кефалови 2014

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
dvdimitrov
новобранец
новобранец

Re: кефалови 2014

Мнение от dvdimitrov »

Kodjito75 написа:Днес на вълнолома от там в езерото и после на петрол капо.
Утре проба на буните.
Няма я рибата и това е! И на буните същата работа
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

Вчера на малкия(зеления) фар (Варна) от 10:30 до 20:00 - 5бр. на скарида и хляб без т.н. гаца. Това на директен на плувка. На скаридата налиташе гюмюш и се наложи да се премине на хляб, като в началото (около обед) имаше добър успех, после - не. Минах на скарида отново и хванах още 1-2 и това беше. И 5те риби бяха до 16:00, след това нищо.
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Вчера сутринта на Фанагорията/началото на новия канал/ хубав излет за "релакс"! Успех на дъно имаха само тези колеги, разполагащи с пръчки/сърфови, шаранжийски?/за достигане на големи дистанции! С моите "китайки" не можах да постигна необходимата за успех дистанция и се"отчетох" с 3 барбуни и 1 дракон.Интересното беше, че почти всички вадехме често такъма без един дънен повод!Зъбатия се въртеше там.Имаше колеги, които пробваха на бомбарда, но докато бях там никой не извади риба.Към обяд духна морския и рибата спря да кълве:бих си камшика и обратно след релакса към къщи!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
idivarna
новобранец
новобранец

Мнение от idivarna »

На Зеления фар от 9 до 14 часа - 16 иларии (боклуджа). Най-добре вземаше на белена скарида, някои колеги изкараха по 1-2 на хляб, морски червей не пипаше. Сбъркана работа общо взето. :roll: :lol:
Изображение

Заргана е от преди това, 7:50, от външната страна, първия ми за тази година.
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Колега , това е нормално за сезона
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

колега кое е сбъркана работа че се лови на скарида или на хляб,колегата след твоят пост ги лови само така и то доста добре.
idivarna
новобранец
новобранец

Мнение от idivarna »

Не бе колеги! :lol:
Просто от 10 години не бях ходил за риба на морето и сега все едно наново се уча. Пък е не съм практикувал на морето много, много риболов на плувка, а някак много ме кефи. Като кълве де! :lol:
На слука на всички!
idivarna
новобранец
новобранец

Мнение от idivarna »

Днес мързелива работа. Отидох на Зеления фар около 13:00 - 13:30. До 18:30 - 7 рибета, 6 боклуджи и една добра платерина - 475 гр. Няма смисъл от снимки за 7 риби. :lol:
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dim-dim »

idivarna написа:На Зеления фар от 9 до 14 часа - 16 иларии (боклуджа). Най-добре вземаше на белена скарида, някои колеги изкараха по 1-2 на хляб, морски червей не пипаше. Сбъркана работа общо взето. :roll: :lol:
И на кроасан същи взима (даже и на оловото съм слагал кроасан защото ползвам олова с дупка по средата"Шаранджийски" - ефекта е като захранка) дори на филе от барбун когато ми свърши веднъж червея :lol:
:drinkers:
idivarna
новобранец
новобранец

Мнение от idivarna »

dim-dim написа:
idivarna написа:На Зеления фар от 9 до 14 часа - 16 иларии (боклуджа). Най-добре вземаше на белена скарида, някои колеги изкараха по 1-2 на хляб, морски червей не пипаше. Сбъркана работа общо взето. :roll: :lol:
И на кроасан същи взима (даже и на оловото съм слагал кроасан защото ползвам олова с дупка по средата"Шаранджийски" - ефекта е като захранка) дори на филе от барбун когато ми свърши веднъж червея :lol:
:drinkers:
Вчера червей не пипаше. Днес първи учебен ден. Утре карам малката на училище и от там за риба. :wink: :lol: :lol: :lol:
П.П. Тая платерина дето изкарах, почти половин кило, беше пълна с хайвер. Нормално ли е по това време?
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

idivarna написа:Днес мързелива работа. Отидох на Зеления фар около 13:00 - 13:30. До 18:30 - 7 рибета, 6 боклуджи и една добра платерина - 475 гр. Няма смисъл от снимки за 7 риби. :lol:
Колега вчера следобяд и аз бях там , излязоха две хубави риби , и двете се извадиха с моя кеп , едната беше на Цецо , значи другата е твойта риба :D
idivarna
новобранец
новобранец

Мнение от idivarna »

ribarshe написа:
idivarna написа:Днес мързелива работа. Отидох на Зеления фар около 13:00 - 13:30. До 18:30 - 7 рибета, 6 боклуджи и една добра платерина - 475 гр. Няма смисъл от снимки за 7 риби. :lol:
Колега вчера следобяд и аз бях там , излязоха две хубави риби , и двете се извадиха с моя кеп , едната беше на Цецо , значи другата е твойта риба :D
Мерси за кепа, Васе! Цецо бе през един човек от дясната ми страна и той изкара една добра риба.
Днес 12 боклуджи, отвратителен вятър от изток, ужасни пориви, ама ний инати, утре няма да ходя, 'щото ме боли ръката... :lol: Сега на салатка и... :drinkers: :lol:
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

днес в езерото с лодка 27бр.
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

Потвърждавам информацията на колегата idivarna. Аз направих 11 от около 9:30 до 17:30.
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

idivarna написа:Мерси за кепа, Васе! Цецо бе през един човек от дясната ми страна и той изкара една добра риба.
Днес 12 боклуджи, отвратителен вятър от изток, ужасни пориви, ама ний инати, утре няма да ходя, 'щото ме боли ръката... :lol: Сега на салатка и... :drinkers: :lol:
Кепа винаги е с мене , щото не се знае какво ще клъвне :D . Радвам се ,че и ти почна да пишеш за положението на Зеления фар.Сега и мойта салатка е готова :drinkers: айде наште :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”