Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Бюджет лайт спинининг!!!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Бюджет лайт спинининг!!!
Я пък те съветвам да си вземеш твърда такава, с бърз строй и разбира се с акция съобразена с примамките с кои ловиш (както си написал - около 2-10) за да се накефиш на на МАХ от ударите....pavre написа:Съветвам те да си вземеш мека пръчка с по-малка акция, за да се накефиш на ударите на рибата, а не да я влачиш като с кол за домати...

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- byjy
- вече хвърля и на тежко
Вчера ми беше почивен ден и реших да се разходя из рибарските магазини и да огледам за нещо подходящо за целта.SERT EXCEED успях да намеря във варианта 2,40 и акция 5/21 нещо което не става за целта ,но и честно казано пръчката не ме впечатли с нищо груба изработка с лошо заляни водачи и прекалено голямо тегло.Не знам и не мога да коментирам по малките версии но явно отпада като вариант.Mitchell Privilege Pro UL Spin отпада като вариант не успях да видя точно този модел но от останалите които видях от тая серия са пълна скръб/поне за мен/ кофти изработка сякаш правена в час по трудово обучение на малки китайчета
.Единствената пръчка които харесах е Abu Garcia Vendetta изработка на ниво и доста леки за дължината си.Модела който търсих го нямаха в магазина /Vendetta Spin 562-1,70см акция 2/10/но ще почакам и най вероятно ще е тя.Макарата е по лесна след купуване на пръчката ще има ходене по магазините отново за да се намери подходящата и ,,дружка" 

-
- вече хвърля и на тежко
byjy написа:...Макарата е по лесна...

- Vid
- кандидат преподавател
Напълно си прав. Ексийда е добро попадение само в ниските акции....byjy написа:SERT EXCEED успях да намеря във варианта 2,40 и акция 5/21 нещо което не става за целта ,но и честно казано пръчката не ме впечатли с нищо груба изработка с лошо заляни водачи и прекалено голямо тегло.Не знам и не мога да коментирам по малките версии но явно отпада като вариант.
Сенека
Сенека
- byjy
- вече хвърля и на тежко
Някакви впечатления за тази пръчка във вариант 1,98м. 3-10гр.,че нищо не открих
http://www.bent-fishing.com/AREA-SP-product-1439" onclick="window.open(this.href);return false;
Предполагам,че ще е по добър вариант от SERT EXCEED като се има в предвид,че и производителя я дава като по класен модел.
http://www.bent-fishing.com/AREA-SP-product-1439" onclick="window.open(this.href);return false;
Предполагам,че ще е по добър вариант от SERT EXCEED като се има в предвид,че и производителя я дава като по класен модел.
-
- вече хвърля и на тежко
Виж сега пич! Моя съвет е да се ограничиш с това което можеш да видиш и пипнеш и прецениш на място, щото много често покупката на тъмно е разочарование, още повече когато става въпрос за някакъв бюджетен вариант винаги трябва да си готов на компромис. Тук колкото хора - толкова мнения. Това само ще те обърка повече. Аз например имам 7 спининга, някой от тях са класни и скъпи, но никой не е идеален. Брат ми има дори повече и въпреки че ходим за едни и същи риби аз не бих ловил с неговите, нито той с моите. Добре дошъл в света на спининга!
+1 Виждам, че много се колебаеш. Аз също съм от Ямбол и мисля дори, че се познаваме. Имам един спининг 240 см. 5-25, който не ползвам отдавна, Мога да ти го дам да хванеш десетина риби с него и със сигурност после ще си по-наясно какъв да бъде първия ти прът. А ако заразата влезе в теб, ще искаш да си купиш поне още няколко. Успех!nabeden ribar написа:Виж сега пич! Моя съвет е да се ограничиш с това което можеш да видиш и пипнеш и прецениш на място, щото много често покупката на тъмно е разочарование, още повече когато става въпрос за някакъв бюджетен вариант винаги трябва да си готов на компромис. Тук колкото хора - толкова мнения. Това само ще те обърка повече. Аз например имам 7 спининга, някой от тях са класни и скъпи, но никой не е идеален. Брат ми има дори повече и въпреки че ходим за едни и същи риби аз не бих ловил с неговите, нито той с моите. Добре дошъл в света на спининга!
- byjy
- вече хвърля и на тежко
Колега наясно съм с покупките по интернет ,че малко са игра на късмет но не забравяй,че мага да я върна още в екоантаgamon написа:+1 Виждам, че много се колебаеш. Аз също съм от Ямбол и мисля дори, че се познаваме. Имам един спининг 240 см. 5-25, който не ползвам отдавна, Мога да ти го дам да хванеш десетина риби с него и със сигурност после ще си по-наясно какъв да бъде първия ти прът. А ако заразата влезе в теб, ще искаш да си купиш поне още няколко. Успех!nabeden ribar написа:Виж сега пич! Моя съвет е да се ограничиш с това което можеш да видиш и пипнеш и прецениш на място, щото много често покупката на тъмно е разочарование, още повече когато става въпрос за някакъв бюджетен вариант винаги трябва да си готов на компромис. Тук колкото хора - толкова мнения. Това само ще те обърка повече. Аз например имам 7 спининга, някой от тях са класни и скъпи, но никой не е идеален. Брат ми има дори повече и въпреки че ходим за едни и същи риби аз не бих ловил с неговите, нито той с моите. Добре дошъл в света на спининга!
Колега гамон ,благодаря за предложението,възможно е да се чуем и да обменим опит ида направим някой и друг излет заедно пък аз ще

