захранка тимар

Модератор: Paublo_Eskobar

bono2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

захранка тимар

Мнение от bono2 »

колеги става ли тази захранка
взех да пробвам техен метод микс и се чудя
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: захранка тимар

Мнение от Божидар »

bono2 написа:колеги става ли тази захранка
взех да пробвам техен метод микс и се чудя
Добра е в този ценови клас!
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Всички Унгарски и Полски захранки работят по нашите водоеми,стига да е разбъркано кадърно.Избора ти е добър.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

butnik написа:,стига да е разбъркано кадърно.
извинявам се за спама,ама не издържах.
някои изпадате във излишна маниящина и перфекционизъм,и подвеждате особенно по-младите.
ако не е разбъркана във кофа "сенсей" и със сито няма ли да превлича рибата :?: :lol: .или трябва да си носи и винтовера със бъркалка ,за по-перфектно разбъркване,че и такива съм виждал.като я омачкаш ,омачкаш топката ,каква е файдата ,че си я прекарал през десет сита.мен ми се струва ,че трябва да се обърни внимание на ароматезирането на захранките ,или по-точно на ПРЕароматезираните,особено някои български.аз поне си мисля ,че са прекалено ароматизирани ,чак носа ти се затъква като ги померишеш,и може да има обратен ефект.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
S.Delchev
фен клуб-скобар

Мнение от S.Delchev »

delio-haidutin написа:
някои изпадате във излишна маниящина и перфекционизъм,и подвеждате особенно по-младите.
ако не е разбъркана във кофа "сенсей" и със сито няма ли да превлича рибата :?: :lol: .или трябва да си носи и винтовера със бъркалка ,за по-перфектно разбъркване,че и такива съм виждал.като я омачкаш ,омачкаш топката ,каква е файдата ,че си я прекарал през десет сита.мен ми се струва ,че трябва да се обърни внимание на ароматезирането на захранките ,или по-точно на ПРЕароматезираните,особено някои български.аз поне си мисля ,че са прекалено ароматизирани ,чак носа ти се затъква като ги померишеш,и може да има обратен ефект.
Мисля че тук бутника имаше предвид да не е преувлажнена,или пък да не е суха,иначе за ароматизирането съм съгласен
All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Както са казали колегите по горе захранката си става.Колега d.h.кои по точно български храни са силно ароматизирани,щото повечето имат слаб аромат,а като се смесят с вода такъв не се усеща.Виж при полските захранки е друго аромата е много силен.А за мен силния аромат е плюс.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

delio-haidutin написа:
Забрави блендера,миксера и гаванчето да се счукат едрите частици.Имах предвид ОВЛАЖНЯВАНЕТО на храната ,а не с какво и как.И ако мога да си позволя сита ,кофи и бъркалки на теб какъв ти е проблема.За мен приготвянето на храната е увертюра към риболова и влагам старание,защото от нея зависи риболова ми в доста голяма степен.Така,че коментара ти е смешен.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Ако не друго,кофа и сита в няколко размера задължително!
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

извинявам се за спама,ама и аз не издържах...
Има все още много хора за които и ярмата за свине е страхотна и не е изобщо ароматизирана...

пс.По темата:един път я пробвах и ми даде перфектни резултати на Мандрата в Бургас...май нямах сито и бъркалка тогава :lol: :lol: :lol: ...а всъщност и още нямам...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
vadimski
фен клуб-скобар

Мнение от vadimski »

При все по-намаляващата популация на рибата по водоемите,подготовката на захранката(овлажняване и ароматизиране) е много важна. Та,преди няколко години видях ефекта от пресяването на захранката и още на следващия ден си купих сито.За колегите които са против сита,кофи и пр.,пробвайте да направите две топки захранка,едната пресята другата не,хвърлете ги в плиткото и вижте резултата.Не е задължително кофите,легените и ситата да са маркови.Моите са от магазин за пластмасови изделия за по 4-5 лева и не пише нищо на тях. Бъркалка и аз бих си взел,защото преди години ходихме за риба с една кутийка бял,а сега ако не забъркам поне 4 кила захранка ще съм наблюдател.
А по темата на колегата,всички полски и унгарски захранки,които съм ползвал са много добри и работят.
Не сме наследили земята от дедите си,а сме я взели на заем от децата си.От нас зависи в какво състояние ще им я върнем!
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

А защо всъщност не споделите факта че сито е необходимо, но се ползва основно при две положения първото е когато се добавя глина и второто е когато захранката се приготвя от предния ден. Аз лично съм се убедил че при приготвянен а захранка от предния ден нещата са доста по сполучливи и моля ви не ми излизайте с номера че задължително водата трябва дае от водоема в който ловим, за мен това в много от случайти има обратен ефект.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ситото е необходимо винаги, когато
искате да отсеете едрите частици от захранката
искате захранката да е равномерно овлажнена
искате захранката да е пухкава
Няма значение дали с глина или без, дали от вчера или от днес.
Лично аз го ползвам най-често, когато ловя с евтини храни, те по правило са пълни с едри боклуци- пелети за зайци, зърна суха царевица и остатъци от опаковки на вафли :D , които не са ми нужни.

Ако никога не сте имали подобни желания, като Дельо, тогава кофа и сито са напълно излишни. Винтоверта също е излишен ако сте за риба с 2 шепи захранка.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

chirusa_bg написа:Ситото е необходимо винаги, когато
искате да отсеете едрите частици от захранката
искате захранката да е равномерно овлажнена
искате захранката да е пухкава
Няма значение дали с глина или без, дали от вчера или от днес.
Лично аз го ползвам най-често, когато ловя с евтини храни, те по правило са пълни с едри боклуци- пелети за зайци, зърна суха царевица и остатъци от опаковки на вафли :D , които не са ми нужни.

Ако никога не сте имали подобни желания, като Дельо, тогава кофа и сито са напълно излишни. Винтоверта също е излишен ако сте за риба с 2 шепи захранка.
+1 :smt023
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

...и в крайна сметка питането бе за хранаМЕТОД МИКС,където нито ситото,нито бъркалката нито многото акъли на псевдо риболовци ще му помогнат.
Необходима ти е 1,2л кутия за червеи и 250-300 грама от сместа.И как ще я разбъркаш зависи от дълбочината на която ще ловиш.
Другото Чируза го е обяснил.
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

butnik написа:Забрави блендера,миксера и гаванчето да се счукат едрите частици.Имах предвид ОВЛАЖНЯВАНЕТО на храната ,а не с какво и как.И ако мога да си позволя сита ,кофи и бъркалки на теб какъв ти е проблема.За мен приготвянето на храната е увертюра към риболова и влагам старание,защото от нея зависи риболова ми в доста голяма степен.Така,че коментара ти е смешен.
ти ако искаш си извикай и бетонобъркач да ти бърка захранката,това си е твоя работа и на всички .който както иска така да си бърка и захранва :idea: ама не се изясни какво е "кадърното" разбъркване.всеки нормален човек ,като види със първото замятане ,че захранката му се разпилява още във въздуха ,ще направи корекции по увляжняване.не вярвам да има толкова малоумни ,че за едно забъркване да се иска и висше.като изключа всякакви видове кошнички понеже изобщо не се занимавам със такива боклуци,прекарването през сито ,единствено има смисъл ако се слага пръст(глина),всичко друго е някакво подражание на някого си.
п.п.а знаеш ли колко хора съм виждал да ловят по такива начини ,както ги описвате по тая или оная тв . и да ми викат "защо не мога да уловя нищо ,така го даваха по тв-то",ми кво да им отговоря -"не всичко което го пише по книгите ,расте по нивите"
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”