Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

На каква стръв се хваща червеноперка
Модератор: bobopeli
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
неее
В никакъв случай не искам да упреквам някой , просто явно момчето е ново в занаята и не трябва да го подвеждаме а за стръвта разликата идва от начина на хранене , червеноперката се храни близо до повърхността , а бабушката на дъното
наслука
наслука
lovise na jito ima bql 4ervei
DAO bobus^ написа:Привет Николай, червеноперката се лови на бял червеи![]()
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Re: На каква стръв се хваща червеноперка
Около София я хващам само на "Богров(най близкия до София гьол),на бял червей.Има я по много язовири на линиятаПерник-Брезник-Трън и е в пъти по вкусна от бабушката.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- kostura_24
- ще става разбирач
Много вкусна риба.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' 

-
- фен клуб-скобар
Поведение и хранителни навици
В традиционните й местообитания – обрасли с водна растителност езера, язовири и реки със слабо течение, тази риба се храни предимно през деня главно с водорасли и по-рядко с насекоми, паднали на водната повърхност. Червеноперката е стадна риба и образува големи ята, като е много предпазлива и обикновено не идва много близо до брега. Риболовът на тази риба е подобен на риболова на бабушка, но може да се очаква от един пасаж да се хванат както съвсем малки рибки, така и доста добри екземпляри.
Това е копирано да не кажете после ,че не съм го писал аз да така е
от това можеш да си извади някой изводи
В традиционните й местообитания – обрасли с водна растителност езера, язовири и реки със слабо течение, тази риба се храни предимно през деня главно с водорасли и по-рядко с насекоми, паднали на водната повърхност. Червеноперката е стадна риба и образува големи ята, като е много предпазлива и обикновено не идва много близо до брега. Риболовът на тази риба е подобен на риболова на бабушка, но може да се очаква от един пасаж да се хванат както съвсем малки рибки, така и доста добри екземпляри.
Това е копирано да не кажете после ,че не съм го писал аз да така е
от това можеш да си извади някой изводи
Като ученик си спомням, че на Тунджа много се хващаше на едни животинки които намирахме из водораслите край брега. Наричахме ги мамарци, приличаха на дребни скаридки, най-големите около 1см и малко отгоре. Много вървеше червеноперата на тях. Но сега сякаш и мамарците поизчезнаха, колкото пъти съм търсил из водораслите не съм видял ни един.
- Красимир Атанасов
- учете се от него