РИБОЛОВ НА ДЪНО НА ШАРАН

Модератор: sapuna

Аватар
sss1
новобранец
новобранец

РИБОЛОВ НА ДЪНО НА ШАРАН

Мнение от sss1 »

ДАЙТЕ МИ СЪВЕТИ ОТНОСНО РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ МОНТАЖИ НА ДЪНО ЗА ШАРАН.БЛАГОДАРЯ!
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

http://www.carpbg.com/phpBB/index.php - чети тука!!!

С две думи не може да се каже, ето защо е по-добре сам да прочетеш
:D :D
На слука колега!!!! :D
Аватар
sss1
новобранец
новобранец

Мнение от sss1 »

БЛАГОДАРЯ!НАСЛУКА И НА ТЕБ!
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: На дъно

Мнение от www.***.com »

Veronika написа:Продават готови пружини.Аз избирам с куки 5
Риболова с повече от 2 куки е бракониерство. А с тия пружини читав шаран никога няма да се хване. Shefa е дал точно за какво става въпрос.
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: На дъно

Мнение от joro1973 »

www.***.com написа:
Veronika написа:Продават готови пружини.Аз избирам с куки 5
Риболова с повече от 2 куки е бракониерство. А с тия пружини читав шаран никога няма да се хване. Shefa е дал точно за какво става въпрос.
Според мен Вероника имаше предвид куки № 5. От личен опит знам, че се хващат шарани на пружина. 22 килограмов читав ли е? Според мен е дядото на читавите :) :) :)
колкото повече вали, толкова повече вали
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

Намирисва ми вече на заяждане - по-спокойно, ако обичате!!!
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

риболов на дъно на шаран

Мнение от lz1igr »

Вероника,не знам той как лови шаран на плувка,но мога да ти кажа аз как го правя.Взимам голяма тапа-щукарка и я нанизвам подвижна .Оловото също е подвижно-80-100гр.като се движи между два стопера.Водача е около 25см и кука 4-5номер.Предимството на този монтаж е,че въдицата се хвърля на голямо разстояние и при вадене не се закача за дъното.Само ще ти кажа,че с такъв монтаж досега съм извадил и два сома по около 2кг.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Колега, я пак повтори, ама малко по-подробно за тоя монтаж! Нещо не можах да разбера каква е тая тапа, защо я слагаш (при положение че оловото ти е 100 гр) и каква роля играе :?: :shock:
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Ловете си на пружини. Акъл на сила не може да се даде. И моля без израза "БЕ", че много го мразя. Аз сега няма да си вадя шараните и да обяснявам кво ловя и кво не. В други сайтове за риби и форуми ме има достатъчно.
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

http://www.***.com, колега, едва ли някой иска да си мълчиш по темата - ако искаш, сподели кой метод при теб е най-резултатен, ако не искаш - недей! Аз лично не се надувам, когато някой ми дава съвети. В събота или неделя мисля да риболовствам на яз. "Въча" - да имаш информация за там?
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: ????

Мнение от HOOLIGAN »

Veronika написа:Иначе на дъно и аз ги накъсвам.Последно за 3 часа хванах 9 кила шарани по около 2 - 2.500 кг. но на дъно.Това не ме удовлетворява и искам да се науча и на плувка как се ловят а такъма който ми е изработен по поръчка не върши никаква работа.
Къде ги късаш така на дъно? Не случайно питам, защото такова чудо/на пружина/ по повечето големи язовири................малко не ми се връзва :shock:
По повод на плувката, "поръчков" такъм няма! Ловил съм шаран наред с другата риба. Стръвта трябва да лежи или да се влачи по дъното, а и в повечето случаи трябва да се замята в близост до шавар, туфи водна растителност. Не трябва да се подценява захранката и се въоръжаваш с търпение. Имал съм случаи когато шарана се завърта на захранката , едва след като се е извървила всичката друга риба в язовира през нея :D
Изображение
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Язовира

Мнение от HOOLIGAN »

Veronika написа:Язовира няма да го кажа защото като го напиша тук и всички като тръгнат там догодина вече няма да има нищо.Язовира е частен ,плаща се само вход. А и не зависи от язовира а от луната .HOOLIGAN ако си от Варна иди срещу печетницата дето е пълно с рибарски магазини.Там най в дясно магазинчето е на Огнян.Той ми прави всички такъми -за шаран ,за щука и т.н.
Така си и помислих че става въпрос за платен язовир. Аз такива не посещавам. За луната нямам наблюдения, пък и чесно казано много,много не съм се задълбочавал в/у фазите и, и какво е влиянието им в/у риболова на шаран.
От София съм , но ходя всеки месец във Варна и ги знам магазините, ще се отбия някой път. :D
Изображение
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Язовира

Мнение от HOOLIGAN »

Veronika написа:За влаченето не съм чувала.Да се влачи пружина.Ти ако я влачиш продължавай си така - че да остане риба и за нас.Аз не я влача и като хвърля изобщо не я пипам.
Май не си чела внимателно! Никъде не съм споменавал за влачене на пружина :!: Споменах за риболова на плувка , че стръвта трябва да лежи на дъното или да се влачи по него/ТЕЧАЩА ВОДА - устие на язовир или река/
За толкова ли глупав ме имаш та да почна да влача пружини по дъното :!: :!: :!:
Изображение
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

И какво по-точно за атмосферното налягане?
При каква надморска височина с какви стойности да бъде?
Променящо се или падащо и ако е променящо се с какви стойности за колко време?

Аз по този въпрос мога да кажа само, че риби /шарани/ на един и същи водоем са ми кълвали и при пълнолуние и без луна, при буря и при топло време. При стабилно, при покачващо се, при намаляващо атмосферно налягане.
Просто на всичките тези показатели рибите реагират различно, но определено рядко спират да се хранят лятно време.
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: За www.***.com

Мнение от HOOLIGAN »

Veronika написа:Що бе Жоро искаш http://www.***.com да е модератор? Той даже една снимка не може да качи.От кога му викам да качи шараните си тука ама неще или неможе.То според него и на дъно не можело да се лови ама значи аз съм първата тогава.
Вероника, моля те недей със заядлив тон.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”