Риболов на лефери

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Ваньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов на лефери

Мнение от Ваньо »

като гледам какви класни таранки имаш в албума си и си тръгнал за лефери пишеш
дано тази година да хванеш 250 гр риба и отиди в магазина и виж колко струва
Аватар
smel1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от smel1968 »

Абе на туй нямане,след 2-3 години и на 300 грамови ще викаме лефер.
И другото интересно е,че матрапазина купува 350-400 гр. риби за чернокоп от мрежарите,а после ти ги продават за лефер-и на пазара и в ресторанта.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Ваньо написа:като гледам какви класни таранки имаш в албума си и си тръгнал за лефери пишеш
дано тази година да хванеш 250 гр риба и отиди в магазина и виж колко струва
Аз мога да пиша за каквото си искам щом не нарушавам правилата на форума и поне имам нещо в албума си за разлика от теб.Отделно доста повече извън албума си.Знам кое колко струва в магазина. :) Пак предлагам за трети път-нека спрем по този въпрос.Безсмислено е да водим такъв спор.Нека си продължи темата както си е вървяла.Просто прескочете моите мнения и си продължете нататък.Нито визирам конкретно някого нито упреквам някого.Просто си имам свое мнение с което никого не ангажирам да се съглася.
Последно промяна от ivalpetkov на Нед Авг 24, 2014 12:18 am, променено общо 1 път.
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

ivalpetkov написа:Нищо лично към никой колега и много ви уважавам...но -Хора вие Лефер виждали ли сте въобще през живота си как изглежда освен може би на снимка? :lol: Гледах снимки и четох и разглеждах но не се сдържах..хахаха..Наслука ви желая и дано срещнете истински лефер.
Колега, отиди на втора страница и виж там лефер кило и половина и кило и триста, хванати в Черно море, Варненския залив!!! миналата година. Е там, на първата снимка в мивката са и половин килограмовите лефери!!! И после, след като ги видиш си смени ника на " хахаха" че много ти гила! Е тъй докат хапваш таранки, пражени!

Много лично и с ПОздрав!!!

п.п. Е после се питате що е празна тая тема, а и не само тая!
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Колега Адвокате...не четеш добре.... Никъде не казвам че никога в Черно море и варненски залив не е хванат лефер...уважавам рибите кило и повече вероятно от снимките. Тези с размери около и под 500 грама аз не ги смятам за чудо невиждано.Колкото и да ми се звериш все тая.Нали не мислиш,че да се ровите в старите ми снимки от албума ми има връзка с темата. Кое ми гила и кое не ми гила не знам и какво да си хапвам не знам ,но това е доста жалко ако наистина го мислиш.Ника няма защо да си го сменям пък и не си ти човека дето да ме накара да го сменям.Не е добре да ме обиждаш без да ме познаваш. Понеже профила ми не е съвсем конкретен ако се сещаш кво искам да ти кажа.Никого тук не съм обидил до сега.Уж се пишеш адвокат пък явно законите на форума и не само ..си ги пропуснал.Проблема ви с албума ми мога лесно да ви го реша но не си заслужава за такива като вас.Ииии господин адвокате-хубаво се кокори и пули колкото си шеш в албума ми...че много ти гила....хахахаха. Само да ти кажа.че съм хващал много повече морска риба от теб,и не само а каквато и да била и не съм я снимал по кофи и мивки за да я поствам по темите .Много лично и без Грам уважение конкретно към теб.А за поздравите ти...запази си ги за по късно ако искаш даже на живо може да ми ги предадеш.Като ти гледам профила и активноста и в кои теми е...гледай да не хапнеш ти пражените таранки.
П.п В едно наистина си много прав-защо ли тази и не само теми са празни? Ами сега ще ни изтрият мненията...това постигнахте като ме оджавкахте.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Прав си за големината на рибите.
Спирам да се джавкам,че гледам на лошо тръгна темата,нямах това на ум
в предното си изказване.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Влизам малко в тази тема да се образовам с риболова на лефери и .......пак мерене на пи%ки.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
bokoto5506
новобранец
новобранец

