Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
jasonsmith написа:milenminds написа:Колега нормално е да си капо на фидера. Рибата излиза само на плувка.![]()

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ми да, затова фидерите ги продават в комплект с "Вуйчо Ваньо" 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- вече хвърля и на тежко
В неделя бях там.Хора имаше доволно -над дваисе човека.Тези които ловеха на дъно нямаха почти никакъв улов -раци и каракудки.На плувка риболова бе по дашен извадиха се няколко шарана.Аз приключих с един шаран около две кила ,дваисетина каракудки и пет рака.
-
- новобранец
Аз също имам информация,че шарана се лови само на плувка.Колегите които се смеят да кажат имат ли успехи на фидер.
Tака, колеги. Дайте да се разберем. Между риболов на дъно и фидер има разлика, ехееее.....
Не може да дава на плувка, а на фидер да не ще, ама хич.
Ако хвърляш на пружина и му викаш фидер, съгласен,
ама иначе твърдо ние. Здраве да е 

-
- фен клуб-скобар
Може,може.ILEGAL написа:Tака, колеги. Дайте да се разберем. Между риболов на дъно и фидер има разлика, ехееее.....Не може да дава на плувка, а на фидер да не ще, ама хич.
Там от два месеца си дава само на плувка.
Няма логика ,но е така.
-
- новобранец
Колеги да ви попитам за Пожарево казвате че върви риболов на плувка...от коя страна излизат тея шарани от кьм шусето главниа пьт, на дьлбокото или от другата страна на плиткото от кьм нивите?
-
- вече хвърля и на тежко
Може шарана да не успява да се дореди от раците, когато се мята на дъно/фидер?saksi написа:Може,може.ILEGAL написа:Tака, колеги. Дайте да се разберем. Между риболов на дъно и фидер има разлика, ехееее.....Не може да дава на плувка, а на фидер да не ще, ама хич.
Няма логика ,но е така.

Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Много вярно предположение като причина.Има го този момент,едно време на Бегуновци,много бъркаха работата раците.Sme6NIKa написа:Може шарана да не успява да се дореди от раците, когато се мята на дъно/фидер?saksi написа:Може,може.ILEGAL написа:Tака, колеги. Дайте да се разберем. Между риболов на дъно и фидер има разлика, ехееее.....Не може да дава на плувка, а на фидер да не ще, ама хич.
Няма логика ,но е така.
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- вече хвърля и на тежко
Ти се смей и си прави капотаILEGAL написа:jasonsmith написа:milenminds написа:Колега нормално е да си капо на фидера. Рибата излиза само на плувка.![]()
Тоя колега ще ме умори. Недей така, на работа съм, колегите ме гледат и се чудят дали съм откачил, от половин час дъх не мога да поема. На плувка иска, а на фидер викаш не ще, а?

-
- вече хвърля и на тежко
+1 и аз това им обяснявам на "разбирачите" . Пробвах и на класическа фидер хранилка и на метод фидер, но успех 0.saksi написа:Може,може.ILEGAL написа:Tака, колеги. Дайте да се разберем. Между риболов на дъно и фидер има разлика, ехееее.....Не може да дава на плувка, а на фидер да не ще, ама хич.
Няма логика ,но е така.
Колеги,някой може ли да ми каже къде утре мога да разходя едни воблерчета за клен около София?Дали има места по Леснновска или да речем вливането на Блато в Искър.Ще бъда благодарен и на конкретни места,тъй като никога не съм посещавал реките из района.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Най много шанс имаш на река Искър около Враждебна и нагоре.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- AzAzEl
- научил се да хвърля
Днес на Пожарево: От 13:00 до 18:30 - улов, само каракудки, на стръв бял червей. Опитите за шаран бяха неуспешни. Не видяхме някой от 10-12 човека да извади шаран.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Колега,по добре не ходи,сега се връщам от там няма нищо.Странно,миналата есен даваше добре,пролетта до средата на лятото също но от тогава........Очудих се също,че на "Черното кафе" почти нямаше хора.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!