Кърджалийски регион

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: Кърджалийски регион

Мнение от Don4o_62 »

мани го тоя Арденски ръкав,нищо няма да хванете,рибата взе да се изтегля надолу,по добре идете на Студения около Ш. поле,барем и пътя е добър при дъжд
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
del71
новобранец
новобранец

Мнение от del71 »

В блока където живея има едни пенсионери които са индикатор за риболова на яз.Студен Кладенец....редовно са там. В последно време яко мирише на пържена риба. Проверявам ги редовно! Излизат прилични каракуди/таранки и костури на торен червей, а нощно време малко браконерско си дърпат бяла риба на дъно със стръв рибки от водоема. В интерес на истината като знам какви отрови са изсипани и се изсипват в язовир Ст.Кладенец и люспа не бих задържал от там. Не напразно в миналото са го водили Промишлен отпадъчен канал. Иначе пътя е удобен до там и близко до града.
Последно промяна от del71 на Сря Сеп 17, 2014 5:16 pm, променено общо 1 път.
Аватар
del71
новобранец
новобранец

Мнение от del71 »

https://www.google.bg/maps/@41.661254,2 ... 3e10?hl=bg" onclick="window.open(this.href);return false;

Това е другото знаково место на яз.Кърджали - Моста преди с.Сухово. Идва момента (септември, октомври и малко от ноември)

Риболова за бяла риба от моста е следния: На плувка, стръвта трябва да е близо до дъното. Използва се уклейка хваната от язовира (това там е трудност).

В дашните дни се пълнят чували с риба. Това става в момент в които бялата риба както казва колегата Don4o_62 мигрира към дълбоките места на язовира. Моста съм го виждал препълнен. Дори имаше момент в които местните от селото ти запазваха место на моста срещу 5лв.

Да не забравя - сега е и сезона на костура - повсеместно на змиорка, железа, силикони ..т.н.
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

От седмица на моста нямат читава риба
костур чат пат кайнана :lol:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

моста на Студения срещу Лисиците.....там е истината в момента :wink: само че на който му се виси цял ден там
пп. и с по малко от 6 - 8 пръчки на подвижно ако иде човек,другите го гледат странно :lol:
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Don4o_62 написа:моста на Студения срещу Лисиците.....там е истината в момента :wink: само че на който му се виси цял ден там
пп. и с по малко от 6 - 8 пръчки на подвижно ако иде човек,другите го гледат странно :lol:
И каква е истината-костур или бяла.Щото миналата седмица пак опъвахме канапи на 250-300м, ама само с опъването си останахме. :D
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Студения и Ивайловград съм го отписал от дестинациите си...първия заради мръсотията (дори и почвата е напоена с миризма на фекалии)..втория заради "Козелщината" ,която царува там...начи ти биеш 110км,разпъваш мъчиш се..а тролингистите нямат елементарна риболовна етика..... "козлите" си пускат мрежите и се правят на умрели лисици..

http://www.haskovo.net/news/123010/%D0% ... 0%B5%D0%B2" onclick="window.open(this.href);return false;
Последно промяна от Vesko1 на Чет Сеп 18, 2014 9:01 am, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Антон Тонев написа:
Don4o_62 написа:моста на Студения срещу Лисиците.....там е истината в момента :wink: само че на който му се виси цял ден там
И каква е истината-костур или бяла.Щото миналата седмица пак опъвахме канапи на 250-300м, ама само с опъването си останахме. :D
Тонка,истината е че няма истина :lol: ,не гледаш ли какви бройки споменавам от към въдици :wink: така ли трябва да се лови масово от 1 човек,малко са като вас с по 3 бр.даже и някой с 2 бр. :D
ако се дига язовира,нормално е рибата да тръгва нагоре,ако има пак биваци на шаранжий нагоре,работата е ясна
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Момци, истината е,че дребните рибета нещо са кът. За 2 деня киснене едва фанахме на плувка 2 дребни каракудета и едно перче измъкнахме, другото само слънчаци и по някое перче, а щом няма рЪнЪ и хищника няма да го има. :?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Аре ве, дърти пияници-пишете къде ходите :D
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
jorestee
новобранец
новобранец

Мнение от jorestee »

