Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

кефалови 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
- dvdimitrov
- новобранец
Re: кефалови 2014
Няма я рибата и това е! И на буните същата работаKodjito75 написа:Днес на вълнолома от там в езерото и после на петрол капо.
Утре проба на буните.
- Ribar
- ще става разбирач
Вчера на малкия(зеления) фар (Варна) от 10:30 до 20:00 - 5бр. на скарида и хляб без т.н. гаца. Това на директен на плувка. На скаридата налиташе гюмюш и се наложи да се премине на хляб, като в началото (около обед) имаше добър успех, после - не. Минах на скарида отново и хванах още 1-2 и това беше. И 5те риби бяха до 16:00, след това нищо.
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
-
- разбира нещата
Вчера сутринта на Фанагорията/началото на новия канал/ хубав излет за "релакс"! Успех на дъно имаха само тези колеги, разполагащи с пръчки/сърфови, шаранжийски?/за достигане на големи дистанции! С моите "китайки" не можах да постигна необходимата за успех дистанция и се"отчетох" с 3 барбуни и 1 дракон.Интересното беше, че почти всички вадехме често такъма без един дънен повод!Зъбатия се въртеше там.Имаше колеги, които пробваха на бомбарда, но докато бях там никой не извади риба.Към обяд духна морския и рибата спря да кълве:бих си камшика и обратно след релакса към къщи!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
На Зеления фар от 9 до 14 часа - 16 иларии (боклуджа). Най-добре вземаше на белена скарида, някои колеги изкараха по 1-2 на хляб, морски червей не пипаше. Сбъркана работа общо взето.

Заргана е от преди това, 7:50, от външната страна, първия ми за тази година.

Заргана е от преди това, 7:50, от външната страна, първия ми за тази година.
- ribarshe
- ще става разбирач
Колега , това е нормално за сезона
колега кое е сбъркана работа че се лови на скарида или на хляб,колегата след твоят пост ги лови само така и то доста добре.
Не бе колеги!
Просто от 10 години не бях ходил за риба на морето и сега все едно наново се уча. Пък е не съм практикувал на морето много, много риболов на плувка, а някак много ме кефи. Като кълве де!
На слука на всички!

Просто от 10 години не бях ходил за риба на морето и сега все едно наново се уча. Пък е не съм практикувал на морето много, много риболов на плувка, а някак много ме кефи. Като кълве де!

На слука на всички!
Днес мързелива работа. Отидох на Зеления фар около 13:00 - 13:30. До 18:30 - 7 рибета, 6 боклуджи и една добра платерина - 475 гр. Няма смисъл от снимки за 7 риби. 

- dim-dim
- научил се да хвърля
И на кроасан същи взима (даже и на оловото съм слагал кроасан защото ползвам олова с дупка по средата"Шаранджийски" - ефекта е като захранка) дори на филе от барбун когато ми свърши веднъж червеяidivarna написа:На Зеления фар от 9 до 14 часа - 16 иларии (боклуджа). Най-добре вземаше на белена скарида, някои колеги изкараха по 1-2 на хляб, морски червей не пипаше. Сбъркана работа общо взето.![]()
![]()

Вчера червей не пипаше. Днес първи учебен ден. Утре карам малката на училище и от там за риба.dim-dim написа:И на кроасан същи взима (даже и на оловото съм слагал кроасан защото ползвам олова с дупка по средата"Шаранджийски" - ефекта е като захранка) дори на филе от барбун когато ми свърши веднъж червеяidivarna написа:На Зеления фар от 9 до 14 часа - 16 иларии (боклуджа). Най-добре вземаше на белена скарида, някои колеги изкараха по 1-2 на хляб, морски червей не пипаше. Сбъркана работа общо взето.![]()
![]()
![]()

П.П. Тая платерина дето изкарах, почти половин кило, беше пълна с хайвер. Нормално ли е по това време?
- ribarshe
- ще става разбирач
Колега вчера следобяд и аз бях там , излязоха две хубави риби , и двете се извадиха с моя кеп , едната беше на Цецо , значи другата е твойта рибаidivarna написа:Днес мързелива работа. Отидох на Зеления фар около 13:00 - 13:30. До 18:30 - 7 рибета, 6 боклуджи и една добра платерина - 475 гр. Няма смисъл от снимки за 7 риби.

Мерси за кепа, Васе! Цецо бе през един човек от дясната ми страна и той изкара една добра риба.ribarshe написа:Колега вчера следобяд и аз бях там , излязоха две хубави риби , и двете се извадиха с моя кеп , едната беше на Цецо , значи другата е твойта рибаidivarna написа:Днес мързелива работа. Отидох на Зеления фар около 13:00 - 13:30. До 18:30 - 7 рибета, 6 боклуджи и една добра платерина - 475 гр. Няма смисъл от снимки за 7 риби.
Днес 12 боклуджи, отвратителен вятър от изток, ужасни пориви, ама ний инати, утре няма да ходя, 'щото ме боли ръката...

днес в езерото с лодка 27бр.
- Ribar
- ще става разбирач
Потвърждавам информацията на колегата idivarna. Аз направих 11 от около 9:30 до 17:30.
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
- ribarshe
- ще става разбирач
Кепа винаги е с мене , щото не се знае какво ще клъвнеidivarna написа:Мерси за кепа, Васе! Цецо бе през един човек от дясната ми страна и той изкара една добра риба.
Днес 12 боклуджи, отвратителен вятър от изток, ужасни пориви, ама ний инати, утре няма да ходя, 'щото ме боли ръката...Сега на салатка и...
![]()