Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

захранка тимар
Модератор: Paublo_Eskobar
захранка тимар
колеги става ли тази захранка
взех да пробвам техен метод микс и се чудя
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: захранка тимар
Добра е в този ценови клас!bono2 написа:колеги става ли тази захранка
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Всички Унгарски и Полски захранки работят по нашите водоеми,стига да е разбъркано кадърно.Избора ти е добър.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
извинявам се за спама,ама не издържах.butnik написа:,стига да е разбъркано кадърно.
някои изпадате във излишна маниящина и перфекционизъм,и подвеждате особенно по-младите.
ако не е разбъркана във кофа "сенсей" и със сито няма ли да превлича рибата

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- S.Delchev
- фен клуб-скобар
Мисля че тук бутника имаше предвид да не е преувлажнена,или пък да не е суха,иначе за ароматизирането съм съгласенdelio-haidutin написа:извинявам се за спама,ама не издържах.butnik написа:,стига да е разбъркано кадърно.
някои изпадате във излишна маниящина и перфекционизъм,и подвеждате особенно по-младите.
ако не е разбъркана във кофа "сенсей" и със сито няма ли да превлича рибата![]()
.или трябва да си носи и винтовера със бъркалка ,за по-перфектно разбъркване,че и такива съм виждал.като я омачкаш ,омачкаш топката ,каква е файдата ,че си я прекарал през десет сита.мен ми се струва ,че трябва да се обърни внимание на ароматезирането на захранките ,или по-точно на ПРЕароматезираните,особено някои български.аз поне си мисля ,че са прекалено ароматизирани ,чак носа ти се затъква като ги померишеш,и може да има обратен ефект.
All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
-Winston Churchill
-
- ще става разбирач
Както са казали колегите по горе захранката си става.Колега d.h.кои по точно български храни са силно ароматизирани,щото повечето имат слаб аромат,а като се смесят с вода такъв не се усеща.Виж при полските захранки е друго аромата е много силен.А за мен силния аромат е плюс.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Забрави блендера,миксера и гаванчето да се счукат едрите частици.Имах предвид ОВЛАЖНЯВАНЕТО на храната ,а не с какво и как.И ако мога да си позволя сита ,кофи и бъркалки на теб какъв ти е проблема.За мен приготвянето на храната е увертюра към риболова и влагам старание,защото от нея зависи риболова ми в доста голяма степен.Така,че коментара ти е смешен.delio-haidutin написа:извинявам се за спама,ама не издържах.butnik написа:,стига да е разбъркано кадърно.
ако не е разбъркана във кофа "сенсей" и със сито няма ли да превлича рибата![]()
.или трябва да си носи и винтовера със бъркалка ,за по-перфектно разбъркване,че и такива съм виждал.като я омачкаш ,омачкаш топката ,каква е файдата ,че си я прекарал през десет сита.мен ми се струва ,че трябва да се обърни внимание на ароматезирането на захранките ,или по-точно на ПРЕароматезираните,особено някои български.аз поне си мисля ,че са прекалено ароматизирани ,чак носа ти се затъква като ги померишеш,и може да има обратен ефект.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
извинявам се за спама,ама и аз не издържах...
Има все още много хора за които и ярмата за свине е страхотна и не е изобщо ароматизирана...
пс.По темата:един път я пробвах и ми даде перфектни резултати на Мандрата в Бургас...май нямах сито и бъркалка тогава
...а всъщност и още нямам...
Има все още много хора за които и ярмата за свине е страхотна и не е изобщо ароматизирана...
пс.По темата:един път я пробвах и ми даде перфектни резултати на Мандрата в Бургас...май нямах сито и бъркалка тогава

