Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВ НА ДЪНО НА ШАРАН
Модератор: sapuna
РИБОЛОВ НА ДЪНО НА ШАРАН
ДАЙТЕ МИ СЪВЕТИ ОТНОСНО РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ МОНТАЖИ НА ДЪНО ЗА ШАРАН.БЛАГОДАРЯ!
http://www.carpbg.com/phpBB/index.php - чети тука!!!
С две думи не може да се каже, ето защо е по-добре сам да прочетеш
На слука колега!!!!
С две думи не може да се каже, ето защо е по-добре сам да прочетеш

На слука колега!!!!

-
- ще става разбирач
Re: На дъно
Риболова с повече от 2 куки е бракониерство. А с тия пружини читав шаран никога няма да се хване. Shefa е дал точно за какво става въпрос.Veronika написа:Продават готови пружини.Аз избирам с куки 5
- joro1973
- вече хвърля и на тежко
Re: На дъно
Според мен Вероника имаше предвид куки № 5. От личен опит знам, че се хващат шарани на пружина. 22 килограмов читав ли е? Според мен е дядото на читавитеwww.***.com написа:Риболова с повече от 2 куки е бракониерство. А с тия пружини читав шаран никога няма да се хване. Shefa е дал точно за какво става въпрос.Veronika написа:Продават готови пружини.Аз избирам с куки 5

колкото повече вали, толкова повече вали
риболов на дъно на шаран
Вероника,не знам той как лови шаран на плувка,но мога да ти кажа аз как го правя.Взимам голяма тапа-щукарка и я нанизвам подвижна .Оловото също е подвижно-80-100гр.като се движи между два стопера.Водача е около 25см и кука 4-5номер.Предимството на този монтаж е,че въдицата се хвърля на голямо разстояние и при вадене не се закача за дъното.Само ще ти кажа,че с такъв монтаж досега съм извадил и два сома по около 2кг.
-
- ще става разбирач
- joro1973
- вече хвърля и на тежко
http://www.***.com, колега, едва ли някой иска да си мълчиш по темата - ако искаш, сподели кой метод при теб е най-резултатен, ако не искаш - недей! Аз лично не се надувам, когато някой ми дава съвети. В събота или неделя мисля да риболовствам на яз. "Въча" - да имаш информация за там?
колкото повече вали, толкова повече вали
- HOOLIGAN
- ще става разбирач
Re: ????
Къде ги късаш така на дъно? Не случайно питам, защото такова чудо/на пружина/ по повечето големи язовири................малко не ми се връзваVeronika написа:Иначе на дъно и аз ги накъсвам.Последно за 3 часа хванах 9 кила шарани по около 2 - 2.500 кг. но на дъно.Това не ме удовлетворява и искам да се науча и на плувка как се ловят а такъма който ми е изработен по поръчка не върши никаква работа.

По повод на плувката, "поръчков" такъм няма! Ловил съм шаран наред с другата риба. Стръвта трябва да лежи или да се влачи по дъното, а и в повечето случаи трябва да се замята в близост до шавар, туфи водна растителност. Не трябва да се подценява захранката и се въоръжаваш с търпение. Имал съм случаи когато шарана се завърта на захранката , едва след като се е извървила всичката друга риба в язовира през нея

- HOOLIGAN
- ще става разбирач
Re: Язовира
Така си и помислих че става въпрос за платен язовир. Аз такива не посещавам. За луната нямам наблюдения, пък и чесно казано много,много не съм се задълбочавал в/у фазите и, и какво е влиянието им в/у риболова на шаран.Veronika написа:Язовира няма да го кажа защото като го напиша тук и всички като тръгнат там догодина вече няма да има нищо.Язовира е частен ,плаща се само вход. А и не зависи от язовира а от луната .HOOLIGAN ако си от Варна иди срещу печетницата дето е пълно с рибарски магазини.Там най в дясно магазинчето е на Огнян.Той ми прави всички такъми -за шаран ,за щука и т.н.
От София съм , но ходя всеки месец във Варна и ги знам магазините, ще се отбия някой път.

- HOOLIGAN
- ще става разбирач
Re: Язовира
Май не си чела внимателно! Никъде не съм споменавал за влачене на пружинаVeronika написа:За влаченето не съм чувала.Да се влачи пружина.Ти ако я влачиш продължавай си така - че да остане риба и за нас.Аз не я влача и като хвърля изобщо не я пипам.

За толкова ли глупав ме имаш та да почна да влача пружини по дъното

-
- ще става разбирач
И какво по-точно за атмосферното налягане?
При каква надморска височина с какви стойности да бъде?
Променящо се или падащо и ако е променящо се с какви стойности за колко време?
Аз по този въпрос мога да кажа само, че риби /шарани/ на един и същи водоем са ми кълвали и при пълнолуние и без луна, при буря и при топло време. При стабилно, при покачващо се, при намаляващо атмосферно налягане.
Просто на всичките тези показатели рибите реагират различно, но определено рядко спират да се хранят лятно време.
При каква надморска височина с какви стойности да бъде?
Променящо се или падащо и ако е променящо се с какви стойности за колко време?
Аз по този въпрос мога да кажа само, че риби /шарани/ на един и същи водоем са ми кълвали и при пълнолуние и без луна, при буря и при топло време. При стабилно, при покачващо се, при намаляващо атмосферно налягане.
Просто на всичките тези показатели рибите реагират различно, но определено рядко спират да се хранят лятно време.
- HOOLIGAN
- ще става разбирач
Re: За www.***.com
Вероника, моля те недей със заядлив тон.Veronika написа:Що бе Жоро искаш http://www.***.com да е модератор? Той даже една снимка не може да качи.От кога му викам да качи шараните си тука ама неще или неможе.То според него и на дъно не можело да се лови ама значи аз съм първата тогава.