Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Кърджалийски регион
Модератор: dantho.mihov
- Don4o_62
- учете се от него
Re: Кърджалийски регион
мани го тоя Арденски ръкав,нищо няма да хванете,рибата взе да се изтегля надолу,по добре идете на Студения около Ш. поле,барем и пътя е добър при дъжд
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

В блока където живея има едни пенсионери които са индикатор за риболова на яз.Студен Кладенец....редовно са там. В последно време яко мирише на пържена риба. Проверявам ги редовно! Излизат прилични каракуди/таранки и костури на торен червей, а нощно време малко браконерско си дърпат бяла риба на дъно със стръв рибки от водоема. В интерес на истината като знам какви отрови са изсипани и се изсипват в язовир Ст.Кладенец и люспа не бих задържал от там. Не напразно в миналото са го водили Промишлен отпадъчен канал. Иначе пътя е удобен до там и близко до града.
Последно промяна от del71 на Сря Сеп 17, 2014 5:16 pm, променено общо 1 път.
https://www.google.bg/maps/@41.661254,2 ... 3e10?hl=bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е другото знаково место на яз.Кърджали - Моста преди с.Сухово. Идва момента (септември, октомври и малко от ноември)
Риболова за бяла риба от моста е следния: На плувка, стръвта трябва да е близо до дъното. Използва се уклейка хваната от язовира (това там е трудност).
В дашните дни се пълнят чували с риба. Това става в момент в които бялата риба както казва колегата Don4o_62 мигрира към дълбоките места на язовира. Моста съм го виждал препълнен. Дори имаше момент в които местните от селото ти запазваха место на моста срещу 5лв.
Да не забравя - сега е и сезона на костура - повсеместно на змиорка, железа, силикони ..т.н.
Това е другото знаково место на яз.Кърджали - Моста преди с.Сухово. Идва момента (септември, октомври и малко от ноември)
Риболова за бяла риба от моста е следния: На плувка, стръвта трябва да е близо до дъното. Използва се уклейка хваната от язовира (това там е трудност).
В дашните дни се пълнят чували с риба. Това става в момент в които бялата риба както казва колегата Don4o_62 мигрира към дълбоките места на язовира. Моста съм го виждал препълнен. Дори имаше момент в които местните от селото ти запазваха место на моста срещу 5лв.
Да не забравя - сега е и сезона на костура - повсеместно на змиорка, железа, силикони ..т.н.
- Поморийския
- ще става разбирач
От седмица на моста нямат читава риба
костур чат пат кайнана
костур чат пат кайнана

- Don4o_62
- учете се от него
моста на Студения срещу Лисиците.....там е истината в момента
само че на който му се виси цял ден там
пп. и с по малко от 6 - 8 пръчки на подвижно ако иде човек,другите го гледат странно

пп. и с по малко от 6 - 8 пръчки на подвижно ако иде човек,другите го гледат странно

- Антон Тонев
- сериозен играч
И каква е истината-костур или бяла.Щото миналата седмица пак опъвахме канапи на 250-300м, ама само с опъването си останахме.Don4o_62 написа:моста на Студения срещу Лисиците.....там е истината в моментасамо че на който му се виси цял ден там

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Vesko1
- сериозен играч
Студения и Ивайловград съм го отписал от дестинациите си...първия заради мръсотията (дори и почвата е напоена с миризма на фекалии)..втория заради "Козелщината" ,която царува там...начи ти биеш 110км,разпъваш мъчиш се..а тролингистите нямат елементарна риболовна етика..... "козлите" си пускат мрежите и се правят на умрели лисици..
http://www.haskovo.net/news/123010/%D0% ... 0%B5%D0%B2" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.haskovo.net/news/123010/%D0% ... 0%B5%D0%B2" onclick="window.open(this.href);return false;
Последно промяна от Vesko1 на Чет Сеп 18, 2014 9:01 am, променено общо 1 път.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- Don4o_62
- учете се от него
Тонка,истината е че няма истинаАнтон Тонев написа:И каква е истината-костур или бяла.Щото миналата седмица пак опъвахме канапи на 250-300м, ама само с опъването си останахме.Don4o_62 написа:моста на Студения срещу Лисиците.....там е истината в моментасамо че на който му се виси цял ден там

ако се дига язовира,нормално е рибата да тръгва нагоре,ако има пак биваци на шаранжий нагоре,работата е ясна

- antivik
- кандидат преподавател
Момци, истината е,че дребните рибета нещо са кът. За 2 деня киснене едва фанахме на плувка 2 дребни каракудета и едно перче измъкнахме, другото само слънчаци и по някое перче, а щом няма рЪнЪ и хищника няма да го има. 

