Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от ILEGAL »

jasonsmith написа:
milenminds написа:Колега нормално е да си капо на фидера. Рибата излиза само на плувка.
:lol: :lol:
:lol: Тоя колега ще ме умори. Недей така, на работа съм, колегите ме гледат и се чудят дали съм откачил, от половин час дъх не мога да поема. На плувка иска, а на фидер викаш не ще, а? :lol:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ми да, затова фидерите ги продават в комплект с "Вуйчо Ваньо" :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
djago1981kn
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djago1981kn »

В неделя бях там.Хора имаше доволно -над дваисе човека.Тези които ловеха на дъно нямаха почти никакъв улов -раци и каракудки.На плувка риболова бе по дашен извадиха се няколко шарана.Аз приключих с един шаран около две кила ,дваисетина каракудки и пет рака.
Valio_ribata
новобранец
новобранец

Мнение от Valio_ribata »

Аз също имам информация,че шарана се лови само на плувка.Колегите които се смеят да кажат имат ли успехи на фидер.
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

Tака, колеги. Дайте да се разберем. Между риболов на дъно и фидер има разлика, ехееее..... :P Не може да дава на плувка, а на фидер да не ще, ама хич. :mrgreen: Ако хвърляш на пружина и му викаш фидер, съгласен, :mrgreen: ама иначе твърдо ние. Здраве да е :drinkers:
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

ILEGAL написа:Tака, колеги. Дайте да се разберем. Между риболов на дъно и фидер има разлика, ехееее..... :P Не може да дава на плувка, а на фидер да не ще, ама хич. :mrgreen: Ако хвърляш на пружина и му викаш фидер, съгласен, :mrgreen: ама иначе твърдо ние. Здраве да е :drinkers:
Може,може.
Там от два месеца си дава само на плувка.
Няма логика ,но е така.
rumen_vasilev
новобранец
новобранец

Мнение от rumen_vasilev »

Колеги да ви попитам за Пожарево казвате че върви риболов на плувка...от коя страна излизат тея шарани от кьм шусето главниа пьт, на дьлбокото или от другата страна на плиткото от кьм нивите?
Sme6NIKa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Sme6NIKa »

saksi написа:
ILEGAL написа:Tака, колеги. Дайте да се разберем. Между риболов на дъно и фидер има разлика, ехееее..... :P Не може да дава на плувка, а на фидер да не ще, ама хич. :mrgreen: Ако хвърляш на пружина и му викаш фидер, съгласен, :mrgreen: ама иначе твърдо ние. Здраве да е :drinkers:
Може,може.
Няма логика ,но е така.
Може шарана да не успява да се дореди от раците, когато се мята на дъно/фидер? :D
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Sme6NIKa написа:
saksi написа:
Може,може.
Няма логика ,но е така.
Може шарана да не успява да се дореди от раците, когато се мята на дъно/фидер? :D
Много вярно предположение като причина.Има го този момент,едно време на Бегуновци,много бъркаха работата раците.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
milenminds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от milenminds »

ILEGAL написа:
jasonsmith написа:
milenminds написа:Колега нормално е да си капо на фидера. Рибата излиза само на плувка.
:lol: :lol:
:lol: Тоя колега ще ме умори. Недей така, на работа съм, колегите ме гледат и се чудят дали съм откачил, от половин час дъх не мога да поема. На плувка иска, а на фидер викаш не ще, а? :lol:
Ти се смей и си прави капота :) . Споделям опит от мои излети там. На фидер имам само 1 риба, а на мача последния път 8 шарана. Но ти продължавай да се смееш и да си мяташ фидера ;)
milenminds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от milenminds »

saksi написа:
Може,може.
Няма логика ,но е така.
+1 и аз това им обяснявам на "разбирачите" . Пробвах и на класическа фидер хранилка и на метод фидер, но успех 0.
duimin
новобранец
новобранец

Мнение от duimin »

Колеги,някой може ли да ми каже къде утре мога да разходя едни воблерчета за клен около София?Дали има места по Леснновска или да речем вливането на Блато в Искър.Ще бъда благодарен и на конкретни места,тъй като никога не съм посещавал реките из района.
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

Най много шанс имаш на река Искър около Враждебна и нагоре.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Аватар
AzAzEl
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AzAzEl »

Днес на Пожарево: От 13:00 до 18:30 - улов, само каракудки, на стръв бял червей. Опитите за шаран бяха неуспешни. Не видяхме някой от 10-12 човека да извади шаран.
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

Колега,по добре не ходи,сега се връщам от там няма нищо.Странно,миналата есен даваше добре,пролетта до средата на лятото също но от тогава........Очудих се също,че на "Черното кафе" почти нямаше хора.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”