-скорошния наблюдения върху язовира. Ако има шаран на каква стръв, платен ли е и ако да - каква е цената и за колко време, на колко пръчки и тн. ?
Благодаря предварително.
Регистрирах се наскоро в сайта, защото ми бяха много полезни темите и коментарите по тях. Мисля да ходя на язовир Огоста, та се чудех има ли шаран? Видях че се е коментирало за сом, но ме интересува, ако някой има по-скорошния наблюдения върху язовира. Ако има шаран на каква стръв, платен ли е и ако да - каква е цената и за колко време, на колко пръчки и тн. ?
Благодаря предварително.
Чистете след себе си
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Яз. Огоста
Язовира е свободен.Щаран има,но не е лесен.Нивото на водата е доста високо и местата за риболов са ограничени в известна степен.Бабущка, платика и каракуда са масовия улов.
Риболовът не е слука,а наука!
Благодаря за бързия отговор, а като казваш, че шарана не е лесен какво имаш предвид? Също така на царевица ли да го гоня?
Чистете след себе си
Колега, има шаран, но трудно е да го хванеш по чистите места. Търси го около потопени дървета, където не залагат мрежи. ваденето на рибата е на късмет
Колегата от горният пост е много точен.
Язовира държи шаран но рибата е много наплашена от постоянното мрежене и се задържа в доста трудни за риболов места.
На много места има гори от дървета под водата и шарана се здържа предимно там.
Повечето от тези места са и труднодостъпни от брега но има и достъпни разбира се.
Има го и на места с огромни подводни скали покрити с миди където риболова също е труден.
Вземи мидите в предвид( зависи разбира се къде ловиш) и дали ще ловиш на дъно,фидер или мач.
Хубаво е да имаш инфо от някой който познава язовира ако ще тъсиш шарко-барко.
Успех !
Язовира държи шаран но рибата е много наплашена от постоянното мрежене и се задържа в доста трудни за риболов места.
На много места има гори от дървета под водата и шарана се здържа предимно там.
Повечето от тези места са и труднодостъпни от брега но има и достъпни разбира се.
Има го и на места с огромни подводни скали покрити с миди където риболова също е труден.
Вземи мидите в предвид( зависи разбира се къде ловиш) и дали ще ловиш на дъно,фидер или мач.
Хубаво е да имаш инфо от някой който познава язовира ако ще тъсиш шарко-барко.
Успех !
Докато се усмихнеш и се озабиш.......!
- jean11
- вече хвърля и на тежко
Побъркаха хората в тази държава!Всеки младеж си мисли,че трябва задължително да плащаме на някого,за пръчки и т.н.Нали сме платили билети....Iliq_ написа:Здравейте колеги,
Благодаря предварително.
Дърпай и не му отпускай!
Здравей,
бях преди няколко дни на яз.Огоста.Язовира е много пълен, на много места е прелял,аз лових от към с.Боровци.Ходих с местен,който го познава много добре.Ловихме предимно каракуди,червенопеерки,платика,костур и безброй много малки шаранчета,които бяха пускани.Местността там е доста гориста,но иначе е добре за улов.Снабди се с повече куки... Успех
бях преди няколко дни на яз.Огоста.Язовира е много пълен, на много места е прелял,аз лових от към с.Боровци.Ходих с местен,който го познава много добре.Ловихме предимно каракуди,червенопеерки,платика,костур и безброй много малки шаранчета,които бяха пускани.Местността там е доста гориста,но иначе е добре за улов.Снабди се с повече куки... Успех
-
- разбира нещата
Един съвет,шарана там се храни единственно и само с миди! Това от личен опит! Виждал съм го как ги пасе от потъналите дървета!Затова си вземи от ароматизираната царевица с аромат на мида или рак! Пускай по дълъг косъм! Търси шарана в потъналите дървета! Навий си качественно влакно,при удар да можеш да обърнеш рибата веднага и да не и даваш възможност да се заплете в потъналите драки!
Успех!
Успех!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!