Колеги благодаря на отзовалите се в темата ,но аз я пуснах с цел проучване за даден модел и марка,а не с цел някой да ме напътства и да ме учи що е риболов.
Колега С.Върбанов благодаря за предложението,но без да обиждам заклетите шиманисти за мен Shimano могат да правят макари но не и читави спинингови пръчки/лично мое мнение и не искам да ангажирам никого с него/.Пак ще кажа макар и да се повтарям търся мнение за даден такъм е не само пръчка за лай спининг.Явно ще карам по мое усмотрение в избора на пръчка.
Благодаря ви все пак.
- Vid
- кандидат преподавател
Не залагай на това. Китаеца ги прави все в "някой гараж" и това, че е преценил, че тази пръчка е по класна съвсем не значи, че е вложил повечко карбон в бланката..., а по скоро някои подобрения в корка или пр..... Това го казвам, щот Ексийда няма коркова дръжка, а подобие на такава- облепена с 1 мм. корк отгоре, който след година пада...., ама бланката си държи....byjy написа:Някакви впечатления за тази пръчка във вариант 1,98м. 3-10гр.,че нищо не открих
Това е нормално в този ценови клас...
И, както колегата "nabeden ribar" по горе каза- пипай преди да купиш....
Сенека
Сенека
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега, като нямаш опит в спининга, дори и с тръскане в магазина няма как да прецениш достатъчно обективно една пръчка. Давам глас за Серт Ексийд, дори в последствие да решиш да я сменяш, което неминуемо ще се случи, ще бъде продаваема на почти магазинна цена, за разлика от почти всички останали в този ценови клас. Възможно е да има и по-добри попадения на тази цена, но баш при първа пръчка не виждам никакъв смисъл да се експериментира.
Не забравяйте също, че освен поведението на пръчката е важна и здравината й, нещо, което се разбира само от други ползватели. В този ред на мисли, всеки 2-ри ползва или е ползвал Серт Ексийд и е доволен, какво повече ?
Единственият недостатък е, че ще бъдеш един от "многото" и няма да блестиш с индивидуалност
Аз също бях леко разочарован от изработката, но не е чак толкова зле, просто е леко недодялана, като това не пречи на функционалността. В изработката на доста по-скъпи пръчки, като St. Croix например, също се забелязват дразнещи детайли, които даже им придават чар, както беше казал някой
Да използвам и аз да попитам колегата Daniel Defoe за Мичелчето, което е препоръчал с линк. От известно време се заглеждам по него в дължина 1.50, дали е достатъчно стегнато или е по-скоро като макаронче ?
Не забравяйте също, че освен поведението на пръчката е важна и здравината й, нещо, което се разбира само от други ползватели. В този ред на мисли, всеки 2-ри ползва или е ползвал Серт Ексийд и е доволен, какво повече ?