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Антон Тонев
- сериозен играч
Аре ве, дърти пияници-пишете къде ходите 

да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Ами аз не мога да се похваля от към риболов особено много,но съм доволен от излета!В четвъртък с пристигането водата се беше качила доста предната нощ.Заварихме едни колеги на които целия лагер им беше във водата...Имаше доста места,ние застанахме около едни брезички,много хубаво място за лагеруване.От към риболов-едно заблудено шаранче около 1.5-2кг и една бяла същия калибър...Бяхме си взели и по един фидер и се занимавахме с каракудки,перки и морунажи които си бяха активни почти целодневно.От към време ни поваля малко,но като цяло съм доволен от почивката,от към риболов-не особено.Иначе имаше доста водорасли,течението носеше много дървета и други закачки,което не ни помогна в риболова.Толкоз от мен за тая година,догодина повече!Поздрави и успехи!
-
- новобранец
Поради многото бракониери, циркове и панаири на язовира шарана е станал Насретин Ходжа. За да го го хванеш трябва да си Хитър Петър. След доста успешен сезон и някои грешки за поука тази година си позволявам да ви дам няколко безплатни съвета:
1 За шаран забрави за долния язовир/Студен кладенец/, който съм го кръстил "Езерото на каракудите".
2. Търси информация за сполуки на язовира.
3. Следи внимателно нивото на язовира.
3. Търси по забутани и тихи места, защото такава хубост хем хубаво място за кола, бивак и компания, хем шарани няма.
4. За риба двама души са достатъчни, трима са много е много вярна поговорка.
5. Когато отидеш на определено място трябва според нивото на язовира и температурата на водата да намериш оптималния вариант за дистанция и дълбочина на поднасяне на стръвта.
6. Никога не тръгвай на риба, пренебрегвайки горните съвети с мисълта, че "там миналата година хванах много риба".
Единственият ми фал този сезон е заради тази грешка.
7. Захранвай според ударите- има шаран повече захранка, малко удари по малко захранка.
8. За захранка използвай само суха царевица иначе ще събереш дребна риба.
В заключение ще ви кажа, че съм определил мястото за следващия риболов но следвайки горните правила чакам да падне нивото на язовира и температурата на водата. Дали съм прав ще разберете от Весо след 15-20 дена.
Наслука на всички, а за себе си пожелавам да ми върви като тази година.
1 За шаран забрави за долния язовир/Студен кладенец/, който съм го кръстил "Езерото на каракудите".
3. Търси по забутани и тихи места, защото такава хубост хем хубаво място за кола, бивак и компания, хем шарани няма.
5. Когато отидеш на определено място трябва според нивото на язовира и температурата на водата да намериш оптималния вариант за дистанция и дълбочина на поднасяне на стръвта.
6. Никога не тръгвай на риба, пренебрегвайки горните съвети с мисълта, че "там миналата година хванах много риба".
7. Захранвай според ударите- има шаран повече захранка, малко удари по малко захранка.
В заключение ще ви кажа, че съм определил мястото за следващия риболов но следвайки горните правила чакам да падне нивото на язовира и температурата на водата. Дали съм прав ще разберете от Весо след 15-20 дена.
- Vesko1
- сериозен играч
+1Орхан Кадиров написа:Поради многото бракониери, циркове и панаири на язовира шарана е станал Насретин Ходжа. За да го го хванеш трябва да си Хитър Петър. След доста успешен сезон и някои грешки за поука тази година си позволявам да ви дам няколко безплатни съвета:

п.с.
9.Ако някой майстор ти каже да търсиш шарана примерно на 12метра дълбочина...не му вярвай,следвай своя план...разпъни си на 6-8м...за да хванеш шаран ,а не да чакаш зеления хайвер...

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- Don4o_62
- учете се от него
от 3 до 6 м. даже още повече има апетит 

- Антон Тонев
- сериозен играч
Аз пък тая година нямам ни един шаран.Дали от липса на риболовни излети, или по някаква друга причина,но съм капо от към шаран. 

да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев