Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Чернокоп 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
- g.atanasov
- новобранец
Re: Чернокоп 2014
Или ще дойде късно или ще ни подмине тая година. Дано не е второто, че пролетта е далече. Може би, надявам се когато водата след тези силни североизточни ветрове падне на 20гр. ще се активизира и ще влезе в залива.
Това чернокопче излезе към 9.00 (в 8.00 си е вече тъмно) на вълнолома Варна миналата седмица. Воблера е 11 см. На ем се вадят всякакви риби, но на воблера само едро. Ема за предпочитане да е от голям мазен сафрид, или мазен зарган (не граца или писалка). С хамсия съм пробвал няколко пъти, не ми хареса.g.atanasov написа:Привечер и рано сутрин прези изгрев до 1час го търси на блесна или воблер. След мръкване само на плувка или ваглер с ем филе от граца или хамсия. На ем се вадят по-хубавите риби, но това не е правило а само наблюдение.
Успех колега goro 21, и да се похвалиш за улова.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Утре рибата е в залива,в събота ще бъдат хвалбите вече. 

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
в залива ясно, но какво е положението извън залива малко по на север дали по дава Дружба , Ной.
Бате Киро,сподели кога да я чакаме 70 км. на юг от БургасКИРО написа:Утре рибата е в залива,в събота ще бъдат хвалбите вече.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Като му дойде времето - няма да сте капо,споко. 

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
А, Кире, от твоята уста в Божиите уши!КИРО написа:Като му дойде времето - няма да сте капо,споко.
Ars longa, vita brevis
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
А дано, че вече не ме свърта. То и времето не позволява да се влезе ама...нека да дойде пък ние ще му намерим начина!
Вчера и днес сутринта от 6-9ч на зеления фар взех по два броя дребен чернокоп, но като цяло я няма рибата .колегите около мен един, взе една риба другите не видях да вадят нещо.
Вчера от 18,00 до 20,00 на Тюленово 16 рибки на блесна....изтървани поне още толкова
да не кажа повече (не знам дали защото рибата беше дребна, или от тройките нещо, или по принцип на блесна е така )После на филенце още 6 рибки( колегата с който бях и той като мен), финиширахме във Варна( там една риба на вълнолома) , Искам да благодаря на колегите , които ни дадоха пресен ем на Болата и да им пожелая много успешни излети!

- orion30
- разбира нещата
Вчера на Траката във Варна на стръв цяла хамсия ето този звяр.

Вчера, около 18:30 на Зеления фар, няколко колеги мятаха блесна, аз бях ходил за илария, но като видях че един от тях изкара чернокоп и аз разпънах сопата. Аз видях 3 чернокопа да излязат на блесна 1 на Алба и 2 на Мореселда при двама колеги. При мен, на моята Алба 2-ка, не се закачи. Единия колега, който нямаше ем ми поиска 2 дребни иларии за стръв и ме убеди да остана и аз да пробвам на плувка. Аз поседях до 22:00, но филето от илария не работеше, но колеги със сафрид за ем изкараха общо 7 чернокопа по около педя. 2 излязоха около 21:00 малко по-навътре на ваглер и около 1.50 м. дълбочина, другите 5 точно като си тръгвах на директни 8-ци пак на около 1.50 м. Всички само на филе от сафрид. Експеримента с иларията, бе тотално неуспешен. 
П.П. Промените, които правя са заради правописа. Като се чета и не се понасям!

П.П. Промените, които правя са заради правописа. Като се чета и не се понасям!

Последно промяна от idivarna на Пон Сеп 22, 2014 4:14 pm, променено общо 3 пъти.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Иларията не е естествената му храна и нормално да е неуспешен,но опита винаги е важен.Малко инфо от Балчик-снощи е имало колеги на вълнолома,на дъно(за лефер)-нищо при положение че на мрежите доста го има. Чернокп има изваден по 10-тина бройки.Но и тук както навсякъде удари много,но изкарани риби малко.Не мисля че проблемите са в такъмите (при повечето) просто рибата не е дорасла още и освен това,вярно че е гладна но пипа доста предпазливо.
Аз съм колегата!balyk написа:Вчера от 18,00 до 20,00 на Тюленово 16 рибки на блесна....изтървани поне още толковада не кажа повече (не знам дали защото рибата беше дребна, или от тройките нещо, или по принцип на блесна е така )После на филенце още 6 рибки( колегата с който бях и той като мен), финиширахме във Варна( там една риба на вълнолома) , Искам да благодаря на колегите , които ни дадоха пресен ем на Болата и да им пожелая много успешни излети!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Днес сутринта на Вълнолома от външната страна от 06:00 до 08:30ч. блесни всякакви но риба нямаше.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.