Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Ботуши или ботуши+ термо чорап за студено време
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Ботуши или ботуши+ термо чорап за студено време
Привет колеги,
Трябват ми някаква екипировка за определена ситуация. Краката ми са постоянно във вода с температура 5-15 градуса и краката ми замръзват, та ми трябват някакви ботуши или ботуш + термо чорап.
Трябва ли да търся ботуш 1 размер по-голям, тоест след като обуя ботуша(дори и ако имам термо чорап) да остава повечко пространство вътре с въздух.
Гледам 2-ма колега са фенове на Lemigo Arctic Termo +.
Има ли други, които са им привърженици
Бюджет до около 200лв.
Трябват ми някаква екипировка за определена ситуация. Краката ми са постоянно във вода с температура 5-15 градуса и краката ми замръзват, та ми трябват някакви ботуши или ботуш + термо чорап.
Трябва ли да търся ботуш 1 размер по-голям, тоест след като обуя ботуша(дори и ако имам термо чорап) да остава повечко пространство вътре с въздух.
Гледам 2-ма колега са фенове на Lemigo Arctic Termo +.
Има ли други, които са им привърженици
Бюджет до около 200лв.

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Ботуши или ботуши+ термо чорап за студено време
И аз питах за същото - http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=121&t=84052" onclick="window.open(this.href);return false;.
- RadoslavGeorgiev
- новобранец
От 2 месеца съм с този модел на Lemigob и съм очарован:http://www.megafishing.bg/product/2284/ ... ander.html.
Първото впечатление,което ми направиха когато пристигнаха е, че са наистина несравнимо леки съпоставено с обикновените гумени ботуши. Направих 5-6 риболова с тях в трънки, пръчки и не са се пробили,а някъде четох, че дори да се пробият материяла е такъв, че се запушва и оплатнява,мога да го сеавня с материала, от които са направени джапанките Оскар (ако се сещаш), но много по здрав и гумиран. Чорапа се сваля много лесно и се пере,аз лично не го нося, защото става много жега с него,но мисля, че с Чорапа ще ти е топло дори да висиш цял ден нагазил във водата. Само да отбележа,че по принцип нося маратонки 42 номер,та реших да си поръчам ботушите цели 3 номера по-големи,тоест 45,когато ги обух с Чорапа ми бяха точно по мярка. Сега или трябва да ги нося с плетен шушон без чорап, или без шушон с чорап,та имаи си едно на ум като поръчваш. Препоръчвам ги на всеки, аз аъм много доволен.
Първото впечатление,което ми направиха когато пристигнаха е, че са наистина несравнимо леки съпоставено с обикновените гумени ботуши. Направих 5-6 риболова с тях в трънки, пръчки и не са се пробили,а някъде четох, че дори да се пробият материяла е такъв, че се запушва и оплатнява,мога да го сеавня с материала, от които са направени джапанките Оскар (ако се сещаш), но много по здрав и гумиран. Чорапа се сваля много лесно и се пере,аз лично не го нося, защото става много жега с него,но мисля, че с Чорапа ще ти е топло дори да висиш цял ден нагазил във водата. Само да отбележа,че по принцип нося маратонки 42 номер,та реших да си поръчам ботушите цели 3 номера по-големи,тоест 45,когато ги обух с Чорапа ми бяха точно по мярка. Сега или трябва да ги нося с плетен шушон без чорап, или без шушон с чорап,та имаи си едно на ум като поръчваш. Препоръчвам ги на всеки, аз аъм много доволен.
k
Колега изпотяват ли ти се краката при по-топло време когато си с чорапа - примерно при 8-10 градуса.RadoslavGeorgiev написа:От 2 месеца съм с този модел на Lemigob и съм очарован:http://www.megafishing.bg/product/2284/ ... ander.html.
Малее, аз като нося 43 трябва да поръчам 46.
Колега би ли измерил каква е височината на ботуша - интересува ме цялата височина, тоест като ги обуеш колко см е от земята до горният ръб на ботуша от където се обува.

- RadoslavGeorgiev
- новобранец
Ботушите са високи точно 40 санта, когато носих Чорапа крака ми не се изпоти, нито пък Чорапа беше влажен,но когато свалих Чорапа за да го махна видях,че цялата влага е отишла между ботуша и външната страна на Чорапа,не знам как са го измислили това, но есупер така,понеже краката не се спарват и мокрят,една от предпоставките да ти измръзнат краката.
k
-
- разбира нещата
Не си взимай по голям номер...самите ботуши са по тумбести и кракът ти вътре ще се върти на всякъде..аз съм трета година с тези до -30градуса и не съм усещал студ ..
Тоест ако нося 43 да си взема 43?ionko_terziev написа:Не си взимай по голям номер...самите ботуши са по тумбести и кракът ти вътре ще се върти на всякъде..аз съм трета година с тези до -30градуса и не съм усещал студ ..

-
- разбира нещата
Да..и аз съм с 43 номер и си взех 44 като си мислех че ще като при гумените ботуши и сега ми се " мандахерца" крака..много ми хлопат..
Супер, мерси колега.ionko_terziev написа:Да..и аз съм с 43 номер и си взех 44 като си мислех че ще като при гумените ботуши и сега ми се " мандахерца" крака..много ми хлопат..

-
- вече хвърля и на тежко
а аз съмчувал че доста бързо се режат от камъни и трънове
предстои ми закупуване и на мен и само заради това не съм сигурен дали да си взема такива а някой ползвал ли е ето тези да даде някакви отзиви
http://www.fishingtime.bg/Zimni-botushi ... B8-Filsta-(135,1,shop=666,b=1" onclick="window.open(this.href);return false;)
предстои ми закупуване и на мен и само заради това не съм сигурен дали да си взема такива а някой ползвал ли е ето тези да даде някакви отзиви
http://www.fishingtime.bg/Zimni-botushi ... B8-Filsta-(135,1,shop=666,b=1" onclick="window.open(this.href);return false;)
-
- вече хвърля и на тежко
защото колкото и топло да държат все пак питам не за риболов на лед а из камъни и тръни по Дунав
- RadoslavGeorgiev
- новобранец
Аз ги ползвам и за работа,по асфалт вървя камъни настъпвам,не са се спукали ,пък за номерата ,то и аз нося 42,ама тия ботуши дето нося са 45 номер и в момента като ги нося без неопреновия чорап ,само с мойте си тънки чорапи,кракът ми не се е врътнал нито един път
много си ми е добре,то няма загуба,ако ги поръчаш по еконт като пристигнат е позволена пробата и ако не ти харесат може да ги върнеш или да ги смениш с друг номер. 

k
-
- разбира нещата
С пробата наистина е по добре а и може да ги върнеш..все пак купуваш обувки и не знаеш как ще се чувстваш във тях..по камънаци не съм обикалял но из драките и тръните по тунджа за сега съм нямал проблеми..имам и приятел който ходи с такива на лов и за сега не се е оплакал.
-
- новобранец
Имам подобни не знам дали марката е същата, но са много леки и удобни, взел съм един номер по-голям от моя. Единствените недостатъци, за които се сещам е, че се пързалят много на лед и сняг.Другото е, че с чорапа много се потят краката. Като цяло за 3 години не са мръднали.
Най-голямата риба е откачилата се !!!