Мнение от bokoto5506 »

Ако не се лъжа ,това е тема за това къде дава риба в момента,кой от нас е имал слука,и на какво я е хванал и кога!Това е тема в която да си помагаме взаимно,кой с каквото може,пък и да се похвалим малко.....Колегата разбирач от Бургас -Созопол,ако не можеш да помогнеш с нещо на останалите,по добре не пиши!
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Виж какво колега -Бокото-от незнайно от къде......с трите мнения от които едното по горе (скъсал си се да помагаш и ти ) и 1 снимка с циганчици и малко сафрид в кофа.Специално за теб веднага спирам да пиша където и каквото и да било-изпълнявам ти немедленно заповедта.Така че може и да се хвалите вече един на друг спокойно.Пак прочети заглавието на темата-не е къде дава риба въобще...това което тебе явно най много те интересува като повечето консуматори на информация по форуми-а е риболов на Лефери...крайно време е да се спрем всички че момчето ще има да трие яко.Мога да помогна много на колегите но няма смисъл...уважението е взаимно понятие.Когато има несъгласни с мен-нормално е..може да се аргументират с факти.научна литература и снимков материал и аз веднага ще се съглася с тях.Излишно е да го удряте на кавга и наранени комплекси.Не е градивно.От средата на лятото медиите и пресата са затръби-морето завря от паламуд....морето завря от лефер...И то това си е всяко лято... :lol: Истината...къде ли е тя?
Последно промяна от ivalpetkov на Нед Авг 24, 2014 12:12 pm, променено общо 5 пъти.
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Понятието Лефери наистина ни е доста изкривено,може би от рибите които хващаме на тролинг в Черно море ,може би от това което се предлага в ресторантите,може би от това което ловим на чепаре и наричанме чернокоп.може би от това което ни се иска ,може би ........
За миналия сезон при почти ежедневен тролинг в сезона от стотиците взети имам изкарани само две риби над 1.200 кг
Факт е че от 12.8 се вземат риби на тролинг а как ще ги наричаме,чернокопи,кандидат Лефери както им викаме тук или ....... няма много значение,поне за мен

Поздрави.
За да поискаш, трябва да дадеш
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Че то в нашето Черно море, ако чакаме да хванем лефер над 2 -3 кг. каквито иска колегата да види по -добре да заключим темата. Да има такива, които сме виждали ( на мрежа в Шабла) ама колко са Фащали на воблер или блесна :) А медиите и преста кво да ги четем седят си на бюрото и пишат глупости та някой дори и морето не са виждали... A ето намерих едно клипче правено под Аспарухов мост :D https://www.facebook.com/permalink.php? ... 4893834413" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Айде вместо да се джафкате вижте един лефер от 2520 грама от миналата събота от състезанието по подводен риболов. Рибата е взета в района между Галата и Паша дере.
10553602_699628290075108_5602965995314518203_n.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Пашата обича смелите.
bsgold
новобранец
новобранец

Мнение от bsgold »

Извинявам се за офтопика. Това не е ли Дионис от Несебър?
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Ееее...бравоооо.Ето това е рибата за която говорим.Най-накрая да видим нещо забележително :D Сега не знам кой трябва да си смени ника.Е това вече е нещо...даже "прилично" голямо за разлика от други .които се съпоставят с Лефер (Гофан).Айде нека не са 2.500 но поне 1 и нещо да са.На фона на тази можем да си представим 3 и нещо как би изглеждал. Такива хубави риби като тази на снимката са много...много редки.Браво още веднъж за успеха....изплакнах окото. :D Това вече е класна риба хранеща се с другите"лефери" и "паламуди".После повръща и ги почва пак отначало.... :lol:
п.п. Да-Дионис Пинков е....от Несебър.
Последно промяна от ivalpetkov на Нед Авг 24, 2014 3:53 pm, променено общо 1 път.
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Xа, че то ако е така темата трябва да е в подводен риболов - водолази и харпуни .
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”