Единственият недостатък е, че ще бъдеш един от "многото" и няма да блестиш с индивидуалност

Аз също бях леко разочарован от изработката, но не е чак толкова зле, просто е леко недодялана, като това не пречи на функционалността. В изработката на доста по-скъпи пръчки, като St. Croix например, също се забелязват дразнещи детайли, които даже им придават чар, както беше казал някой

Да използвам и аз да попитам колегата Daniel Defoe за Мичелчето, което е препоръчал с линк. От известно време се заглеждам по него в дължина 1.50, дали е достатъчно стегнато или е по-скоро като макаронче ?
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Ако ти се отдаде възможност погледни старото Shimano Compre във вариант CPS70ML2B( 2.10 м, 1.8-10.6 гр)byjy написа: но без да обиждам заклетите шиманисти за мен Shimano могат да правят макари но не и читави спинингови пръчки/лично мое мнение и не искам да ангажирам никого с него/.

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Значи един от двамата световни гиганти Шимано,не може да прави добри спинингови въдици,а всички други-Серт,Мичел,Гарсия,Байрон и прочее,могат
Подобно твърдение е най-малкото смешно,да не говорим,че едва ли е придобито от опит с всички въдици на Шимано.И Дайва и Шимано имат както чудесни въдици и макари,така и откровено посредствени дървета.
Както е споменал колегата bobopeli Shimano Compre в стария вариант CPS70ML2B е една чудесна лайт въдица,която при цена 125-127 лв е попадение в десятката.
За сравнение,новото Compre,въпреки претенциите си за ъпгрейд е едно дърво за което няма да дам и половината от парите,които му искат.
Така,че по-логично ми се вижда,да коментираме конкретни модели,а не да правим глобални оценки на марките като цяло.

Както е споменал колегата bobopeli Shimano Compre в стария вариант CPS70ML2B е една чудесна лайт въдица,която при цена 125-127 лв е попадение в десятката.
За сравнение,новото Compre,въпреки претенциите си за ъпгрейд е едно дърво за което няма да дам и половината от парите,които му искат.
Така,че по-логично ми се вижда,да коментираме конкретни модели,а не да правим глобални оценки на марките като цяло.
- stancom
- ще става разбирач
Проблема е, че е по трудно откриваемо и от бялата лястовицаМрак написа: Както е споменал колегата bobopeli Shimano Compre в стария вариант CPS70ML2B е една чудесна лайт въдица,която при цена 125-127 лв е попадение в десятката.

През ръцете ми минаха и стария и новия серт на 1.80 0,9-5
Рон томсана 1.90 с тест до 12гр.
Кроа триумф TRS60LF
Но най ми допада на ръката евтиния китаец Formax cortX, много странно!!!
Просто си избери, тествай, продай и вземи нова и така е.............
Рон томсана 1.90 с тест до 12гр.
Кроа триумф TRS60LF
Но най ми допада на ръката евтиния китаец Formax cortX, много странно!!!
Просто си избери, тествай, продай и вземи нова и така е.............
- Прикачени файлове
-
- photo.JPG (640.48 KiB) Преглеждано 1816 пъти
- byjy
- вече хвърля и на тежко
Колега Мрак като казах,че Шимано не могат да правят читави спинингови въдици имах предвид читави от ниския бюджетен клас.Не отричам,че имат и страхотни пръчки ,но това което видях на цени от 140-150 лв изобщо не си заслужаваше инвестицията.Колкото до това какво е бюджетна пръчка си мисля,че е доста разтегливо понятие и при заплати от порядъка на 400-500 лв как мамка му човек да задели 150 лв.за въдица.