Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

Риболов на лефери
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- научил се да хвърля
Re: Риболов на лефери
като гледам какви класни таранки имаш в албума си и си тръгнал за лефери пишеш
дано тази година да хванеш 250 гр риба и отиди в магазина и виж колко струва
- smel1968
- ще става разбирач
Абе на туй нямане,след 2-3 години и на 300 грамови ще викаме лефер.
И другото интересно е,че матрапазина купува 350-400 гр. риби за чернокоп от мрежарите,а после ти ги продават за лефер-и на пазара и в ресторанта.
И другото интересно е,че матрапазина купува 350-400 гр. риби за чернокоп от мрежарите,а после ти ги продават за лефер-и на пазара и в ресторанта.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
- ivalpetkov
- разбира нещата
Аз мога да пиша за каквото си искам щом не нарушавам правилата на форума и поне имам нещо в албума си за разлика от теб.Отделно доста повече извън албума си.Знам кое колко струва в магазина.Ваньо написа:като гледам какви класни таранки имаш в албума си и си тръгнал за лефери пишеш

Последно промяна от ivalpetkov на Нед Авг 24, 2014 12:18 am, променено общо 1 път.
- radoadvokat
- ще става разбирач
Колега, отиди на втора страница и виж там лефер кило и половина и кило и триста, хванати в Черно море, Варненския залив!!! миналата година. Е там, на първата снимка в мивката са и половин килограмовите лефери!!! И после, след като ги видиш си смени ника на " хахаха" че много ти гила! Е тъй докат хапваш таранки, пражени!ivalpetkov написа:Нищо лично към никой колега и много ви уважавам...но -Хора вие Лефер виждали ли сте въобще през живота си как изглежда освен може би на снимка?Гледах снимки и четох и разглеждах но не се сдържах..хахаха..Наслука ви желая и дано срещнете истински лефер.
Много лично и с ПОздрав!!!
п.п. Е после се питате що е празна тая тема, а и не само тая!
- ivalpetkov
- разбира нещата
Колега Адвокате...не четеш добре.... Никъде не казвам че никога в Черно море и варненски залив не е хванат лефер...уважавам рибите кило и повече вероятно от снимките. Тези с размери около и под 500 грама аз не ги смятам за чудо невиждано.Колкото и да ми се звериш все тая.Нали не мислиш,че да се ровите в старите ми снимки от албума ми има връзка с темата. Кое ми гила и кое не ми гила не знам и какво да си хапвам не знам ,но това е доста жалко ако наистина го мислиш.Ника няма защо да си го сменям пък и не си ти човека дето да ме накара да го сменям.Не е добре да ме обиждаш без да ме познаваш. Понеже профила ми не е съвсем конкретен ако се сещаш кво искам да ти кажа.Никого тук не съм обидил до сега.Уж се пишеш адвокат пък явно законите на форума и не само ..си ги пропуснал.Проблема ви с албума ми мога лесно да ви го реша но не си заслужава за такива като вас.Ииии господин адвокате-хубаво се кокори и пули колкото си шеш в албума ми...че много ти гила....хахахаха. Само да ти кажа.че съм хващал много повече морска риба от теб,и не само а каквато и да била и не съм я снимал по кофи и мивки за да я поствам по темите .Много лично и без Грам уважение конкретно към теб.А за поздравите ти...запази си ги за по късно ако искаш даже на живо може да ми ги предадеш.Като ти гледам профила и активноста и в кои теми е...гледай да не хапнеш ти пражените таранки.
П.п В едно наистина си много прав-защо ли тази и не само теми са празни? Ами сега ще ни изтрият мненията...това постигнахте като ме оджавкахте.
П.п В едно наистина си много прав-защо ли тази и не само теми са празни? Ами сега ще ни изтрият мненията...това постигнахте като ме оджавкахте.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Прав си за големината на рибите.
Спирам да се джавкам,че гледам на лошо тръгна темата,нямах това на ум
в предното си изказване.
Спирам да се джавкам,че гледам на лошо тръгна темата,нямах това на ум
в предното си изказване.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Влизам малко в тази тема да се образовам с риболова на лефери и .......пак мерене на пи%ки.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- новобранец
Ако не се лъжа ,това е тема за това къде дава риба в момента,кой от нас е имал слука,и на какво я е хванал и кога!Това е тема в която да си помагаме взаимно,кой с каквото може,пък и да се похвалим малко.....Колегата разбирач от Бургас -Созопол,ако не можеш да помогнеш с нещо на останалите,по добре не пиши!
- ivalpetkov
- разбира нещата
Виж какво колега -Бокото-от незнайно от къде......с трите мнения от които едното по горе (скъсал си се да помагаш и ти ) и 1 снимка с циганчици и малко сафрид в кофа.Специално за теб веднага спирам да пиша където и каквото и да било-изпълнявам ти немедленно заповедта.Така че може и да се хвалите вече един на друг спокойно.Пак прочети заглавието на темата-не е къде дава риба въобще...това което тебе явно най много те интересува като повечето консуматори на информация по форуми-а е риболов на Лефери...крайно време е да се спрем всички че момчето ще има да трие яко.Мога да помогна много на колегите но няма смисъл...уважението е взаимно понятие.Когато има несъгласни с мен-нормално е..може да се аргументират с факти.научна литература и снимков материал и аз веднага ще се съглася с тях.Излишно е да го удряте на кавга и наранени комплекси.Не е градивно.От средата на лятото медиите и пресата са затръби-морето завря от паламуд....морето завря от лефер...И то това си е всяко лято...
Истината...къде ли е тя?

