Ботуши или ботуши+ термо чорап за студено време

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Ботуши или ботуши+ термо чорап за студено време

Мнение от kasabinho »

Привет колеги,
Трябват ми някаква екипировка за определена ситуация. Краката ми са постоянно във вода с температура 5-15 градуса и краката ми замръзват, та ми трябват някакви ботуши или ботуш + термо чорап.
Трябва ли да търся ботуш 1 размер по-голям, тоест след като обуя ботуша(дори и ако имам термо чорап) да остава повечко пространство вътре с въздух.

Гледам 2-ма колега са фенове на Lemigo Arctic Termo +.
Има ли други, които са им привърженици

Бюджет до около 200лв.
Изображение
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Ботуши или ботуши+ термо чорап за студено време

Мнение от G.Petkov »

И аз питах за същото - http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=121&t=84052" onclick="window.open(this.href);return false;.
Аватар
RadoslavGeorgiev
новобранец
новобранец

Мнение от RadoslavGeorgiev »

От 2 месеца съм с този модел на Lemigob и съм очарован:http://www.megafishing.bg/product/2284/ ... ander.html.
Първото впечатление,което ми направиха когато пристигнаха е, че са наистина несравнимо леки съпоставено с обикновените гумени ботуши. Направих 5-6 риболова с тях в трънки, пръчки и не са се пробили,а някъде четох, че дори да се пробият материяла е такъв, че се запушва и оплатнява,мога да го сеавня с материала, от които са направени джапанките Оскар (ако се сещаш), но много по здрав и гумиран. Чорапа се сваля много лесно и се пере,аз лично не го нося, защото става много жега с него,но мисля, че с Чорапа ще ти е топло дори да висиш цял ден нагазил във водата. Само да отбележа,че по принцип нося маратонки 42 номер,та реших да си поръчам ботушите цели 3 номера по-големи,тоест 45,когато ги обух с Чорапа ми бяха точно по мярка. Сега или трябва да ги нося с плетен шушон без чорап, или без шушон с чорап,та имаи си едно на ум като поръчваш. Препоръчвам ги на всеки, аз аъм много доволен.
k
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

RadoslavGeorgiev написа:От 2 месеца съм с този модел на Lemigob и съм очарован:http://www.megafishing.bg/product/2284/ ... ander.html.
Първото впечатление,което ми направиха когато пристигнаха е, че са наистина несравнимо леки съпоставено с обикновените гумени ботуши. Направих 5-6 риболова с тях в трънки, пръчки и не са се пробили,а някъде четох, че дори да се пробият материяла е такъв, че се запушва и оплатнява,мога да го сеавня с материала, от които са направени джапанките Оскар (ако се сещаш), но много по здрав и гумиран. Чорапа се сваля много лесно и се пере,аз лично не го нося, защото става много жега с него,но мисля, че с Чорапа ще ти е топло дори да висиш цял ден нагазил във водата. Само да отбележа,че по принцип нося маратонки 42 номер,та реших да си поръчам ботушите цели 3 номера по-големи,тоест 45,когато ги обух с Чорапа ми бяха точно по мярка. Сега или трябва да ги нося с плетен шушон без чорап, или без шушон с чорап,та имаи си едно на ум като поръчваш. Препоръчвам ги на всеки, аз аъм много доволен.
Колега изпотяват ли ти се краката при по-топло време когато си с чорапа - примерно при 8-10 градуса.
Малее, аз като нося 43 трябва да поръчам 46.
Колега би ли измерил каква е височината на ботуша - интересува ме цялата височина, тоест като ги обуеш колко см е от земята до горният ръб на ботуша от където се обува.
Изображение
Аватар
RadoslavGeorgiev
новобранец
новобранец

Ботушите са високи точно 40 санта, когато носих Чорапа крака ми не се изпоти, нито пък Чорапа беше влажен,но когато свалих Чорапа за да го махна видях,че цялата влага е отишла между ботуша и външната страна на Чорапа,не знам как са го измислили това, но есупер така,понеже краката не се спарват и мокрят,една от предпоставките да ти измръзнат краката.
k
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ionko_terziev »

Не си взимай по голям номер...самите ботуши са по тумбести и кракът ти вътре ще се върти на всякъде..аз съм трета година с тези до -30градуса и не съм усещал студ ..
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

ionko_terziev написа:Не си взимай по голям номер...самите ботуши са по тумбести и кракът ти вътре ще се върти на всякъде..аз съм трета година с тези до -30градуса и не съм усещал студ ..
Тоест ако нося 43 да си взема 43?
Изображение
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Да..и аз съм с 43 номер и си взех 44 като си мислех че ще като при гумените ботуши и сега ми се " мандахерца" крака..много ми хлопат..
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

ionko_terziev написа:Да..и аз съм с 43 номер и си взех 44 като си мислех че ще като при гумените ботуши и сега ми се " мандахерца" крака..много ми хлопат..
Супер, мерси колега.
Изображение
gogata7904
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gogata7904 »

а аз съмчувал че доста бързо се режат от камъни и трънове
предстои ми закупуване и на мен и само заради това не съм сигурен дали да си взема такива а някой ползвал ли е ето тези да даде някакви отзиви
http://www.fishingtime.bg/Zimni-botushi ... B8-Filsta-(135,1,shop=666,b=1" onclick="window.open(this.href);return false;)
gogata7904
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gogata7904 »

защото колкото и топло да държат все пак питам не за риболов на лед а из камъни и тръни по Дунав
tzetzo62
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tzetzo62 »

+1
Аватар
RadoslavGeorgiev
новобранец
новобранец

Аз ги ползвам и за работа,по асфалт вървя камъни настъпвам,не са се спукали ,пък за номерата ,то и аз нося 42,ама тия ботуши дето нося са 45 номер и в момента като ги нося без неопреновия чорап ,само с мойте си тънки чорапи,кракът ми не се е врътнал нито един път :D много си ми е добре,то няма загуба,ако ги поръчаш по еконт като пристигнат е позволена пробата и ако не ти харесат може да ги върнеш или да ги смениш с друг номер. :)
k
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

С пробата наистина е по добре а и може да ги върнеш..все пак купуваш обувки и не знаеш как ще се чувстваш във тях..по камънаци не съм обикалял но из драките и тръните по тунджа за сега съм нямал проблеми..имам и приятел който ходи с такива на лов и за сега не се е оплакал.
miro_soldier
новобранец
новобранец

Мнение от miro_soldier »

Имам подобни не знам дали марката е същата, но са много леки и удобни, взел съм един номер по-голям от моя. Единствените недостатъци, за които се сещам е, че се пързалят много на лед и сняг.Другото е, че с чорапа много се потят краката. Като цяло за 3 години не са мръднали.
Най-голямата риба е откачилата се !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”