Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Сухо мляко за дохранване на телета?
Модератор: Paublo_Eskobar
Сухо мляко за дохранване на телета?
Колеги, някой ползвал ли е такова нещо към захранка или директно омесено с глутен, като стръв и какъв е ефекта? Млякото е с марка ОРМИЛАК !!!!
Не са много, но са едри.....
-
- сериозен играч
- Мнения: 1779
- Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 9:02 pm
- Местоположение: Сливен
Колега преди 2 год. на Малко шарково правехме чудеса на комбинация-сухо мляко бисквитена галета кюспе и за сгъстяване препечен почти до овъгляване стар хляб -също смлян на галета.Хранилката ползвахме за пълнене на пружини с 2 куки забити вътре-резултата беше потресаващ-за 2денонощия изкарахме над 80 бр. шаранчета.Кофтито е че тр. да върнем две трети от тях обратно -маломерки. 

...колега CERRUTI, давам мнение, което не е изпитано на 100%! Сухото мляко омешано с глутен (ензим), което се ползва в хлебопроизводството за жилавост на тестото, дава възможност да се омесват топчета, които по-бавно се размиват във водата и дават възможност да се за държат на куката за по-дълго време. Опитай! Дай мнение, тъй като аз нямям още поглед. Ще се радвам, ако имаш успех!
Не са много, но са едри.....
- CERRUTI
- сериозен играч
- Мнения: 1646
- Регистриран на: Съб Юни 09, 2007 9:15 pm
- Местоположение: СОФИЯ-Кристиян Атанасов
Аз питах защото ми хрумна нещо за тази рецепта която grandal_331 е дал:дали ще се подобри ако се добавят 2-3яица(яицата стягат доста сместа)и се ароматизира леко!?!?!?Pompata написа:...колега CERRUTI, давам мнение, което не е изпитано на 100%! Сухото мляко омешано с глутен (ензим), което се ползва в хлебопроизводството за жилавост на тестото, дава възможност да се омесват топчета, които по-бавно се размиват във водата и дават възможност да се за държат на куката за по-дълго време. Опитай! Дай мнение, тъй като аз нямям още поглед. Ще се радвам, ако имаш успех!

- dimitar_
- сериозен играч
- Мнения: 1603
- Регистриран на: Чет Дек 07, 2006 7:58 pm
- Местоположение: Razgrad
Също използвам сухото мляко като добавка към захранката . Обикновенно го вземам от ветеринарните амбулатории , защото го продават на различни разфасовки .
По принцип рядко купувам от рибарските магазини , каквито и да е захранки , защото от години си работя със захранка която си правя аз , а нея я правя от следните съставки :
-- кюспе , смляно - 4 кг.
-- царевично едро смляно - 2 кг .
-- галета (правя си я като смилам изсушени остатъци от хляб )- 1 кг
-- сухо мляко - 1кг.
Това ми е основното , като другите аромати , каквито ти душа искаш , слагам когато си меся нещо за конкретният излет . Резултати почти винаги има , но най - вече каракуди , червенопери , бабушки и шарани , вярно , голяма риба рядко се случва , но ... нищо не се знае !
И още нещо , кюспето си го взимам от магазините за храна на животни , един чувал е около 15 кг. , което ми стига за един сезон . То е почти смляно и цената му няма нищо общо с тази в ловнорибарските ...
Това от мен , дано има полза ... .
По принцип рядко купувам от рибарските магазини , каквито и да е захранки , защото от години си работя със захранка която си правя аз , а нея я правя от следните съставки :
-- кюспе , смляно - 4 кг.
-- царевично едро смляно - 2 кг .
-- галета (правя си я като смилам изсушени остатъци от хляб )- 1 кг
-- сухо мляко - 1кг.
Това ми е основното , като другите аромати , каквито ти душа искаш , слагам когато си меся нещо за конкретният излет . Резултати почти винаги има , но най - вече каракуди , червенопери , бабушки и шарани , вярно , голяма риба рядко се случва , но ... нищо не се знае !
И още нещо , кюспето си го взимам от магазините за храна на животни , един чувал е около 15 кг. , което ми стига за един сезон . То е почти смляно и цената му няма нищо общо с тази в ловнорибарските ...
Това от мен , дано има полза ... .
-
- ще става разбирач
- Мнения: 504
- Регистриран на: Вто Яну 01, 2008 6:01 pm
- Местоположение: Исперих
- Обратна връзка:
Нека иаз да кажа
Човека пита за глутен
, а какво е точно глутен, мисля, че малко хора знаят - това е една лепкава полупрозрачна смес, която се получава от тесто, забъркано само от бяло брашно и вода и после се промива на чешмата, докато заедно сводата падне всичката скорбяла и остане само гръбнака на тестото\по това се изпитва качеството на брашната\
С тази лепкава маса, която се получава може наистина да се експериментира, ама трябва един чувал брашно, за да се получи 2-3 кг. глутен и най-малко един ден, докато се промие, пък да не говорим за изразходваната вода\при нас е 2лв. за кубик\


С тази лепкава маса, която се получава може наистина да се експериментира, ама трябва един чувал брашно, за да се получи 2-3 кг. глутен и най-малко един ден, докато се промие, пък да не говорим за изразходваната вода\при нас е 2лв. за кубик\

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
- dimitar_
- сериозен играч
- Мнения: 1603
- Регистриран на: Чет Дек 07, 2006 7:58 pm
- Местоположение: Razgrad
Бат Ицо е прав .
Уточнявам , че аз използвам сухо мляко , преди време се казваше "Лактан" и го имаше в развасовки от половинка до чувал . Сега също го има , като във ветиринарните аптеки може да ти претеглят колкото искаш , е , марката може да е друга , но като кажеш сухо мляко , всеки знае за какво става въпрос .
Уточнявам , че аз използвам сухо мляко , преди време се казваше "Лактан" и го имаше в развасовки от половинка до чувал . Сега също го има , като във ветиринарните аптеки може да ти претеглят колкото искаш , е , марката може да е друга , но като кажеш сухо мляко , всеки знае за какво става въпрос .
-
- сериозен играч
- Мнения: 1779
- Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 9:02 pm
- Местоположение: Сливен
Пропорцията е едно през гьотереCERRUTI написа:Колега я дай по точни пропорций...и начин на приготвяне?grandal_331 написа:сухо мляко бисквитена галета кюспе и за сгъстяване препечен почти до овъгляване стар хляб -също смлян на галета.


-
- учете се от него
- Мнения: 7322
- Регистриран на: Сря Дек 26, 2007 9:20 pm
- Местоположение: гр. Карлово
СУХО МЛЯКО
Аз от време на време ползвам , но не ОРМИЛАК , има едно холандско-ПРОВИМИ , аромата му няма нищо общо с първото , цената е малко по-висока(стотинки) ;на един килограм суха захранка-3/4 препълнени супени лъжици. Преди пътувах често до Казанлък- на гарата има такъв магазин и съм купувал от там. Тук го няма! Пробвах и с ОРМИЛАК-нищо общо. Със сухото мляко има и схема за правене облак за уклеи- полудяват 

- Камбата
- сериозен играч
- Мнения: 2378
- Регистриран на: Нед Ное 26, 2006 6:05 pm
- Местоположение: Варна,Морето,сините вълни...
- Обратна връзка:
Re: СУХО МЛЯКО
Глутен от къде може да се закупи и за какви пари?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- учете се от него
- Мнения: 7322
- Регистриран на: Сря Дек 26, 2007 9:20 pm
- Местоположение: гр. Карлово
Re: Сухо мляко за дохранване на телета?
Освен в захранки за уклеи много редовно ползвам сухи млека и в захранки за толстолоби. При монтажи за риболов "под повърхноста" има същия ефект както при уклеите. Отделно влиза и в сустава на захранката която се поставя на пружините ( без значение дали са на дъното или под повърхноста)!!!!!
Re: Сухо мляко за дохранване на телета?
Това сухо мляко може ли да го исползвам за себеси като протеин за качване на мускулна маса? колко % протеин има в него на какви цени варира чакам отговор благодаря предварително 
Младеж, ако не си разбрал, това е форум за риболов!
Dedy

Младеж, ако не си разбрал, това е форум за риболов!
Dedy