остров Тасос

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Sobieski
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: остров Тасос

Мнение от Sobieski »

Много благодаря за информацията. Ще ми е пръв излет в Гърция и трябва ли да знам нещо за законодателството, само от брега ще ловя и имам билет нашенски? Бели червеи намират ли се по местните магазини или по-добре от България да си нося?
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Няма да имаш проблем щом ловиш от брега ! Червеи си вземи от тук защото там е трудна работа с тях освен , ако не си ги направиш сам :wink: Сменяй по често мястото - мести се през 10-20м защото рибите се придържат на определени места и не мърдат от тях :wink: Може да са на 10м в страни от теб и няма да разбереш , ако не проверяваш :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Някой знае ли каква е тази риба? Прилича на ципура, ама не е, дори нещо кафяво и изтича от носа..., улових няколко на Самотраки. Дали става за пържене и ядене??
Изображение
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
nasko.7505
новобранец
новобранец

Мнение от nasko.7505 »

Vid написа:Някой знае ли каква е тази риба? Прилича на ципура, ама не е, дори нещо кафяво и изтича от носа..., улових няколко на Самотраки. Дали става за пържене и ядене??
Изображение
Това трябва да е майатико,вкусна риба.на скара или на плоча става супер.
zazturbo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zazturbo »

Колега Vid,какъв модел е воблера?
mfzargan
новобранец
новобранец

Мнение от mfzargan »

:( Преди два дни се върнах от о.Тасос.
Пробвахме на много места за зарган ,на /блатен / заргана е колкото хемикалка.
Може би водата е много топла? :arrow:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

zazturbo написа:Колега Vid,какъв модел е воблера?
http://gofish.bg/product/1298/duel-hard ... -hbca.html" onclick="window.open(this.href);return false;
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
jamstz76
новобранец
новобранец

Мнение от jamstz76 »

Дъжд. дъжд. Дъжд. Не спира да вали.
BOBCAT
новобранец
новобранец

Мнение от BOBCAT »

Колеги ние се разбихме от риболов 3 дена . Изводите са че заргана е тук , много плахо взема но не е крайната цел :rolleyes: . Тоя звяр излезе на щукарски монтаж и зарган накрая :rolleyes:
Спецялни благодарности на колегите за изчерпателната информация .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Искам да попитам от 22 септември ще сме на http://www.christin.gr/" onclick="window.open(this.href);return false; за една седмица искам какви риби мога да гоня имам шарански въдици спининги и един мач знам че на бомбарда може да се лови зарган но не знам за другите риби ако може малко помощ ще съм много благодарен
BOBCAT
новобранец
новобранец

Мнение от BOBCAT »

kirko999 написа:Искам да попитам от 22 септември ще сме на http://www.christin.gr/" onclick="window.open(this.href);return false; за една седмица искам какви риби мога да гоня имам шарански въдици спининги и един мач знам че на бомбарда може да се лови зарган но не знам за другите риби ако може малко помощ ще съм много благодарен
Кея на селото е твоето място.
На шаранджийската сопа слагаш голяма и здрава макара + влакно за китове(30 и нагоре). Голяма тапа да се вижда отдалеч (30-50гр) , метален повод с кука. Тапата да е на метър метър и половина отежнена. Закачаш заргана за опашката без да прекъсваш гръбнака тъй че да живее и отключваш шпулата за да може да замине. Хубаво е да си носиш кеп или кука за да може да изкараш рибата ;)
Успех и пиши какво се е получило.
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

BOBCAT написа:
kirko999 написа:Искам да попитам от 22 септември ще сме на http://www.christin.gr/" onclick="window.open(this.href);return false; за една седмица искам какви риби мога да гоня имам шарански въдици спининги и един мач знам че на бомбарда може да се лови зарган но не знам за другите риби ако може малко помощ ще съм много благодарен
Кея на селото е твоето място.
На шаранджийската сопа слагаш голяма и здрава макара + влакно за китове(30 и нагоре). Голяма тапа да се вижда отдалеч (30-50гр) , метален повод с кука. Тапата да е на метър метър и половина отежнена. Закачаш заргана за опашката без да прекъсваш гръбнака тъй че да живее и отключваш шпулата за да може да замине. Хубаво е да си носиш кеп или кука за да може да изкараш рибата ;)
Успех и пиши какво се е получило.
Здравей колега ,имам няколко въпроса относно монтажа.Влакното 30 либри или 0.30мм ,тежест на метър от тапата не пречи ли на заргана да замине ,на повода единична кука или тройка слагаш ,пробвал ли си вместо метален повод да сложиш флорокарбонов за невидимост. При атака изчакваш ли като при щуката или веднага засичаш?
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

Да вместо метален повод може да се използва флуро, дори аз го предпочитам. Вместо тапа може да се използва и бомбарда. Аз не утежнявам монтажа- все едно го подготвяш за зарган, само дето заргана е стръв и в случая и влакното и куките са малко по-големи(две куки, едната подвижна) След удар изчакваш малко рибата тръгва след около 2-3 метра спира да нагълта заргана и отново потегля, следва стабилно засичане. Другото колегата го е обяснил. Пропуснах да спомена преди да се наниже бомбадата първо стоперче и силиконово топче, влакното ако е монофил 0,33мм(реални) е това което ползвам аз, ако е плетеняк може и доста по тънко.
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Благодаря Ефимов ,а флоро 0.40 достатъчно ли е? Дорадото на кей ли е по удачно да се търси или от скали ,дето се върти и заргана ?
BOBCAT
новобранец
новобранец

Мнение от BOBCAT »

Колега, мялко съм скептичен към идеята за флорокарбон. Виш зъбаците на лефера; )
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”