Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Моля за инфо на р.Арката
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Моля за инфо на р.Арката
Здравейте. Както колегата по-горе и аз искам да понауча малко за р.Арката и какво може в момента да се лови там. Чувам от разни познати за щука, но май са само слухове
А освен евентуално щука какво друго може да излезе там? Имам директен 7м, но се чудя дали има смисъл да го взимам? Силно ли е течението и т.н.

Здравей ,отзад напред - течението е бавно , обикновенно канала е бистър и с малка дълбочинаjabakuchi написа:Здравейте. Както колегата по-горе и аз искам да понауча малко за р.Арката и какво може в момента да се лови там. Чувам от разни познати за щука, но май са само слуховеА освен евентуално щука какво друго може да излезе там? Имам директен 7м, но се чудя дали има смисъл да го взимам? Силно ли е течението и т.н.

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- новобранец
Вчера се разходих до реката. Имаше няколко човека, които ловях по някое и друго костурче на рибка, а тези дето ги опитвах на бял по някоя дребна бабушка. Нивото е много ниско и водата бистра. Имаше и въдици хвърлени за щука, но никой нищо. След като пообиколих и видях за какво става въпрос се отказах да вадя въдиците.
Поздрави и наслука!
Поздрави и наслука!
- daanndo
- фен клуб-скобар
е тва се казва ИНФОpampasa написа:Здравей ,отзад напред - течението е бавно , обикновенно канала е бистър и с малка дълбочинаjabakuchi написа:Здравейте. Както колегата по-горе и аз искам да понауча малко за р.Арката и какво може в момента да се лови там. Чувам от разни познати за щука, но май са само слуховеА освен евентуално щука какво друго може да излезе там? Имам директен 7м, но се чудя дали има смисъл да го взимам? Силно ли е течението и т.н.
Относно рибите - от Щуката има прилични риби - до около 3-4 кг. -виждал съм не една и две такива там ,но риболова е адски труден поради многото водорасли и невръсните Щучета
От другите риби съм хващал Костури ,Кленове ,много Бабушки ,Каракуди,Уклеи и по някой Лин
Общо взето риболова там е на моменти в зависимост какви риби са влезли в канала от яз.Лобош през р.Струма .Относно тактиката -гол телескоп -6-7-м. ,малка плувка ,тънки влакна и поводи - малки куки . За захранване може да се ползва само по малко бял червей - стрелян с прашка -всякакви други опити за захранване плашат рибите за дълго време . Най-добрата стръв за Бабушка там са пинки ,тънък торен червей и кус-кус . Поздрави

Ето това наистина си е много ползотворна и полезна информация. Благодаря много и в събота мисля да отида и да пробвам какво ще стане. Ще пиша какво съм направил с подробностиpampasa написа:Здравей ,отзад напред - течението е бавно , обикновенно канала е бистър и с малка дълбочинаjabakuchi написа:Здравейте. Както колегата по-горе и аз искам да понауча малко за р.Арката и какво може в момента да се лови там. Чувам от разни познати за щука, но май са само слуховеА освен евентуално щука какво друго може да излезе там? Имам директен 7м, но се чудя дали има смисъл да го взимам? Силно ли е течението и т.н.
Относно рибите - от Щуката има прилични риби - до около 3-4 кг. -виждал съм не една и две такива там ,но риболова е адски труден поради многото водорасли и невръсните Щучета
От другите риби съм хващал Костури ,Кленове ,много Бабушки ,Каракуди,Уклеи и по някой Лин
Общо взето риболова там е на моменти в зависимост какви риби са влезли в канала от яз.Лобош през р.Струма .Относно тактиката -гол телескоп -6-7-м. ,малка плувка ,тънки влакна и поводи - малки куки . За захранване може да се ползва само по малко бял червей - стрелян с прашка -всякакви други опити за захранване плашат рибите за дълго време . Най-добрата стръв за Бабушка там са пинки ,тънък торен червей и кус-кус . Поздрави

Така...съботата посетих за първи път р. Арката. Отидох към 10ч. Имаше свободни места наляво от моста и си избрах едно широко местенце. Хвърлих щукарката на живо рибе и директния 7м. До около 13:00 нищо - само едно червеноперче и едно малко кустурче. Явно бяха изпуснали язовира - силно течение, което влачеше постоянно треви и боклуци. Каналът беше и доста мътен. Поразпитах и всички казаха, че нищо не са хванали. Отчаях се и реших, че след размътването и течението няма да има нищо. Реших да тръгна и да пробвам на друго място. Отидох до Лобош към стената, но имаше страшно много хора, а следователно и никакви места, хващаха по някое малко кустурче през половин час. Ясно беше, че деня няма да е сполучлив за риболов, но пък си направихме добър пикник с пържолки на жар следобяда. ТОва е от мен. Мисля утре или неделя пак да отида да пориболовствам на Арката, но се чудя дали пак няма да е същото положението. Затова моля, ако някой е ходил тези дни да каже какво се случва
Благодаря и наслука

-
- новобранец
Привет!
Вчера имах път натам и спрях, за да поогледам и да разпитам. Нивото много ниско, водата адски бистра и всички казват, че и в устата да им пускат стръвта нещат да барат.
п.с. Това беше преди да завали дъжда. След него незнам как е положението.
Наслука!
Вчера имах път натам и спрях, за да поогледам и да разпитам. Нивото много ниско, водата адски бистра и всички казват, че и в устата да им пускат стръвта нещат да барат.
п.с. Това беше преди да завали дъжда. След него незнам как е положението.
Наслука!
Мерси за бързия отговор
Еми ще я мислим работата за неделя може би. Ако отида естествено ще пиша какво съм направил. Но май клоня по-скоро към друго място. То като си нов из софийските полета бавно се научават местата

- kostura_24
- ще става разбирач
Арката в софийско поле?Интересно..jabakuchi написа:Мерси за бързия отговорЕми ще я мислим работата за неделя може би. Ако отида естествено ще пиша какво съм направил. Но май клоня по-скоро към друго място. То като си нов из софийските полета бавно се научават местата

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' 

ХАхах ,да моя грешка. Но идеята ми беше, че от няма и година съм в София и не разполагам с информация за местата в близост. Малко по-малко трупам опит
И аз да споделя излета си от вчера ,за да не си губят времето колегите.На арката от към Беланица няма никакви риби,водата е бистра.При краварниците положението е същото,както и на сливането на двете реки ''арката и струма''
-
- новобранец
Някой има ли актуална информация?
- emo vasilev
- сериозен играч
Средни бабушки , по някой уклей и редки кефали, по Струма малко по редки , но пък по едри бабушки .
-
- новобранец
В кой район надолу към обора или около помпената на Бобораци?
Благодаря за инфото.
Благодаря за инфото.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
emo vasilev написа:Средни бабушки , по някой уклей и редки кефали, по Струма малко по редки , но пък по едри бабушки .
Благодаря на Емо,
Ако остане време - ще се пробвам и аз