Сухо мляко за дохранване на телета?

Модератор: Paublo_Eskobar

Pompata
новобранец
новобранец
Мнения: 2
Регистриран на: Съб Яну 12, 2008 4:04 pm
Местоположение: София

Сухо мляко за дохранване на телета?

Мнение от Pompata »

Колеги, някой ползвал ли е такова нещо към захранка или директно омесено с глутен, като стръв и какъв е ефекта? Млякото е с марка ОРМИЛАК !!!!
Не са много, но са едри.....
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1779
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 9:02 pm
Местоположение: Сливен

Мнение от grandal_331 »

Колега преди 2 год. на Малко шарково правехме чудеса на комбинация-сухо мляко бисквитена галета кюспе и за сгъстяване препечен почти до овъгляване стар хляб -също смлян на галета.Хранилката ползвахме за пълнене на пружини с 2 куки забити вътре-резултата беше потресаващ-за 2денонощия изкарахме над 80 бр. шаранчета.Кофтито е че тр. да върнем две трети от тях обратно -маломерки. :D
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 509
Регистриран на: Вто Дек 11, 2007 10:56 am
Местоположение: kazanlak

Мнение от гуслар »

Понякога го ползвам за уклей като компонент от захранката .
И падащата звезда е била изгряваща .
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1646
Регистриран на: Съб Юни 09, 2007 9:15 pm
Местоположение: СОФИЯ-Кристиян Атанасов

Мнение от CERRUTI »

grandal_331 написа:сухо мляко бисквитена галета кюспе и за сгъстяване препечен почти до овъгляване стар хляб -също смлян на галета.
Колега я дай по точни пропорций...и начин на приготвяне?
Изображение
Pompata
новобранец
новобранец
Мнения: 2
Регистриран на: Съб Яну 12, 2008 4:04 pm
Местоположение: София

Мнение от Pompata »

...колега CERRUTI, давам мнение, което не е изпитано на 100%! Сухото мляко омешано с глутен (ензим), което се ползва в хлебопроизводството за жилавост на тестото, дава възможност да се омесват топчета, които по-бавно се размиват във водата и дават възможност да се за държат на куката за по-дълго време. Опитай! Дай мнение, тъй като аз нямям още поглед. Ще се радвам, ако имаш успех!
Не са много, но са едри.....
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1646
Регистриран на: Съб Юни 09, 2007 9:15 pm
Местоположение: СОФИЯ-Кристиян Атанасов

Мнение от CERRUTI »

Pompata написа:...колега CERRUTI, давам мнение, което не е изпитано на 100%! Сухото мляко омешано с глутен (ензим), което се ползва в хлебопроизводството за жилавост на тестото, дава възможност да се омесват топчета, които по-бавно се размиват във водата и дават възможност да се за държат на куката за по-дълго време. Опитай! Дай мнение, тъй като аз нямям още поглед. Ще се радвам, ако имаш успех!
Аз питах защото ми хрумна нещо за тази рецепта която grandal_331 е дал:дали ще се подобри ако се добавят 2-3яица(яицата стягат доста сместа)и се ароматизира леко!?!?!?
Изображение
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1603
Регистриран на: Чет Дек 07, 2006 7:58 pm
Местоположение: Razgrad

Мнение от dimitar_ »

Също използвам сухото мляко като добавка към захранката . Обикновенно го вземам от ветеринарните амбулатории , защото го продават на различни разфасовки .
По принцип рядко купувам от рибарските магазини , каквито и да е захранки , защото от години си работя със захранка която си правя аз , а нея я правя от следните съставки :
-- кюспе , смляно - 4 кг.
-- царевично едро смляно - 2 кг .
-- галета (правя си я като смилам изсушени остатъци от хляб )- 1 кг
-- сухо мляко - 1кг.
Това ми е основното , като другите аромати , каквито ти душа искаш , слагам когато си меся нещо за конкретният излет . Резултати почти винаги има , но най - вече каракуди , червенопери , бабушки и шарани , вярно , голяма риба рядко се случва , но ... нищо не се знае !
И още нещо , кюспето си го взимам от магазините за храна на животни , един чувал е около 15 кг. , което ми стига за един сезон . То е почти смляно и цената му няма нищо общо с тази в ловнорибарските ...
Това от мен , дано има полза ... .
Бат Ицо
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 504
Регистриран на: Вто Яну 01, 2008 6:01 pm
Местоположение: Исперих
Обратна връзка:

Мнение от Бат Ицо »

Нека иаз да кажа :idea: Човека пита за глутен :wink: , а какво е точно глутен, мисля, че малко хора знаят - това е една лепкава полупрозрачна смес, която се получава от тесто, забъркано само от бяло брашно и вода и после се промива на чешмата, докато заедно сводата падне всичката скорбяла и остане само гръбнака на тестото\по това се изпитва качеството на брашната\
С тази лепкава маса, която се получава може наистина да се експериментира, ама трябва един чувал брашно, за да се получи 2-3 кг. глутен и най-малко един ден, докато се промие, пък да не говорим за изразходваната вода\при нас е 2лв. за кубик\ :wink:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1603
Регистриран на: Чет Дек 07, 2006 7:58 pm
Местоположение: Razgrad

Мнение от dimitar_ »

Бат Ицо е прав .
Уточнявам , че аз използвам сухо мляко , преди време се казваше "Лактан" и го имаше в развасовки от половинка до чувал . Сега също го има , като във ветиринарните аптеки може да ти претеглят колкото искаш , е , марката може да е друга , но като кажеш сухо мляко , всеки знае за какво става въпрос .
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 518
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 9:38 pm
Местоположение: В. Търново

Мнение от doko »

Аз сухо мляко ползвам за топчетата. Досега слагах Нидо но малко скъпичко идва. Бях гледал преди време в един магазин за храни за папагали и фураж продаваха едно насипно. От порядъка на 2 лева беше и пишеше сухо мляко за животни? Въпроса е дали е ссъс същата хранителност като нидото?
Изображение
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1779
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 9:02 pm
Местоположение: Сливен

Мнение от grandal_331 »

CERRUTI написа:
grandal_331 написа:сухо мляко бисквитена галета кюспе и за сгъстяване препечен почти до овъгляване стар хляб -също смлян на галета.
Колега я дай по точни пропорций...и начин на приготвяне?
Пропорцията е едно през гьотере :cry: Не си правя майтап-дотука от всички експерименти се доказа че трябва да има повече сухо мляко и прегорял хляб-той дава страхотен аромат на захранката :!:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него
Мнения: 7322
Регистриран на: Сря Дек 26, 2007 9:20 pm
Местоположение: гр. Карлово

СУХО МЛЯКО

Мнение от Бачо Илия »

Аз от време на време ползвам , но не ОРМИЛАК , има едно холандско-ПРОВИМИ , аромата му няма нищо общо с първото , цената е малко по-висока(стотинки) ;на един килограм суха захранка-3/4 препълнени супени лъжици. Преди пътувах често до Казанлък- на гарата има такъв магазин и съм купувал от там. Тук го няма! Пробвах и с ОРМИЛАК-нищо общо. Със сухото мляко има и схема за правене облак за уклеи- полудяват :D
Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2378
Регистриран на: Нед Ное 26, 2006 6:05 pm
Местоположение: Варна,Морето,сините вълни...
Обратна връзка:

Re: СУХО МЛЯКО

Мнение от Камбата »

Глутен от къде може да се закупи и за какви пари?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него
Мнения: 7322
Регистриран на: Сря Дек 26, 2007 9:20 pm
Местоположение: гр. Карлово

Re: Сухо мляко за дохранване на телета?

Мнение от Бачо Илия »

Освен в захранки за уклеи много редовно ползвам сухи млека и в захранки за толстолоби. При монтажи за риболов "под повърхноста" има същия ефект както при уклеите. Отделно влиза и в сустава на захранката която се поставя на пружините ( без значение дали са на дъното или под повърхноста)!!!!!
Изображение
Аватар
nug
новобранец
новобранец
Мнения: 2
Регистриран на: Пон Авг 25, 2008 8:14 pm

Re: Сухо мляко за дохранване на телета?

Мнение от nug »

Това сухо мляко може ли да го исползвам за себеси като протеин за качване на мускулна маса? колко % протеин има в него на какви цени варира чакам отговор благодаря предварително :wink:

Младеж, ако не си разбрал, това е форум за риболов!
Dedy
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”