Ами аз не мога да се похваля от към риболов особено много,но съм доволен от излета!В четвъртък с пристигането водата се беше качила доста предната нощ.Заварихме едни колеги на които целия лагер им беше във водата...Имаше доста места,ние застанахме около едни брезички,много хубаво място за лагеруване.От към риболов-едно заблудено шаранче около 1.5-2кг и една бяла същия калибър...Бяхме си взели и по един фидер и се занимавахме с каракудки,перки и морунажи които си бяха активни почти целодневно.От към време ни поваля малко,но като цяло съм доволен от почивката,от към риболов-не особено.Иначе имаше доста водорасли,течението носеше много дървета и други закачки,което не ни помогна в риболова.Толкоз от мен за тая година,догодина повече!Поздрави и успехи!
Орхан Кадиров
новобранец
новобранец

Мнение от Орхан Кадиров »

Поради многото бракониери, циркове и панаири на язовира шарана е станал Насретин Ходжа. За да го го хванеш трябва да си Хитър Петър. След доста успешен сезон и някои грешки за поука тази година си позволявам да ви дам няколко безплатни съвета:
1 За шаран забрави за долния язовир/Студен кладенец/, който съм го кръстил "Езерото на каракудите".
2. Търси информация за сполуки на язовира.
3. Следи внимателно нивото на язовира.
3. Търси по забутани и тихи места, защото такава хубост хем хубаво място за кола, бивак и компания, хем шарани няма.
4. За риба двама души са достатъчни, трима са много е много вярна поговорка.
5. Когато отидеш на определено място трябва според нивото на язовира и температурата на водата да намериш оптималния вариант за дистанция и дълбочина на поднасяне на стръвта.
6. Никога не тръгвай на риба, пренебрегвайки горните съвети с мисълта, че "там миналата година хванах много риба".
Единственият ми фал този сезон е заради тази грешка.
7. Захранвай според ударите- има шаран повече захранка, малко удари по малко захранка.
8. За захранка използвай само суха царевица иначе ще събереш дребна риба.
В заключение ще ви кажа, че съм определил мястото за следващия риболов но следвайки горните правила чакам да падне нивото на язовира и температурата на водата. Дали съм прав ще разберете от Весо след 15-20 дена.
Наслука на всички, а за себе си пожелавам да ми върви като тази година.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Орхан Кадиров написа:Поради многото бракониери, циркове и панаири на язовира шарана е станал Насретин Ходжа. За да го го хванеш трябва да си Хитър Петър. След доста успешен сезон и някои грешки за поука тази година си позволявам да ви дам няколко безплатни съвета:
1 За шаран забрави за долния язовир/Студен кладенец/, който съм го кръстил "Езерото на каракудите".
2. Търси информация за сполуки на язовира.
3. Следи внимателно нивото на язовира.
3. Търси по забутани и тихи места, защото такава хубост хем хубаво място за кола, бивак и компания, хем шарани няма.
4. За риба двама души са достатъчни, трима са много е много вярна поговорка.
5. Когато отидеш на определено място трябва според нивото на язовира и температурата на водата да намериш оптималния вариант за дистанция и дълбочина на поднасяне на стръвта.
6. Никога не тръгвай на риба, пренебрегвайки горните съвети с мисълта, че "там миналата година хванах много риба".
Единственият ми фал този сезон е заради тази грешка.
7. Захранвай според ударите- има шаран повече захранка, малко удари по малко захранка.
8. За захранка използвай само суха царевица иначе ще събереш дребна риба.
В заключение ще ви кажа, че съм определил мястото за следващия риболов но следвайки горните правила чакам да падне нивото на язовира и температурата на водата. Дали съм прав ще разберете от Весо след 15-20 дена.
Наслука на всички, а за себе си пожелавам да ми върви като тази година.
+1 :lol:

п.с.
9.Ако някой майстор ти каже да търсиш шарана примерно на 12метра дълбочина...не му вярвай,следвай своя план...разпъни си на 6-8м...за да хванеш шаран ,а не да чакаш зеления хайвер...;)
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

от 3 до 6 м. даже още повече има апетит :wink:
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Аз пък тая година нямам ни един шаран.Дали от липса на риболовни излети, или по някаква друга причина,но съм капо от към шаран. :oops:
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”