Сухо мляко за дохранване на телета?

Модератор: Paublo_Eskobar

Pompata
новобранец
новобранец

Сухо мляко за дохранване на телета?

Мнение от Pompata »

Колеги, някой ползвал ли е такова нещо към захранка или директно омесено с глутен, като стръв и какъв е ефекта? Млякото е с марка ОРМИЛАК !!!!
Не са много, но са едри.....
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

Колега преди 2 год. на Малко шарково правехме чудеса на комбинация-сухо мляко бисквитена галета кюспе и за сгъстяване препечен почти до овъгляване стар хляб -също смлян на галета.Хранилката ползвахме за пълнене на пружини с 2 куки забити вътре-резултата беше потресаващ-за 2денонощия изкарахме над 80 бр. шаранчета.Кофтито е че тр. да върнем две трети от тях обратно -маломерки. :D
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Понякога го ползвам за уклей като компонент от захранката .
И падащата звезда е била изгряваща .
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

grandal_331 написа:сухо мляко бисквитена галета кюспе и за сгъстяване препечен почти до овъгляване стар хляб -също смлян на галета.
Колега я дай по точни пропорций...и начин на приготвяне?
Изображение
Pompata
новобранец
новобранец

Мнение от Pompata »

...колега CERRUTI, давам мнение, което не е изпитано на 100%! Сухото мляко омешано с глутен (ензим), което се ползва в хлебопроизводството за жилавост на тестото, дава възможност да се омесват топчета, които по-бавно се размиват във водата и дават възможност да се за държат на куката за по-дълго време. Опитай! Дай мнение, тъй като аз нямям още поглед. Ще се радвам, ако имаш успех!
Не са много, но са едри.....
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Pompata написа:...колега CERRUTI, давам мнение, което не е изпитано на 100%! Сухото мляко омешано с глутен (ензим), което се ползва в хлебопроизводството за жилавост на тестото, дава възможност да се омесват топчета, които по-бавно се размиват във водата и дават възможност да се за държат на куката за по-дълго време. Опитай! Дай мнение, тъй като аз нямям още поглед. Ще се радвам, ако имаш успех!
Аз питах защото ми хрумна нещо за тази рецепта която grandal_331 е дал:дали ще се подобри ако се добавят 2-3яица(яицата стягат доста сместа)и се ароматизира леко!?!?!?
Изображение
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Също използвам сухото мляко като добавка към захранката . Обикновенно го вземам от ветеринарните амбулатории , защото го продават на различни разфасовки .
По принцип рядко купувам от рибарските магазини , каквито и да е захранки , защото от години си работя със захранка която си правя аз , а нея я правя от следните съставки :
-- кюспе , смляно - 4 кг.
-- царевично едро смляно - 2 кг .
-- галета (правя си я като смилам изсушени остатъци от хляб )- 1 кг
-- сухо мляко - 1кг.
Това ми е основното , като другите аромати , каквито ти душа искаш , слагам когато си меся нещо за конкретният излет . Резултати почти винаги има , но най - вече каракуди , червенопери , бабушки и шарани , вярно , голяма риба рядко се случва , но ... нищо не се знае !
И още нещо , кюспето си го взимам от магазините за храна на животни , един чувал е около 15 кг. , което ми стига за един сезон . То е почти смляно и цената му няма нищо общо с тази в ловнорибарските ...
Това от мен , дано има полза ... .
Бат Ицо
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Бат Ицо »

Нека иаз да кажа :idea: Човека пита за глутен :wink: , а какво е точно глутен, мисля, че малко хора знаят - това е една лепкава полупрозрачна смес, която се получава от тесто, забъркано само от бяло брашно и вода и после се промива на чешмата, докато заедно сводата падне всичката скорбяла и остане само гръбнака на тестото\по това се изпитва качеството на брашната\
С тази лепкава маса, която се получава може наистина да се експериментира, ама трябва един чувал брашно, за да се получи 2-3 кг. глутен и най-малко един ден, докато се промие, пък да не говорим за изразходваната вода\при нас е 2лв. за кубик\ :wink:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Бат Ицо е прав .
Уточнявам , че аз използвам сухо мляко , преди време се казваше "Лактан" и го имаше в развасовки от половинка до чувал . Сега също го има , като във ветиринарните аптеки може да ти претеглят колкото искаш , е , марката може да е друга , но като кажеш сухо мляко , всеки знае за какво става въпрос .
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

Аз сухо мляко ползвам за топчетата. Досега слагах Нидо но малко скъпичко идва. Бях гледал преди време в един магазин за храни за папагали и фураж продаваха едно насипно. От порядъка на 2 лева беше и пишеше сухо мляко за животни? Въпроса е дали е ссъс същата хранителност като нидото?
Изображение
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

CERRUTI написа:
grandal_331 написа:сухо мляко бисквитена галета кюспе и за сгъстяване препечен почти до овъгляване стар хляб -също смлян на галета.
Колега я дай по точни пропорций...и начин на приготвяне?
Пропорцията е едно през гьотере :cry: Не си правя майтап-дотука от всички експерименти се доказа че трябва да има повече сухо мляко и прегорял хляб-той дава страхотен аромат на захранката :!:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

СУХО МЛЯКО

Мнение от Бачо Илия »

Аз от време на време ползвам , но не ОРМИЛАК , има едно холандско-ПРОВИМИ , аромата му няма нищо общо с първото , цената е малко по-висока(стотинки) ;на един килограм суха захранка-3/4 препълнени супени лъжици. Преди пътувах често до Казанлък- на гарата има такъв магазин и съм купувал от там. Тук го няма! Пробвах и с ОРМИЛАК-нищо общо. Със сухото мляко има и схема за правене облак за уклеи- полудяват :D
Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: СУХО МЛЯКО

Мнение от Камбата »

Глутен от къде може да се закупи и за какви пари?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Сухо мляко за дохранване на телета?

Мнение от Бачо Илия »

Освен в захранки за уклеи много редовно ползвам сухи млека и в захранки за толстолоби. При монтажи за риболов "под повърхноста" има същия ефект както при уклеите. Отделно влиза и в сустава на захранката която се поставя на пружините ( без значение дали са на дъното или под повърхноста)!!!!!
Изображение
Аватар
nug
новобранец
новобранец

Re: Сухо мляко за дохранване на телета?

Мнение от nug »

Това сухо мляко може ли да го исползвам за себеси като протеин за качване на мускулна маса? колко % протеин има в него на какви цени варира чакам отговор благодаря предварително :wink:

Младеж, ако не си разбрал, това е форум за риболов!
Dedy
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”