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
При все по-намаляващата популация на рибата по водоемите,подготовката на захранката(овлажняване и ароматизиране) е много важна. Та,преди няколко години видях ефекта от пресяването на захранката и още на следващия ден си купих сито.За колегите които са против сита,кофи и пр.,пробвайте да направите две топки захранка,едната пресята другата не,хвърлете ги в плиткото и вижте резултата.Не е задължително кофите,легените и ситата да са маркови.Моите са от магазин за пластмасови изделия за по 4-5 лева и не пише нищо на тях. Бъркалка и аз бих си взел,защото преди години ходихме за риба с една кутийка бял,а сега ако не забъркам поне 4 кила захранка ще съм наблюдател.
А по темата на колегата,всички полски и унгарски захранки,които съм ползвал са много добри и работят.
А по темата на колегата,всички полски и унгарски захранки,които съм ползвал са много добри и работят.
Не сме наследили земята от дедите си,а сме я взели на заем от децата си.От нас зависи в какво състояние ще им я върнем!
- SBANKOV
- ще става разбирач
А защо всъщност не споделите факта че сито е необходимо, но се ползва основно при две положения първото е когато се добавя глина и второто е когато захранката се приготвя от предния ден. Аз лично съм се убедил че при приготвянен а захранка от предния ден нещата са доста по сполучливи и моля ви не ми излизайте с номера че задължително водата трябва дае от водоема в който ловим, за мен това в много от случайти има обратен ефект.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ситото е необходимо винаги, когато
искате да отсеете едрите частици от захранката
искате захранката да е равномерно овлажнена
искате захранката да е пухкава
Няма значение дали с глина или без, дали от вчера или от днес.
Лично аз го ползвам най-често, когато ловя с евтини храни, те по правило са пълни с едри боклуци- пелети за зайци, зърна суха царевица и остатъци от опаковки на вафли
, които не са ми нужни.
Ако никога не сте имали подобни желания, като Дельо, тогава кофа и сито са напълно излишни. Винтоверта също е излишен ако сте за риба с 2 шепи захранка.
Лично аз го ползвам най-често, когато ловя с евтини храни, те по правило са пълни с едри боклуци- пелети за зайци, зърна суха царевица и остатъци от опаковки на вафли

Ако никога не сте имали подобни желания, като Дельо, тогава кофа и сито са напълно излишни. Винтоверта също е излишен ако сте за риба с 2 шепи захранка.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- фен клуб-скобар
+1chirusa_bg написа:Ситото е необходимо винаги, когато
Лично аз го ползвам най-често, когато ловя с евтини храни, те по правило са пълни с едри боклуци- пелети за зайци, зърна суха царевица и остатъци от опаковки на вафли, които не са ми нужни.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
...и в крайна сметка питането бе за хранаМЕТОД МИКС,където нито ситото,нито бъркалката нито многото акъли на псевдо риболовци ще му помогнат.
Необходима ти е 1,2л кутия за червеи и 250-300 грама от сместа.И как ще я разбъркаш зависи от дълбочината на която ще ловиш.
Другото Чируза го е обяснил.
Необходима ти е 1,2л кутия за червеи и 250-300 грама от сместа.И как ще я разбъркаш зависи от дълбочината на която ще ловиш.
Другото Чируза го е обяснил.
-
- разбира нещата
ти ако искаш си извикай и бетонобъркач да ти бърка захранката,това си е твоя работа и на всички .който както иска така да си бърка и захранваbutnik написа:Забрави блендера,миксера и гаванчето да се счукат едрите частици.Имах предвид ОВЛАЖНЯВАНЕТО на храната ,а не с какво и как.И ако мога да си позволя сита ,кофи и бъркалки на теб какъв ти е проблема.За мен приготвянето на храната е увертюра към риболова и влагам старание,защото от нея зависи риболова ми в доста голяма степен.Така,че коментара ти е смешен.

п.п.а знаеш ли колко хора съм виждал да ловят по такива начини ,както ги описвате по тая или оная тв . и да ми викат "защо не мога да уловя нищо ,така го даваха по тв-то",ми кво да им отговоря -"не всичко което го пише по книгите ,расте по нивите"
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."