остров Тасос
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- научил се да хвърля
Re: остров Тасос
Много благодаря за информацията. Ще ми е пръв излет в Гърция и трябва ли да знам нещо за законодателството, само от брега ще ловя и имам билет нашенски? Бели червеи намират ли се по местните магазини или по-добре от България да си нося?
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма да имаш проблем щом ловиш от брега ! Червеи си вземи от тук защото там е трудна работа с тях освен , ако не си ги направиш сам
Сменяй по често мястото - мести се през 10-20м защото рибите се придържат на определени места и не мърдат от тях
Може да са на 10м в страни от теб и няма да разбереш , ако не проверяваш 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vid
- кандидат преподавател
Някой знае ли каква е тази риба? Прилича на ципура, ама не е, дори нещо кафяво и изтича от носа..., улових няколко на Самотраки. Дали става за пържене и ядене??

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- новобранец
Това трябва да е майатико,вкусна риба.на скара или на плоча става супер.Vid написа:Някой знае ли каква е тази риба? Прилича на ципура, ама не е, дори нещо кафяво и изтича от носа..., улових няколко на Самотраки. Дали става за пържене и ядене??
Колега Vid,какъв модел е воблера?

Пробвахме на много места за зарган ,на /блатен / заргана е колкото хемикалка.
Може би водата е много топла?

- Vid
- кандидат преподавател
http://gofish.bg/product/1298/duel-hard ... -hbca.html" onclick="window.open(this.href);return false;zazturbo написа:Колега Vid,какъв модел е воблера?
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Дъжд. дъжд. Дъжд. Не спира да вали.
Колеги ние се разбихме от риболов 3 дена . Изводите са че заргана е тук , много плахо взема но не е крайната цел
. Тоя звяр излезе на щукарски монтаж и зарган накрая 
Спецялни благодарности на колегите за изчерпателната информация .

Спецялни благодарности на колегите за изчерпателната информация .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- научил се да хвърля
Искам да попитам от 22 септември ще сме на http://www.christin.gr/" onclick="window.open(this.href);return false; за една седмица искам какви риби мога да гоня имам шарански въдици спининги и един мач знам че на бомбарда може да се лови зарган но не знам за другите риби ако може малко помощ ще съм много благодарен
Кея на селото е твоето място.kirko999 написа:Искам да попитам от 22 септември ще сме на http://www.christin.gr/" onclick="window.open(this.href);return false; за една седмица искам какви риби мога да гоня имам шарански въдици спининги и един мач знам че на бомбарда може да се лови зарган но не знам за другите риби ако може малко помощ ще съм много благодарен
На шаранджийската сопа слагаш голяма и здрава макара + влакно за китове(30 и нагоре). Голяма тапа да се вижда отдалеч (30-50гр) , метален повод с кука. Тапата да е на метър метър и половина отежнена. Закачаш заргана за опашката без да прекъсваш гръбнака тъй че да живее и отключваш шпулата за да може да замине. Хубаво е да си носиш кеп или кука за да може да изкараш рибата

Успех и пиши какво се е получило.
-
- разбира нещата
Здравей колега ,имам няколко въпроса относно монтажа.Влакното 30 либри или 0.30мм ,тежест на метър от тапата не пречи ли на заргана да замине ,на повода единична кука или тройка слагаш ,пробвал ли си вместо метален повод да сложиш флорокарбонов за невидимост. При атака изчакваш ли като при щуката или веднага засичаш?BOBCAT написа:Кея на селото е твоето място.kirko999 написа:Искам да попитам от 22 септември ще сме на http://www.christin.gr/" onclick="window.open(this.href);return false; за една седмица искам какви риби мога да гоня имам шарански въдици спининги и един мач знам че на бомбарда може да се лови зарган но не знам за другите риби ако може малко помощ ще съм много благодарен
На шаранджийската сопа слагаш голяма и здрава макара + влакно за китове(30 и нагоре). Голяма тапа да се вижда отдалеч (30-50гр) , метален повод с кука. Тапата да е на метър метър и половина отежнена. Закачаш заргана за опашката без да прекъсваш гръбнака тъй че да живее и отключваш шпулата за да може да замине. Хубаво е да си носиш кеп или кука за да може да изкараш рибата
Успех и пиши какво се е получило.
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Да вместо метален повод може да се използва флуро, дори аз го предпочитам. Вместо тапа може да се използва и бомбарда. Аз не утежнявам монтажа- все едно го подготвяш за зарган, само дето заргана е стръв и в случая и влакното и куките са малко по-големи(две куки, едната подвижна) След удар изчакваш малко рибата тръгва след около 2-3 метра спира да нагълта заргана и отново потегля, следва стабилно засичане. Другото колегата го е обяснил. Пропуснах да спомена преди да се наниже бомбадата първо стоперче и силиконово топче, влакното ако е монофил 0,33мм(реални) е това което ползвам аз, ако е плетеняк може и доста по тънко.
-
- разбира нещата
Благодаря Ефимов ,а флоро 0.40 достатъчно ли е? Дорадото на кей ли е по удачно да се търси или от скали ,дето се върти и заргана ?
Колега, мялко съм скептичен към идеята за флорокарбон. Виш зъбаците на лефера; )
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.