Последно промяна от ivalpetkov на Нед Авг 24, 2014 12:12 pm, променено общо 5 пъти.
Понятието Лефери наистина ни е доста изкривено,може би от рибите които хващаме на тролинг в Черно море ,може би от това което се предлага в ресторантите,може би от това което ловим на чепаре и наричанме чернокоп.може би от това което ни се иска ,може би ........
За миналия сезон при почти ежедневен тролинг в сезона от стотиците взети имам изкарани само две риби над 1.200 кг
Факт е че от 12.8 се вземат риби на тролинг а как ще ги наричаме,чернокопи,кандидат Лефери както им викаме тук или ....... няма много значение,поне за мен
Поздрави.
За миналия сезон при почти ежедневен тролинг в сезона от стотиците взети имам изкарани само две риби над 1.200 кг
Факт е че от 12.8 се вземат риби на тролинг а как ще ги наричаме,чернокопи,кандидат Лефери както им викаме тук или ....... няма много значение,поне за мен
Поздрави.
За да поискаш, трябва да дадеш
Че то в нашето Черно море, ако чакаме да хванем лефер над 2 -3 кг. каквито иска колегата да види по -добре да заключим темата. Да има такива, които сме виждали ( на мрежа в Шабла) ама колко са Фащали на воблер или блесна
А медиите и преста кво да ги четем седят си на бюрото и пишат глупости та някой дори и морето не са виждали... A ето намерих едно клипче правено под Аспарухов мост
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 4893834413" onclick="window.open(this.href);return false;

Айде вместо да се джафкате вижте един лефер от 2520 грама от миналата събота от състезанието по подводен риболов. Рибата е взета в района между Галата и Паша дере.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Пашата обича смелите.
Извинявам се за офтопика. Това не е ли Дионис от Несебър?
- ivalpetkov
- разбира нещата
Ееее...бравоооо.Ето това е рибата за която говорим.Най-накрая да видим нещо забележително
Сега не знам кой трябва да си смени ника.Е това вече е нещо...даже "прилично" голямо за разлика от други .които се съпоставят с Лефер (Гофан).Айде нека не са 2.500 но поне 1 и нещо да са.На фона на тази можем да си представим 3 и нещо как би изглеждал. Такива хубави риби като тази на снимката са много...много редки.Браво още веднъж за успеха....изплакнах окото.
Това вече е класна риба хранеща се с другите"лефери" и "паламуди".После повръща и ги почва пак отначало.... 
п.п. Да-Дионис Пинков е....от Несебър.

п.п. Да-Дионис Пинков е....от Несебър.
Последно промяна от ivalpetkov на Нед Авг 24, 2014 3:53 pm, променено общо 1 път.
Xа, че то ако е така темата трябва да е в подводен риболов - водолази и харпуни .